Skip to main content

kurang minat SEO.

Assalamualaikum...

Selamat petang...
sakit kepala tak hilang lagi..:(

petang ni kita cerita pasal SEO pulak..
mana yang korang suka..
entry ala2 SEO atau cerita2 personal
dan luahan pendapat macam blog aku ni..

blog aku ni kadang2 pun ada cerita
peribadi jugak..
tapi tak banyak..yang peribadi tu cerita maisara je.
yang banyak entry luahan pendapat dan berkongsi tip2..

Aku kurang minat entry SEO..
kalau komen pun ringkas2 je.
kebanyakan pembaca pun 'aku rasa tak berminat kan baca
entry2 yang berbentuk berita ni..

Lagipun suami aku
memang beli suratkhabar..
jadi tak de sebab kenapa aku perlu cari berita
guna internet..hehheeh..
itu aku la..tapi masih ramai lagi yang
tak beli suratkhabar.

Suami aku kata kalau tak baca surtkhabar
maknanya tak berminat nak baca berita2...
jadi mungkin dia memcari berita yang penting2 saja kot..kan??

kalau korang pulak suka tak baca blog2 berita
yang konon nye SEO tu??
berminat tak nak tinggal kan komen di
entry sebegitu??
sebab aku tengok entry2 seo ni kurang komen..
tapi alasan depa..."kurang komen tapi traffic tinggi.."

(jangan marah ye kalau dalam minda aku'mengatakan
blogger SEO ini mementingkan traffic
berbanding kepuasan pembaca)

kalau aku jadi tuan blog
mesti aku tak puas hati komen aku sikit..heheheh

sekian...

Comments

  1. hurm.. tah la.. xde pengalamn sgt ngn seo ni.. pernah pun join contest seo.. tp kurang expert bab ni..

    seo ni memudahkn orng search blog kte kan? plus dia sbrnya leh tingkat kan pembaca.. sbb pki language yg proper.. rsa nye la :)

    ReplyDelete
  2. Ada blogger suruh sy main SEO kasi traffic mencanak lagi tapi x minat dan tak pandai.. lebih selesa macam ni biarpun trafik x mencanak

    ReplyDelete
  3. entri diana memang lain dari yg lain. Banyak kongsi tip, entri teguran yang semua orang boleh terima, best!

    Saya pun kurang minat nak beri komen entri berita ni, sbb hari2 suami bawa balik suratkhabar juga.

    Cuma sekali sekala suka tengok jugalah...

    Entri saya lebih personal kot, dan selalunya mmg apa yang berlaku pada saya dan apa yang saya tonton dan lihat..

    Teruskan dengan entri cara diana, saya suka baca, walau ada masa tak tinggal komen..:)

    ReplyDelete
  4. teruskan je entri macam ni diana, aku suka je baca.. hmm, entri berita? entahlah aku pon kurang minat.. SEO ni format,kena faham tu..:D

    ReplyDelete
  5. seo... erm... klu nak baca berita, bukak jea utusan online...

    ReplyDelete
  6. entry SEO tu apa dia? Boleh cerita sikit?
    Sbb saya ni tak tau benda tu, entry saya dibuat ikut sesedap rasa je.

    ReplyDelete
  7. bergantung pada tajuk entri seo tu sendiri..kalau menarik perhatian saya akan komen juga terutama sekali entri seo mengenai bola..hehe..kalau perkara2 lain susah sikit la nak komen sebab memang x minat pun..ye..memang betul dah tu entri seo ni kalau x de yg komen pun tapi trafik yg datang ke blog tu memanglah banyak lebih2 lagi kalau kena pada keywordnya..

    ReplyDelete
  8. minat seseorang ni lain lain kan sis.. kalau uLan puLa,uLan pentingkan trafik bila ikLan cpM (BE) bejalan di blog..pendapat uLan,entry seo bukan hanya berita dan gosip terbaru je... SEO boleh dimain juga dengan entry personaL contohnya jenama susu ke,jenama kereta ke,or apa apa saja yang ada di sekeliling kita :-) SEO bagi uLan hanyalah terletak pada "keyword" "labels" dan "tags" sis wat entry exora dan letak "tags" exora pun sudah boleh diakatakan SEO :-)
    p/s entry panjang lebar sis.. hehe ini hanyalah pemahaman dan taktik uLan tentang SEO...

