Skip to main content

ada yang tutup ada yang private..

Assalamualaikum...

Hari sabtu..
biasala hari sabtu ahad orang kurang berblog.
jadi hari cuti ni aku nak
mengemas kini bloglist aku tu..

Aku perasan ada blog2 yang
dah di private kan..
dan ada yang dah ditutup..
kenapa ye???

jadi blog2 yang di private kan dan ditutup tu
terpaksa la aku buang je dari bloglist aku tu..

yang tak update berbulan2 pun terpaksa aku buang.
jadi kalau nak letak blog korang dalam bloglist aku tu
sila letak blog yang aktif ye..
kalau nak letak blog yang korang buat hanya untuk
2,3 bulan,tak payah la...

klik bloglist kat tab menu
dan tinggalkan url korang kat kotak komen..


sekian...

Comments

  1. Assalamualaikum Diana

    jangan buang blog saya yer....he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  2. hoho . Myb dieorg dah xlarat 2 . Kot2 dh buat yg bru plak . Ngee

    ReplyDelete
  3. ramai kan kak yg dah private kan blog :)

    ReplyDelete
  4. jangan buang blog akak ye..akak sentiasa aktif tau..dah hampir tegar ni..hihi..

    ReplyDelete
  5. bell..bakal tak berapa nak aktif lpas raya :(

    ReplyDelete
  6. setkt ini incya-ALlah..ayie aktif mcm biasa cuma biasa ah..akhir2 pose ni..

    ReplyDelete
  7. tak sangka pulak ada yang private. macam-macam kan?

    ReplyDelete
  8. pernah teringin nak private blog mula2 dulu tapi tak best la... seronok lagi mcm ni je..

    ReplyDelete
  9. masih open....
    mungkin,...ade sebab tertentu :)

    ReplyDelete
  10. Mungkin ada sebab2 tertentu kenapa blog mereka tu tak aktif lagi..atau dah tukar domain :)

    Mcm mn kak dian link kan button page "bloglist" tu ke laman blog baru??...dah try tp tak dpt...mohon tunjuk ajar

    ReplyDelete
  11. blog saya aktif x akak? cer tanya maisara? hik3~

    ReplyDelete
  12. sebab duet tak dapat2, terus tutup blog. hehehe

    jangan buang blog saya! =D

    ReplyDelete
  13. yang pasti saya masih aktif.. hihihi..

    ReplyDelete
  14. kalau update skali sminggu jgn buang ye kak.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. yang berbulan x update tu dasat... ada juga yang tu tapi x buang. biar je :D

    ReplyDelete
  16. ezzu pun dh jumpa jgak blog yg dh tutp n yg dh private...hehehe

    ReplyDelete
  17. ramai yg hangat2 taik ayam diana..hrp2 walau dah setahun berblog saya msh kuat semangat sampai bila.

    ReplyDelete
  18. ada gak yg update tapi kat bloglist tak up-date lak. mcm problem kita dulu le..

    ReplyDelete
  19. kak diana..masuk kn blog sya taw..hehe..gurau jew..^_^

    ReplyDelete
  20. hehe..ade gak dapat yg macam tu..terpakse la delete..xkan nak smpn je blog yg dah tak aktif..huhu

    ReplyDelete
  21. hehehehe tp saya masih disini kak.x buang ag kan blog saye.

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …