Skip to main content

Tip bila dapat buffered earning

ASSALAMUALAIKUM....

kalau dapat buffered earning dari
syarikat telekomunikasi...
jangan lupa bw giler babas ..ok..
sebab apa????

tak tau la kenapa tapi kalau dapat buffered earning
dari digi,maxis atau celcom ni.
duit korang cepat membiak berbanding
be yang lain...
jadi korang kena rajin bw okey!!!...

ada dapat ke belum??
kalau dah jom kita bw..:)

sekian...

Comments

  1. BE pun tak penah dapat, hahaha

    ReplyDelete
  2. saya dah ceraikan nuffnang kak. hahaha

    ReplyDelete
  3. semangat bw membuak2 ye..hehe

    ReplyDelete
  4. hehe aku pun perasan benda yang sama tambah2 kalau iklan DG hahaaa

    ReplyDelete
  5. setakat ni, syarikat telekomunikasi digi ngn u mobile je murah hati bg saya be..

    ReplyDelete
  6. hee..bw 24jam la jawab nye ek :p

    boleh pakai ke petua nie??

    ReplyDelete
  7. bw sampai lebam ke akak?

    ReplyDelete
  8. dah lama xBW diana..sejak tahun ni rasanya..huhu

    BE pun ade seketul yg grapevine tu..tapi xfhm apa krn $$xgerak2..nape eh?

    ReplyDelete
  9. btul tu, hotlink tgh membiak dgn cepat ni, hikk...

    ReplyDelete
  10. dah bertimbun dah kot BE,tapi tak check lagi pun.hihi

    ReplyDelete
  11. owh cm tu eh kak.heeee.thnks for tips.pas ni kalau dpt be cm tu nk bw smpai lebam.

    ReplyDelete
  12. sedih je tgk..ifa xde BE..haha

    ReplyDelete
  13. BE tu ape.. cube akak share skit BE tu ngan kite2 ni.. nak gak merasa.. :D

    ReplyDelete
  14. ermm..tengah doa hajat nak dapat BE :P

    ReplyDelete
  15. tau xpe..mish kalau dpt yg digi..mmg kaw2 ah..hehehe

    ReplyDelete
  16. entah..dah lama tak check nuffnang ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …