Thursday, 28 July 2011

BLOGGER UGUT NAK TUTUP BLOG

Assalamualaikum...

Berblog ni macam air laut.
ada pasang ada surut nya..
bila ada semangat,siang malam teringat blog.
tapi bila semangat hilang kemana,
ada yang sampai tutup blog terus.

nak tetapkan semangat tu
memang bukan kerja mudah.
kena ada sesuatu yang buat kita semangt nak berblog ni.
duit!kalau dari blog,blogger
tu boleh kumpul banyak duit itu mungkin
salah satu penaik semangt dia.

Tapi ada blogger yang rasa
semua dia buat selama ni tak berbaloi,
terus mood berblog tu kelaut.
atau mungkin ada entry dia yang orang kecam hebat,
terus tutup blog.

"malas nak luahkan pendapat lagi.
bukan orang nak dengar pun pendapat kita..
tau nak lemparkan kata2 kesat je.."

ada masa dan hari2 yang aku
boring dengan blog ni.
apa ingat tak de ke??ada la...
tapi aku tak pernah la nak buat entry sensasi
konon2 nak tutup blog.
tak payah nak tagih2 simpati orang..

lepas buat stetment nak tutup blog
ramai la yang tukang pujuk..terharunya!!
2 hari kemudian selamba je update blog
tanpa rasa besalah..
boleh ka buat gitu.umpama dah macam main kan perasaan orang pulak..

saja je sebenonye nak tarik perhatian orang.
tak payah la buat stetment nak tutup blog ke apa.
rasa ada cerita update je.tak de cerita tak payah update.
kalau korang hilang 3,4 hari pun bukan nya
orang nak cari sampai ke rumah..


sekian...

38 comments:

  1. huhu.. mcm lawak jerk kalO wt gtu..
    tp betul.. diana pOwn penah bace ngak ade blOger yg tuleh gtu.. haha

    ReplyDelete
  2. tapi serius nak kata tau..

    kak ayu mmg tak ada mood hari nie nk berblog. adakah kak ayu mmg dah fikir nak berpuasa,, nak berniaga...


    PS; suka entry diana yang berterus terang

    ReplyDelete
  3. sy pn pernah buat entry nk tutup blog..haha ms tu mmg moral down gilerr..bkn sbb ada anon kutuk2..tp ada kwn opis duk dengki giler vavi smpi report2 kt bos pehtu hasut2 bos soh pecat sy..sapa x sakit hati kn..sakit jiwa lg time tu..haha

    tp xtutup pn blog..private kn je 2-3 hari..pehtu kwn2 byk bg nasihat, open blog to public blk..yeyy! org yg dengki tu plak bengang sbb sy still aktif blog..lalalala~ =P

    ReplyDelete
  4. alahai..x suka org macam tuh..

    ReplyDelete
  5. betol kak..kekdg ade jugak rase bosan dgn blog nih..haha..tp dr ta buat ape2 baek berblog..haha

    ReplyDelete
  6. kui kui..mmg standard la strategi tagih simpati..suka dipujuk agaknya. blogger lain pon kalo nak pujuk mesti guna ayat klise. so, len kali kalo jmpa blog yg buat entri nak tutup blog. kita ckp je kat dia "tutup la cepat sket"..kehkeh..

    ReplyDelete
  7. tu la cara adik2 buat gimik.. nak tutup ke nak buka ker.. tak perlu turun naik mahkamah pun. jd kalau rasa betul2 nk tutup, tutup je la.

    ReplyDelete
  8. belalang igt nak tutup blog la sis...cepat pujuk belalang dgn kata2 smgt dan bodek yang mengembangkan hatiku...

    hahaha

    ReplyDelete
  9. saya nk ttp kedai..boley x?? agak2 ada org pujuk x.. hahaha..

    mcm2 la diorg ni.. tagih simpati lak..

    ReplyDelete
  10. kdg2 bukan nak ckp yg mahu brhenti or tutup blog.sekadar nk kongsi jeeee.eheheheehe


    ecah mashuri

    ReplyDelete
  11. ada gak yang tak lalu nak makan nasik tengahari nih.hahaha!pedas siutt.

    ReplyDelete
  12. ad masenyer indah berblog..tapi kalo dh bosan..santai2 shje..tunggu ad mood baru lh update..

    ReplyDelete
  13. haha tu la pasal. tajuk bagai nak rak. nak tutup la. da putus asa la. last2 elok jee

    ReplyDelete
  14. yang tukang pujuk tu kengkadang saja nak main angin je..

