Facebook makin mengarut

Assalamualaikum...

Selamat malam semua..
malam ni nak cerita pasal facebook.
korang perasan tak
2,3 hari ni ada spam kat facebook..

Dia macam video yang tak sepatutnya
kita tengok la..
tapi yang peliknya dia pakai nama rakan2 kita kat facebook tu..
terkejut sangat semalam ada satu video
terpampang kat facebook .
aku ingatkan di post oleh kawan aku tu..

Bila tanya dia,
dia kata dia sendiri tak tahu cemana boleh
keluar video tu..
suami aku kata jangan klik link tu.
kalau kita klik,nanti link tu akan tersebar
ke page kawan2 yang lain...

Makin teruk pulak facebook ni aku tengok..
kawalan security nya agak longgar la.
teruk!!teruk!!teruk~~


sekian...

Post a comment

15 Comments

  1. betol to.
    yg hi. how are you kan?

    ReplyDelete
  2. memang dah terok pon sis..pky twitter jerlh skrng..hehe

    ReplyDelete
  3. betol!
    adoii..ni mest nak cri makan ataw nak test ilmu ah ni..adoi..

    ReplyDelete
  4. berfacebook tak kool


    berbelog lagi kool

    ReplyDelete
  5. haha.. sy pun dah kene. Yang penting jgn klik.

    Facebook pun boring kan kan? heheh.. tp yg tak boring sbb blh tgk orang2 kutuk orang kat fanpage. lebih2 lg kat fanpage politik. koh3..

    (^____^)

    ReplyDelete
  6. no big deal . biasa la tu spam .

    jgn sebarang2 klik . mudah jek . even , jangan klik link , jangan klik like atau komen sekali pun !

    sebarang respon pada link tu , buat kita affect sekali .


    =)

    ReplyDelete
  7. ermm..sama la mcm saya semalam,
    terkena jugak, tiba2 ada sorang yg x brp rpt tp just kenal jer..chat..pastu suruh klik url ntah apa2...terperanjat la jgk..bla tya dia ,apa lam video tu sbnrnya..diammm jer...geram pun ada.

    ReplyDelete
  8. tau xpe kak...link video lucah merata2. buat malu je. aishh..takut gak kalau2 tersebar kat adik2 Mish. pastu adik2 yang tak reti apa tu p klik. alamak. habis la..


    so, kena pesan awal2. siap suh adik mish yg dh besar2 ni pantau bagai. haha.

    ReplyDelete
  9. mark yg jd dalang sebenarnya.. :P

    ReplyDelete
  10. aah kak.saye tau pasal tu,tu sbb peringatan kat semua,kalau jumpa link bukan2 jgn klik,nt dye akan keluar banyak2 kat home.giler dh FB.

    ReplyDelete
  11. saya pom penah tgk kat wall saya..ditagged kpd kwn saya..video gmbar ngarut tu..nk tgk pom malu..takkan la kwn kita nk buat post gtu..

    kdg2 masa kita fesbuk pom ade..tiba naik nama kwn kita utk chatting..tapi tulis ikut BI..saya mmg xklik..tu boleh sebar ape2 tu..

    ReplyDelete
  12. kalo ade link pelik2 mmg tak berani nak klik. sbb dulu pernah sekali ade virus kat fb saya dia macam jual produk kurus ke cane tah. kwn2 pun pelik. sebab tau saya ni bukan makan ubat kurus utk kurus. huhuhu. pastu kwn yg terer sikit tlg remove kan. eh pjg lak komen.

    ReplyDelete
  13. kalau klr video pelik2 tu terus shera spam... sekarang ni memang banyak video macam tu kat fb... kesian jgk kt kawan2... tak psl2 video tu guna nama dieorang...

    ReplyDelete
  14. hehe..sy jarang click link pelik2 kat fb tu..hackers akan sentiasa improvised cara dorang nak hack..mesti pening engineer Fb nak kawal..hehehehe

    ReplyDelete
  15. sangat setuju!!! fb makin ngengade..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)