Skip to main content

Header untuk raya

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
malam minggu tanpa bolasepak
memang tak best..

jadi malam ni aku nak
buat hedaer untuk blog aku ni..
header khas sempena bulan puasa dan nak raya..

jom la ramai2 kita buat header
untuk bulan puasa dan raya..
nanti nak bubuh gambar ketupat..
wajib la kan ada ketupat,ada pelita..
ada bunga api..gambar masjid...

kalu orang masuk blog kita
baru la terasa kemeriahan raya tu..kan??
setakat ni tengok blog
cikgu wan je
yang ada header ala2 raya gitu..kan??
aku pun teringin jugak ni.
tapi aku buat lagi cantik la dari header blog cikgu wan...kan??kan???

ok..belum buat pun lagi tapi
aku berangan je lebih..
jom la buat heder raya tu .rugi tau tak buat
sebab setahun hanya sekali,
merayakan hari yang mulia ini..
hehehehhe

sekian..

Comments

  1. wah-wah..smgt raye dah kak diana nih :D

    ReplyDelete
  2. laaa.... puas saya cari..hahaa

    ReplyDelete
  3. wah akak ni mst kreatif kan sb sng2 je nk wat header..hani kt blog header pn xdk..hehe..bkn apa mmg xreti nk wat..

    ReplyDelete
  4. semangat akak nih nak buat header, kena cuba jugak nih kot dapat la. huhu, xreti nak godek2 photoscape nih.

    ReplyDelete
  5. diana buat header kat mana?guna software apa?nak buat jugak ni tapi x pandai la..huhu

    ReplyDelete
  6. brtambah meriah nk smbut puasa nie....

    ReplyDelete
  7. buat jgn tak buat sis..hehe semgt gitu

    ReplyDelete
  8. tahun lepas aku buat header ikut tema, raya, merdeka, world cup.. tapi sekarang pakai header flash ni je hehee

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...
    pertama kali jejak d sni..
    selamat menyambut bulan Ramadhan yg mulia...

    ReplyDelete
  10. mana? x siap lg ka? heheh..

    banner iklan sy tu pun x terbuat lg.. adoila..

    ReplyDelete
  11. owh nk puasa pon kena ada header mood puasa eh kak.hehehe.bese lah saye taun ni lah smbut raya dgn blog,taun lepas tak hengag blog.hehehe

    ReplyDelete
  12. wah.. menarik.. nak try gak ar.. ehehe..

    ReplyDelete
  13. ngeh3..blog wanie tak macam blog raya ke kak?

    ReplyDelete
  14. menarik diana..awkkn da terer buat heder2 ni..kt tmplate pun ade ketupat..hihi

    ReplyDelete
  15. cantik diana....idea yg menarik ni. Nanti kalau dah balik rumah, mungkin boleh di fikirkan untuk buat header ramadhan + raya ni...:)

    ReplyDelete
  16. wow, siap ada header lg.. ain rindu blog ain .. dan rindu blogwalking ke sini, huhu.. selamat berpuasa kak diana :)

    ReplyDelete
  17. wah..patut laa tetiba masuk blog akak nampa cam blog raya..hehe..anyway nice header baru akak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv,Astro Ria ,Astro Warna ,Astro Arena ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
    TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …