Skip to main content

Apa perlu buat bila dapat buffered earning

Assalamualaikum....

Entry penaik semangat malam ni..
boleh tak??

bulan lepas aku dah cashout..
sampai sekarang cuma ada satu be je kat blog aku ni..
tapi tak sangka dengan satu be tu
aku boleh cashout lagi bulan ni..

harap2 lepas ni tetiap bulan boleh cashout.
Boleh la aku tukar tv baru .
heheh...

cerita pasal be..
tak semua orang tau
apa perlu buat bila dapat be..
ada yang bila dapat be sekadar buat
entry ucap terima kasih kat nuffnang.

lepas tu tutup lappy blog terabai 2,3 hari..
cemana nak beranak pinak be yang dia dapat tu..
lepas tu be jadi metered earning..dah rugi..

Pertamanya bila dapat be buat la entry
berkaitan iklan yang kita dapat tu..
kalau kita dapat be pasal olay
cerita sikit pasal produk olay tu..

kemudian korang kena blogwalking
dan rajin update blog korang..
baru la nampak berbaloi pengiklan
pilih blog korang..

dia letak iklan kat blog kita
supaya orang nampak produk dia.
kalau korang tak bw dan update blog
cemana dia nak perkenalkan produk dia..
sebab tu la ada yang be setakat 2,3 hari je...

lain la kalau blogger yang memang dikenali ramai.
update ke tak update ke tetap
orang datang blog dia.be yang dia dapat pun
cepat je naik..

blogger sejuk macam kita ni
kena la usaha lebih sikit dari mereka..

sekian..




Comments

  1. banyak nye akak dpt dri be smpi leh cashout..wanie punye be stay lame tapi xdela naik smpi rm50..huhu..paling banyak belas je..

    ReplyDelete
  2. blog saya bila hangat susah nak dpt b,kalau dah nak beku tu baru dia bagi be tau diana.br lah semangat sikit nak mula berblog kembali

    ReplyDelete
  3. hoho... blog picisan cam aku ni mana nak lekat BE...

    ReplyDelete
  4. nape sy xde pn . Hurm . Cm pening je nk faham sal nuffnang 2

    ReplyDelete
  5. Betul tu sis. setuju sgt2.. hehe

    ReplyDelete
  6. seronok bila dpt be... mmg menaikkan semangat betul la..

    ReplyDelete
  7. Tahniah. Hebat kan, sekali jer dah boleh cash out. Buat duit raya nih...:)

    ReplyDelete
  8. trafik dan pv akak dah mantap, memang best la dapat BE.. hehe happy blogging kak

    ReplyDelete
  9. setiap bulan cash out?? untungnye ... uhuh..thnks jugak tuk tips tu... akan dimanfaatkan len kali :)

    ReplyDelete
  10. btul tu klau ada BE kena rajin bW, kasi up trafik.. klau x rugi jaa BE tu nanti, huh...

    ReplyDelete
  11. saya baru dapat 3hari lepas BE pertama..xtaw apa patut buat

    ReplyDelete
  12. mak aih
    satu BE dah bleh cash out
    mean dapat RM50 keatas la yer
    hebat2

    Jom Sign Up Online Survey Ini Dan Tebus Hadiah Anda

    ReplyDelete
  13. huhuhu...bila la sy nak tau psl mende2 ni...x pandai

    ReplyDelete
  14. fuyo..
    boleh beli tv?
    byk tu kak

    ReplyDelete
  15. owh cm tu eh sis.hehehehe oke2 =0 nt nk amalkan.ceh mcm petua kecantikan lak sy buat.

    ReplyDelete
  16. baik adik. KC tak penah dpt BE. camna?

    ReplyDelete
  17. blog awk mmg mantap diana...n3 hapdet byk dlm sehari...tahniah deh..

    teruskan semnagat dan usaha berblog

    ReplyDelete
  18. cara nak dapatkan BE pun masih tak reti lg..pernah dpt 2 kali je..sedihlah..boleh x kak diana ajarkan sy mcmana nak dpt BE? huhu

    ReplyDelete
  19. alamak..buat entry olay tapi tak de BE la.. BE kat adzrien shoppe je..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …