Sunday, 21 August 2011

Apa perlu buat bila dapat buffered earning

Assalamualaikum....

Entry penaik semangat malam ni..
boleh tak??

bulan lepas aku dah cashout..
sampai sekarang cuma ada satu be je kat blog aku ni..
tapi tak sangka dengan satu be tu
aku boleh cashout lagi bulan ni..

harap2 lepas ni tetiap bulan boleh cashout.
Boleh la aku tukar tv baru .
heheh...

cerita pasal be..
tak semua orang tau
apa perlu buat bila dapat be..
ada yang bila dapat be sekadar buat
entry ucap terima kasih kat nuffnang.

lepas tu tutup lappy blog terabai 2,3 hari..
cemana nak beranak pinak be yang dia dapat tu..
lepas tu be jadi metered earning..dah rugi..

Pertamanya bila dapat be buat la entry
berkaitan iklan yang kita dapat tu..
kalau kita dapat be pasal olay
cerita sikit pasal produk olay tu..

kemudian korang kena blogwalking
dan rajin update blog korang..
baru la nampak berbaloi pengiklan
pilih blog korang..

dia letak iklan kat blog kita
supaya orang nampak produk dia.
kalau korang tak bw dan update blog
cemana dia nak perkenalkan produk dia..
sebab tu la ada yang be setakat 2,3 hari je...

lain la kalau blogger yang memang dikenali ramai.
update ke tak update ke tetap
orang datang blog dia.be yang dia dapat pun
cepat je naik..

blogger sejuk macam kita ni
kena la usaha lebih sikit dari mereka..

sekian..




22 comments:

  1. banyak nye akak dpt dri be smpi leh cashout..wanie punye be stay lame tapi xdela naik smpi rm50..huhu..paling banyak belas je..

    ReplyDelete
  2. blog saya bila hangat susah nak dpt b,kalau dah nak beku tu baru dia bagi be tau diana.br lah semangat sikit nak mula berblog kembali

    ReplyDelete
  3. hoho... blog picisan cam aku ni mana nak lekat BE...

    ReplyDelete
  4. nape sy xde pn . Hurm . Cm pening je nk faham sal nuffnang 2

    ReplyDelete
  5. Betul tu sis. setuju sgt2.. hehe

    ReplyDelete
  6. seronok bila dpt be... mmg menaikkan semangat betul la..

    ReplyDelete
  7. Tahniah. Hebat kan, sekali jer dah boleh cash out. Buat duit raya nih...:)

    ReplyDelete
  8. trafik dan pv akak dah mantap, memang best la dapat BE.. hehe happy blogging kak

    ReplyDelete
  9. setiap bulan cash out?? untungnye ... uhuh..thnks jugak tuk tips tu... akan dimanfaatkan len kali :)

    ReplyDelete
  10. btul tu klau ada BE kena rajin bW, kasi up trafik.. klau x rugi jaa BE tu nanti, huh...

    ReplyDelete
  11. saya baru dapat 3hari lepas BE pertama..xtaw apa patut buat

    ReplyDelete
  12. mak aih
    satu BE dah bleh cash out
    mean dapat RM50 keatas la yer
    hebat2

    Jom Sign Up Online Survey Ini Dan Tebus Hadiah Anda

    ReplyDelete
  13. huhuhu...bila la sy nak tau psl mende2 ni...x pandai

    ReplyDelete
  14. fuyo..
    boleh beli tv?
    byk tu kak

    ReplyDelete
  15. owh cm tu eh sis.hehehehe oke2 =0 nt nk amalkan.ceh mcm petua kecantikan lak sy buat.

    ReplyDelete
  16. baik adik. KC tak penah dpt BE. camna?

    ReplyDelete
  17. blog awk mmg mantap diana...n3 hapdet byk dlm sehari...tahniah deh..

    teruskan semnagat dan usaha berblog

    ReplyDelete
  18. cara nak dapatkan BE pun masih tak reti lg..pernah dpt 2 kali je..sedihlah..boleh x kak diana ajarkan sy mcmana nak dpt BE? huhu

    ReplyDelete
  19. alamak..buat entry olay tapi tak de BE la.. BE kat adzrien shoppe je..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();