    ReplyDelete
  15. kalo blogger pemes amos buat statement gitu, ramai la mujuk...

    cuba kalo saya? lantak la...tak de org nk peduli...hehehe

    ReplyDelete
  16. hahahahhaa...saya mmg xakan tutup blog sb saya sependpt ayat dlm n3 awk diana: kopi pasta ayat deh:

    ""rasa ada cerita update je.tak de cerita tak payah update""

    ayat ni mmg MAHAL weh..ai looikkeeee!!!!!!

    ReplyDelete
  17. betoi2..ada masa kalau dan update..kalau tak dan esok lak...contoh mcm kakD...hehehhe..tak yah ugut2 nak tutup nya...

    ReplyDelete
  18. betui diana sokong sgt2 .. sikit nak raih simpati .. kalau ada idea update tak de tidor.. tk jadi apa2 pun kat blog tu ..

    ReplyDelete
  19. hehe...ciktom xpernah rs pn nk ttp blog...tp kl tawar ht or borink berblog tue ada la..ala xyah la nk kuar isu nk stop2 ni..kl dah rs borink rehatkan diri wat sementara waktu...ciktom selalu wat camtu..huhu

    ReplyDelete
  20. sapo mkn cili dio raso la podeh nye...hehe

    ReplyDelete
  21. hahaha..pernah la jugak jumpa blog yg macam ni beberapa kali sejak setahun berblog ni..pantang ada silap sikit terus je nak tutup blog..buat entri pulak seakan2 ingin meminta simpati supaya orang lain pujuk2 dia la kononnya agar tidak menutup blog dia tu..huhu..langsung x matang dengan tindakan seperti itu..

    ReplyDelete
  22. hahaha..gelihati pulak bc ayat diana yang last2 tu..yer la klu x tlis 3,4 hr pun bukan ada org nk cr smpai rumah punn...
    sy pun mcm tu jgk, klu yg sy tulispun org x nk bc x kn nk paksa lak kan...janji ada kepuasan selepas dh meluahkannya...
    klu xder idea..sy senyap la sehri dua..

    ReplyDelete
  23. yang pasti.. saya tak pernah terpikir cam tu.. sebab saya berblog sekadar suka-suka untuk kongsi cerita. kalau ada yang membaca syukur...

    ReplyDelete
  24. bese la pasang surut ...
    lepak suda ..
    agak2 nk tulis , tulis ...
    kalau da bosan rehat jap ..
    t ad mud tulis la blik ...
    senang kn ? :)

    ReplyDelete
  25. "lepas buat stetment nak tutup blog
    ramai la yang tukang pujuk..terharunya!!"..haha tektik jd bahan nk buat cerita dlm entri jer tu diana....

    biasa juga terbaca..tapi xpenah la sampai nk memujuk....

    ReplyDelete
  26. kah kah kah kah.. meraih simpati laa tuhh org tuh.. kah kah kah.. tobat tak malu.. lain kali kalau jumpak entri yg mcm tuu, kita ramai2 komen.. "saya setuju anda tutup blog anda" kah kah kah kah

    ReplyDelete
  27. hehehehe penah je baca entry blogger nk tutup blog.then ramai2 pujuk.then sok trus buat 10 entry.hahahaah.kelakar lah kak.buat blog dgn kerelaan,so nk tan nak kena terima lah,nk majuk2 wat pe.ich.

    ReplyDelete
  28. sy pun pernah mental down sbb mslh peribadi.. tp xla smpai tutup blog.. cuma berehat sebentar drp update.. rugi la kalau tutup blog kalau ia boleh memberi manfaat walaupun kita x update.. kan..

    mood blogging skrg ni kejap ok, kejap mcm tepu.. sbb kdg2 terlalu bz.. huhu..

    ReplyDelete
  29. smngt kita yg menentukannya..
    klu kuat smngt, xkluar la entri stop.
    klu xkuat smngt, kluar la entri stop tu.. tpi klu smua org x suka cra dia, hentam mcm2, kna kcu ng anon la, kwn la.. smngt pun akn jdi luntur.. sabar ada btasnya..
    dan klu dia buka blog dia.. mgkin ada org x suka.. tpi kena tgok cranya dlu.. klu msih mcm lma.. mmg hampeh la.. klu berblog yg mmbuatkan org suka (berubah diri dri sblumnya).. mgkin org akn sukakannya.. :D

    ReplyDelete
  30. sayangnya kalau tutup blog... penat je buat...

    ReplyDelete
  31. erkk..entry ini beremosi jer :) haha..teknik mengelirukan musuh lah tu..dah banyak dah jumpa..tapi tambah kuat update ada lah..

    ReplyDelete
  32. itu strategi namanye..hahaha!

    ReplyDelete
  33. baca tajuk sepintas lalu...ingatkan blogspot yg nak tutup..

    ReplyDelete
  34. kalau la ada orang cari sampai ke rumah kan best.. ahaha

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();