Tuesday, 9 August 2011

Biar ringkas asal faham..

Assalamualikum....

Selamat pagi semua...
hari selasa..hari ke 9 dibulan ramadhan..
Walaupun baru hari ke 9
tapi bahang syawal tu dah makin terasa...

Mungkin hari ni buka je blog dah tak tau nak tulis apa..
jadi meh nak kongsi sesuatu yang mungkin
boleh jadi pendorong untuk
kita menulis tanpa ada rasa ragu2....

♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫

Bukti yang paling jelas tentang ketajaman
akal fikiran seseorang ialah apabila ia dapat
mempernyatakan apa yang ia mahu dengan secara ringkas.

♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫♫♣☻♥♪♠◦♫♫

Agak susah sebenarnya nak mnyampaikan sesuatu
secara ringkas tapi padat.
kita boleh bercakap
mengikut apa yang kita faham..
tapi fahamkah mereka dengan apa yang
kita ingin sampaikan???

jadi jangan pening2 kan diri kita dengan aturan
yang menyusahkan hidup kita
sendiri.luahkan saja secara ringkas
asal apa yang kita nak sampaikan
dapat di fahami oleh mereka...

sekian...

12 comments:

  1. terima kasih atas perkongsian ilmu

    ReplyDelete
  2. keh3 betul tu tapi selalunya tak faham2 gak...

    ReplyDelete
  3. untuk apa kalau kita jelaskan panjang berjela tapi masih gak orang x paham2..hehehe..biar ringkas tapi senang dan mudah di fahami.. :)

    ReplyDelete
  4. setuju D ..

    ps : D mcm mana buat header yg mcm D buat .. ajarkan lahhh sharing is caring ! :))

    ReplyDelete
  5. btol tu kak.ckp terang2,senang paham,senang dilaksanakan.

    ReplyDelete
  6. terima kasih kak..tapi susah juga nak cuba tulis ringkas dan padat...sebab tangan selendang dia suka mengarut penjang..hehe

    ReplyDelete
  7. ieda
    @
    header tu guna photoshop..
    tak berapa pandai nak ajar orang..
    sebab buat ikut kepala sendiri je...

    ReplyDelete
  8. salam kak Diana..
    saya fail bab menulis ringkas2 ni..kalau n3 saya yg meleret2 itu menjemukan..apalah daya saya.. huhuhu..

    ReplyDelete
  9. walaupun BM masa sekolah adelah tiptop tapi tajuk rumusan karangan adalah paling saya tak reti. mngkin tu faktor saya selalu tak fokus untuk sampaikan sesuatu straight to the point..hehe.....

    ReplyDelete
  10. biar ringkas tapi isi padat..tulis byk pun..jika org xfhm...xde hasilnya..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();