    ReplyDelete
  9. sampai hari ni pun tak berapa paham SEO.. entah la entri sy macam rojak tp kebanyakkan semuanya yg berunsurkan pandangan & pendapat peribadi tak kira isu tu dr surat khabar ker, blog ker or dr mana sumbernya. Saya pun suka baca entri pasal maisarah tu.. kelakar je ceritanya. pulak tu dr cerita sy bayangkan budaknya sgt cerdik & petah

    ReplyDelete
  10. saya pun xminat SEO..entry cerita kita dan pendpt yg saya suka buat..

    lagi pula..saya memblog xkejar traffic lite..kepuasan saya dlm blog ialah setiap n3 saya mendpt komen dr kwn2..tu paling puas dan berharga....

    ReplyDelete
  11. masing-masing lain pendapat..ada yang suka SEO..tapi sy x bapa nk reti sgt..

    ReplyDelete
  12. saya baca jugak SEo tu tapi sekdar utk pengetahuan lah .. mmg tak komen sebab tak pandai and tak tau nak komen ape .. hehe

    ReplyDelete
  13. kadang2 saya bubuh juga entri seo ni tapi tak banyak lah

    ReplyDelete
  14. pernah baca tentang SEO ni.. tapi tak berapa faham.. apa pun blog saysa.. banyak kisah saya dan sekeliling saya jer..

    ReplyDelete
  15. miko ajen gak kalo tetibe dtg mood nk wat berita ney kn..tapi xbesh la..ase cm formal sgt..better cmni...miko ase besh nk kongsi pe pn...betul x?

    http://intomydreamworld.blogspot.com/2011/07/keriang-dot-anggur-malaysia-ke.html

    ReplyDelete
  16. salam diana..
    akak ni blogger baru..so x tau pun apa itu SEO..hehe
    tp apa2 pun akak suka bc n3 yg santai..kongsi ilmu...bla kita bc n3 tu rs..x bosan..dan paling x suka psl politik yg kutuk2 org..

    ReplyDelete
  17. kb tak pndai pasal SEO ni walaupun dah penah baca.. trafik tinggi tapi komen sikit, xpuas la.. :)

    ReplyDelete
  18. grrrrr...ayie suka yg simple tak perlu seo but entry yang memrah otak untuk orang fikir..gaga tpy entry ayie tak mcm gitu pon..lala (lari tajuk jap)...

    psssttt..kalo entry seo ayie komen jer tpy biase2 shjelah

    ReplyDelete
  19. main SEO ni tak mesra dengan blogger lah . sebab tu komen kurang . yelah , nak komen apa kalau "SEMAKAN BLA , BLA , BLAA" .. what the helicopter ?

    boleh aje pun entri personal naik . lambat takpe ..

    ReplyDelete
  20. sy pon tak suke sgt SEO ni kak,sbb mmg tak tau nk komen apa pon.SEO ni trffic tinggi sbb org search pape jumpa blog dorg dulu kan.hmm maybe blogger mcm kite ni suke buat entry yg funny2 kan =) org komen,tu lah kepuasan.hehe

    ReplyDelete
  21. sy pon kurang paham entri seo tu ape, tp kalau ade yang letak tip2x sy bace la, but bukan just nak tarik trafik semata datang ke blog dengan entry SEEO, kalau boleh nakkan blog dikunjung oleh org yang sama berulang..bukan 1 time followers, tapi long time followers... entry SEO nih kebanyakkannye UV datang dan pergi... (",)

    ReplyDelete
  22. Search Engine Optimization (SEO)..selalunya dikaitkan dgn keyword yg digunakan disetiap entry, bila search kat carian google..maka akan dijumpai entry yg keywordnya sama..try cari "gambar gunung berapi lokon"..sapa punya keluar??

    ReplyDelete
  23. pun tak minat seo.nak komen jauh sekali lah..baik tengok berita..kecuali kalau ada yang buat entry ulasan sendiri guna ayat mudah..baru best baca

    ReplyDelete
  24. Blog kita, selera kita kan sis:}

    ReplyDelete
  25. SEO? apatuh? maaf newbie..

    ReplyDelete
  26. tak berminat jugak..
    sebabnye entry SEO ni selalunye bende yang kite dah tau atau dengar..

    ReplyDelete
  27. mish lagi laa tak reti nak berSEo ni.main hentam kromo je. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …