Friday, 19 August 2011

Bagi kad raya tapi....

Assalamualaikum....

Korang dapat kad raya dah???
aku nak hantar kad raya ni..
tapi sebab tak keluar rumah lagi makanya
terbantut la segala penghantaran dan
barang2 yang dah siap untuk blogger2 kesayangan aku..

Ada sesetangah barang tu dah bungkus lama dah tapi
sebab masa tak de tak pos2 jugak..
ditambah dengan masalah kesihatan baru2 ni
nak keluar rumah pun tak boleh..
mesti echah dengan fariq dah tunggu je tu..
hahah..sorry ye adik2 ku..
masa betul2 mencemburui kita..:p

cerita pasal kad raya...
aku tengok ramai blogger yang
dah mintak2 alamat kengkawan sebab nak bagi kad raya..
bagus la..mengeratkan lagi perhubungan tu..

tapi yang tak bestnya
bila bagi kad raya tapi nak kan habuan...
"sapa nak kad raya,
buat entry khas link kan ke entry nj..
like fanpage..dah dapat kad sila buat entry lagi.."

cis!!tak ikhlas langsung..
teringat pulak masa sekolah rendah dulu..
bagi kad raya kat kengkawan
lepas tu paksa pulak kawan2 balas..
bila kawan2 tak balas ..
"kad raya aku bila nak balas.."

Kita ni kalau nak jalinkan perhubungan
dengan orang kena la ikhlas..
jangan mengharapkan habuan dan balasan..

alahai..benda ni pun nak kena bagitau ke???

sekian...

25 comments:

  1. shera paling suka bila dapat kad raya... macam - macam design ada... ada plak yang bagi ucapan yang kelakar... ucapan panjang macam surat pun ada... hehe

    ReplyDelete
  2. tak ada memberi apatah lg menerima kad raya tahun ni :(

    ReplyDelete
  3. erk ada ke org gitu? haha xpernh jmpe lg..=P

    sy pn sama mcm akak..bz manjang..niat mmg ada nk bg kad raya..tp asal pi soping je xjmpe org jual kad raya..boleh?? grrr~ =.=

    ReplyDelete
  4. yang penting bg kak.. kak akan post kad raya pada kawan2 tanpa minta balasan..
    kecuali kawan disana minta alamat, baru kak bagi...

    sbb bagi kak.. keikhlasan penting dalam segala hubungan

    ReplyDelete
  5. orang mcm tu memang giler glammer hahah

    ReplyDelete
  6. ha ha . ecah dapat kad raya jugak eh?seronoknyaaaaaaaaaaaa....huhuhu..

    ReplyDelete
  7. huhuhu.. kita takde sapa pun nak bg kad raya tp x kisah sgt sbb kita pun x bg kad raya kt sesapa.. dah sarat2 camni byk benda jd malas nak buat. takpe la dekat2 nk raya sms jer ucap. tulis 1 ucapan raya send kat ramai2.

    ReplyDelete
  8. belum lagi dapat kad raya tahun ni...:)

    ReplyDelete
  9. betul tu..buat lemah otot2 je nak jOin.dah smgat dah ada org nak bg kad raya tapi tu la...huhu,,

    ReplyDelete
  10. hehehee..
    betol2..nak kad raye kene buat entry...huuuuu..

    lame giler xdapat dah kad raye...:(

    ReplyDelete
  11. Hahaha macam budak skolah. Pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas. Kahkah

    ReplyDelete
  12. nakkan balasa tak kemananya jgk..tapi mriah kan

    ReplyDelete
  13. akak tak nak bagi kad raya kat saya?

    ReplyDelete
  14. erk..ada ke yg buat cam tu? apa yg ada dlm fikiran dia ek..

    saya ada byk kad raya free, tapi thn ni tak pos ke mana2..setem 50sen skrg, berkira sikit.

    ReplyDelete
  15. sy buat kontess tok wet raye jer kak... hehehe kire adil x??

    ReplyDelete
  16. haha..sekolah rendah balas2 kad raye :D

    ReplyDelete
  17. pantun time kecik2... pecah kaca pecah gelas.. sudah baca sila balas... hahahha

    ReplyDelete
  18. zmn bg kad raya ni dah lama berlalu..

    ada eh blogger nk bg kad raya..mklum la skrg saya dah xamik pusing dunia blog..hehe

    saya nk kad raya dr awk bule diana?..lallalaala..

    ReplyDelete
  19. ehehe..base la tu..kdg2 mmg cmtu..
    pe nk buat knn..yg pntg ikhlas :)

    ReplyDelete
  20. rara ni dh bertahun2 tak dpt kad raye.sedaynya.

    ReplyDelete
  21. sarah-najwan
    @
    mesti la...
    kat awak harus la bagi...:p

    ReplyDelete
  22. sepanjang hampir 21 tahun hidup atas muka dunia ni, saya x pernah bg kad raya pada siapa2 pun. terima kad raya tu banyak jugak.. huhu kejamnya =_=

    ReplyDelete
  23. loh..nak bagi kad raya dalam blog pun kena buat entri?kahkahkah..

    ReplyDelete
  24. sy bru trima satu kad raya tapi saja suka2 nk wt en3.. blogger tu x request apa2 pun ^^

    ReplyDelete
  25. haha.. tringat plak pantun wajib kad raya..
    pecah kaca pecah gelas.. sudah baca harap balas.. heheh..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();