Skip to main content

Perempuan mana boleh lipat!

Assalamualaikum...

Selamat petang semua.
korang suka tengok suka kat tv???
aku dulu kurang le.
tapi sejak kawen ni suami aku paksa2
tengok akhirnya jadi suka pulak..
sebab tu wajib langgan cenel sukan di astro..hehehhe

Minggu lepas sapa tengok
Piala Dunia Persekutuan Sepak takraw Antarabangsa..
giler panjang nama kejohanan..
nama pendek nye ISTAF.

memang ramai yang tak tau sebab
kurang hebahan..pelik kan!
bukan nak cerita pasal tu tapi
kalau dulu sukan takraw ni lelaki je yang main..
tapi sekarang perempuan pun ada tau..




Tapi agak kelakar la tengok perempuan main takraw.
gaya semua macam lelaki tapi
nak lipat je tak cantik..
ye la..orang perempuan ni tang bontot ni berat.
mana la nak boleh
lipat cam orang lelaki.kena latih dari kecik la baru nak
boleh lipat2.



sebab tu la orang perempuan kalau nak
masuk sukan yang lipat2 badan ni
kena dari kecik.
kalau idak agak payah nak melipat dan bergulung..hahaha

suami aku pulak gelak je tengok pompuan main takraw.
apa ingat tengok maharaja lawak ke apa???


sekian..

Comments

  1. pernah try sepak bola takraw rs bisa nya kaki..keras rupanya bola takraw tu kan..adeh~ =__=

    ReplyDelete
  2. saya tgk diana..tapi yg lelaki punya..xsempat nk tgk yg pompuan..hehee
    skrg ni kalu sukan..saya layan bola aje..dah mula minat bola la pulok..hahhaha

    ReplyDelete
  3. kalo bola sepak ok lagi kot bg perempuan. kalau sepak takraw, haha x dapat bayang :D

    ReplyDelete
  4. jom kita belajar lipat, diana. hihihi

    ReplyDelete
  5. hekhekhek :D saye tengok jugak hari tu.. pelik je gayanya.. lipat tak kemas macam laki.. :| laki lipat perghh best je tengok, nak try buat konpem x terdaya nak buat :| ha'ah zaman sekarang ni banyak je sukan yg dah ada for both gender..

    ReplyDelete
  6. hehe..pompuan bab lipat kain boleh laa kak..hehe..tapi kalau takraw kalah gak ngan lelaki..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. kalau saya tengok, mesti macam suami akak jugak.ahakk. nak2 lagi kalau tengok ngan family, uih, abeh la dorang gelakkk..hehe.

    ReplyDelete
  8. lipat kain je la... ok what? haha

    ReplyDelete
  9. eh,tak sesuai la perempuan main takraw..mcm kelakar pon ada..lagipun,nmpak mcm kurang sopan sebab kena angkat kaki sini sana

    ReplyDelete
  10. belum sempat tengok.. tapi kalau main bola sepak, biasa..dan nampak mengalahkan lelaki..err..bila la lelaki nak mula main bola jaring plk ye hihihi..

    ReplyDelete
  11. ada gak takraw tuk perempuan... hehe..

    ReplyDelete
  12. ingatkan apa tadi perempuan tak bleh lipat. perempuan main bola jaring je la.

    ReplyDelete
  13. aah..penah jugak tengok ngan family ..mak gelak paling kuat kot bila tengok takraw pompan ni..hahaha..

    ReplyDelete
  14. hehe.tapi akak, macam kurang sesuai sukan takraw ni utk perempuan, rosak mata lelaki =)

    ReplyDelete
  15. haha...mmg xseswai pun...time tgk hari tu pun mcm kelakar je...:)

    ReplyDelete
  16. salam, dalam bab2 tertentu biar lelaki jelah...

    ReplyDelete
  17. hahah aku tak pernah main takraw.. aku tak tahu plak ade tournament ni tup2 aku tengok Malaysia kena titik selamba je dengan Thailand, adehhh..

    ReplyDelete
  18. hi yang..sis pinky tumpang duduk sini ya..ur 3291 follower :)

    salam kenal..

    pssst tang vontot tu mmg stuju hahaha..berat kan nak bawak..adehh..

    ReplyDelete
  19. aduh..cam kurang manis jek perempuan main takraw..huhu

    ReplyDelete
  20. takut nya tgk pompuan tu terkangkang cm tu.eeeuuuwwww.

    ReplyDelete
  21. uii.. bleh terkoyak selaput dara woo kalo pompuan lipat.. cam gimnastik la.. heheh..

    ReplyDelete
  22. pompuan melipat tak menjejaskan organ dalam badan ke?

    dengar kata pompuan tak boleh lompat2.. nanti jatuh apa entah.. tak tahu..

    melipat tu kira lompat gak kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …