Tuesday, 26 July 2011

jangan suka sangat bila dikipas...

Assalamualikum...

Selamat tengahari semua..dah makan ke??
kita ke entry ke 3 aku ye..hahhaha...
yang sebelum ni pun ramai tak baca lagi.dah masuk ke 3..
nak buat cemana,aku kan giler manaip..:p
kalau tak baca lagi pe kata baca je lepas ni ye?
jangan risau..kat blog aku semua cerita best2..
hahahh..perasan sekejap!siapa lagi nak puji aku kalau bukan diri sendiri

cerita pasal mintak puji ni
kalau dalam dunia blog ni orang kata
mintak kipas la..
ada yang kipas sebab betul2 ikhlas..
ada jugak yang kipas sebab rasa "kena kipas ni
sebab dia popular" wakkakka...

siapa la yang tak suka dipuji..kan??
tapi kita sendiri boleh tau
orang tu puji ikhlas atau tidak..
kalau yang puji tu kawan2 kita yang dah biasa dengan
kita,itu MUNGKIN kita boleh percaya.
tapi yang pertama kali kenal kita dah puji melampau2
itu maknanya ada udang sebalik mee.

korang ada blog kan??
mesti pernah jugak dapat mesej kat shoutbox ..
"nice blog.."jangan la terus kembang bontot2
sampai terkoyak spenda,sebab lepas 'nice blog' tu ada ayat lain..
"singgah dan follow blog saya ye.."
situ pun dah tau pujian seciput dia tu ada makna lain.

Macam kita tengah berjalan2 la
tiba2 ada orang tegur..
"akak ni cantik la kulit akak...
sesuai sangt kulit akak ni dengan
kain pasang yang saya jual ni..
bila akak pakai nampak macam orang kaya.."

tak kan kita nak percaya cakap dia..kan??
memang ada yang percaya..
biasanya orang gitu jarang terima pujian..
hhehehehe

sekian...

33 comments:

  1. gagaga...mungkin ad maksud tersirat tpi kita ambil shje +ve..hehe

    ReplyDelete
  2. dyan klu orang kta nice blog ,dyan p blog dya ucap tengss ja :P hihihi

    ReplyDelete
  3. haha..ade ke kak irg jrg terime pujian?? :D

    ReplyDelete
  4. kte jrg la prcaya ngn pujian mcm tu..buat rs nk mrh de la

    ReplyDelete
  5. hehe... dh follow u, nk u follow i balik..boleyh?

    ReplyDelete
  6. "org gitu jarang terima pujian"

    hahahahaaha xleh blah statement akak tuh..adeh~

    nice entry lah kak <<< vangga x org ckp gini?? ngee~ =P

    ReplyDelete
  7. kekadang ayat tuh dah copy paste pun kan. dekat blog laen pun sama jugak dia letak ayat.

    ReplyDelete
  8. he..he.. lps kena puji ucap terima kasih saja seikhlas hati.. yg penting jangan bangga diri kan diana..

    ReplyDelete
  9. lately ni menjadik2 plak org dok sebut
    "i folo u, plz folo me back'
    grrrr

    ReplyDelete
  10. ekekekek inilah warna warni kehidupan berblog .. mcm2 jenis .. janji iklhas atau tidak itu hanya allah yg tahu .. kita sendiri x leh tebak adakah dia ikhlas memuji blog kita .. :))

    ReplyDelete
  11. org kalu nk sesuatu mestilah bermanis mulut..mcm ckp nice blog tu..sah2 dia nk suh kita pi blog dia...hehe


    *********
    nape awk buang wall paper bunga2 tu..cantik diana jika di blog awk ni...sesuai amat ngan heder itu..

    skrg dah plain wane kelabu..lagi lawa yg bunga2 itu..hehe

    ReplyDelete
  12. hehehe... percaya lah yang tu ayt copy paste.. :P

    ReplyDelete
  13. wah cantik la blog ni! suka sgt2...
    psst...pas ni dtg puji blog belalang pulak ye...

    kuikuikui...

    ReplyDelete
  14. yang blog tu rasanya semua kot pakai nice blog, tak jumpa lagi yang pakai buruk bebenor blog hang.. hekhekhek :D tapi kalau tang real life, yang puji comel tu mmg taw sangat nak rekemen produk nak2 kalau kat shopping complex.. -.-'

    ReplyDelete
  15. hahahaha..amy x pernah amek pot pun kalau orang nak puji, paling tinggi amy akan cakap terima kasih pastu x nak fikir dah dia ikhlas ke tak!

    ReplyDelete
  16. hehe..tengok tuan blog dulu la kalau nak caye pun..kalau sampai hari2 datang dok puji macam muak la plak..iklas ke puji tu..

    ReplyDelete
  17. diana ni cantik la... he..he.. memang cantik pun. kak liza ni kalau tengok comel, rajin je nak memuji. itu le... kena ingatkan diri kita jg terleka dgn pujian.
    mohon bantuan tanpa memaksa...he..he.. ayatttt! sudi2 vote http://adzrienshoppe.blogspot.com/2011/07/rahsia-awet-muda-kak-t.html

    ReplyDelete
  18. hehehe.. akak kipas kita sket kak.. hahaha..

    ReplyDelete
  19. rimas laa klau jenis puji lebih2 ni, huh...

    ReplyDelete
  20. kipas untuk kepentingan diri....hik hik..tapi tak yah la kot..

    ReplyDelete
  21. saya jarang puji blog orang...

    tp entri blog diana mmg best selalunya...

    lain dari blog lain...

    ReplyDelete
  22. hehehe..bila diana cakap pasal blog ramai je yg datang komen termasuk saya..kikiki..erm..kaki kipas memang ramai la dalam blog tapi kita x tau jugak kan kot2 dia betul ikhlas mengipas tu..atas penerimaan masing2 la agaknya.. :)

    ReplyDelete
  23. em...........

    adat manusia kan....

    tapi serius nak kata..
    asal kita ikhlas.. dan menerima pandangan orang..

    dan brsahabat dialam maya..
    tak salah rasanya..

    lagipun.. ayu pun tak suka kena puji2.....
    rasa lain macam

    ReplyDelete
  24. heheheh sy suke bw kat blog org lain.mmg ramai sgt yg suke kipas blogger popular ni kak.huh kipas bukan sebarang kipas,tp kipas smpai beku ooo.

    ReplyDelete
  25. takkanla org nak masuk blog kak d ckp,
    nape kak D takde bulu mate? pelik betul muke tu.. mesti jarang solat kan?


    tetttttt.. boleh?

    sebenarnya rasa syukur jer org berkata baik2 ngan kite.. kite balas dua kali ganda lebih baik... puji dier bak kapas selembut bayi etc..

    ReplyDelete
  26. nice blog..kalu sudi followlah saya.laju je kita follow orang tu ye?hihi.jgn terpengaruh dgn pujian.

    ReplyDelete
  27. akak.. suka setiap entri akak..

    INI BUKAN KIPAS TAHU!

    ReplyDelete
  28. nih kes puji ada niat di sebaliknya lar nih...tak pandai membodek tapi reti memuji.hihi

    ReplyDelete
  29. hehehe..kalau sape suka kena kipas meh bgtau sy sbb sy pandai kipas nie..tapi tak reti nak kipas skit2..sekali sy kipas confirm terbang..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  30. Pujian ikhlas dan pujian perli hampir dekat gaya bahasanya..cuma riak muka yg berbeza hehe..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();