Skip to main content

Facebook makin mengarut

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
malam ni nak cerita pasal facebook.
korang perasan tak
2,3 hari ni ada spam kat facebook..

Dia macam video yang tak sepatutnya
kita tengok la..
tapi yang peliknya dia pakai nama rakan2 kita kat facebook tu..
terkejut sangat semalam ada satu video
terpampang kat facebook .
aku ingatkan di post oleh kawan aku tu..

Bila tanya dia,
dia kata dia sendiri tak tahu cemana boleh
keluar video tu..
suami aku kata jangan klik link tu.
kalau kita klik,nanti link tu akan tersebar
ke page kawan2 yang lain...

Makin teruk pulak facebook ni aku tengok..
kawalan security nya agak longgar la.
teruk!!teruk!!teruk~~


sekian...

Comments

  1. betol to.
    yg hi. how are you kan?

    ReplyDelete
  2. memang dah terok pon sis..pky twitter jerlh skrng..hehe

    ReplyDelete
  3. betol!
    adoii..ni mest nak cri makan ataw nak test ilmu ah ni..adoi..

    ReplyDelete
  4. berfacebook tak kool


    berbelog lagi kool

    ReplyDelete
  5. haha.. sy pun dah kene. Yang penting jgn klik.

    Facebook pun boring kan kan? heheh.. tp yg tak boring sbb blh tgk orang2 kutuk orang kat fanpage. lebih2 lg kat fanpage politik. koh3..

    (^____^)

    ReplyDelete
  6. no big deal . biasa la tu spam .

    jgn sebarang2 klik . mudah jek . even , jangan klik link , jangan klik like atau komen sekali pun !

    sebarang respon pada link tu , buat kita affect sekali .


    =)

    ReplyDelete
  7. ermm..sama la mcm saya semalam,
    terkena jugak, tiba2 ada sorang yg x brp rpt tp just kenal jer..chat..pastu suruh klik url ntah apa2...terperanjat la jgk..bla tya dia ,apa lam video tu sbnrnya..diammm jer...geram pun ada.

    ReplyDelete
  8. tau xpe kak...link video lucah merata2. buat malu je. aishh..takut gak kalau2 tersebar kat adik2 Mish. pastu adik2 yang tak reti apa tu p klik. alamak. habis la..


    so, kena pesan awal2. siap suh adik mish yg dh besar2 ni pantau bagai. haha.

    ReplyDelete
  9. mark yg jd dalang sebenarnya.. :P

    ReplyDelete
  10. aah kak.saye tau pasal tu,tu sbb peringatan kat semua,kalau jumpa link bukan2 jgn klik,nt dye akan keluar banyak2 kat home.giler dh FB.

    ReplyDelete
  11. saya pom penah tgk kat wall saya..ditagged kpd kwn saya..video gmbar ngarut tu..nk tgk pom malu..takkan la kwn kita nk buat post gtu..

    kdg2 masa kita fesbuk pom ade..tiba naik nama kwn kita utk chatting..tapi tulis ikut BI..saya mmg xklik..tu boleh sebar ape2 tu..

    ReplyDelete
  12. kalo ade link pelik2 mmg tak berani nak klik. sbb dulu pernah sekali ade virus kat fb saya dia macam jual produk kurus ke cane tah. kwn2 pun pelik. sebab tau saya ni bukan makan ubat kurus utk kurus. huhuhu. pastu kwn yg terer sikit tlg remove kan. eh pjg lak komen.

    ReplyDelete
  13. kalau klr video pelik2 tu terus shera spam... sekarang ni memang banyak video macam tu kat fb... kesian jgk kt kawan2... tak psl2 video tu guna nama dieorang...

    ReplyDelete
  14. hehe..sy jarang click link pelik2 kat fb tu..hackers akan sentiasa improvised cara dorang nak hack..mesti pening engineer Fb nak kawal..hehehehe

    ReplyDelete
  15. sangat setuju!!! fb makin ngengade..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …