Skip to main content

Asterisk boutique yang terbaik..

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua..
petang semalam masa jalan2 hujung mingggu :p,
aku nampak satu kedai jual
tudung..
kedai tak la besar sangt..
biasa2 je...

Niat bukan la nak beli..
saja nak jamu mata..:p
tapi semuanya tak menarik sebab aku
tengok pesyen lama je tudung nya..
masa mula2 keluar dulu memang harganya
3,4 puluh..
tapi corak yang aku tengok tu sangat ketinggalan la..
tak sesuai lagi dengan haraga yang dia letak semalam..

Agaknya taukey kedai tu tak tau kot
sekarang pesyen corak apa yang tengah hot..hehheh...
korang nak tau tak tudung awning yang
terkini sekarang corak cemana???

kalau nak tau cepat2
singgah kat asterisk boutique...
sebab kat butik ni semuanya yang terkini saja..
korang lambat seminggu je
corak nya dah bertukar..


aku suka yang macam gambar atas ni..
korang rasa sesuai tak dengan muka aku...
heheheh...

aku suka sebab nampak tak kat anak panah aku tanda tu..
kalau panjang sampai bawah pipi tu yang aku suka..
kebanyakan tudung kat asterisk boutique
bahagian anak panah tu semua panjang.
kalau dia pendek paras pipi kita je,
itu yang buat muka kita nampak
terjojol keluar...tapi kat asterisk boutique
memang memuaskan tudung2 dia...


nak raya ni kan...
tak kan nak pakai tudung yang corak
nye macam thun lepas..kan??
kita punye gaya tk boleh kalah dengan orang
lain tau..
heheheh

cepat2 singgah ke Asterisk boutique..
kak liza tolong tanya taukey dia
yang macam gamba tu ada diskaun tak???heheh


sekian...

Comments

  1. muka mish smpai sudah tak seswai pakai tudung camni. tak tau nape. shawl tu pn kena pandai2 ejas dia punya inner. huhu

    ReplyDelete
  2. aah lah D .. cantik .. ermm kain jenis jeans kan nie .. hermm leh lah cari satu .. tapi kalau mahal2 ieda x beli lahh x mampu .. nak2 kalau nak beli banyak2 nie huhuhu

    ReplyDelete
  3. dah mcm promo jek...tp sy suke jelitasara...pernah beli dah on9...hara ok..kualiti memang terbaik lah..puas ati

    ReplyDelete
  4. jap2 nak gi terjah..diana dah beli lum?

    ReplyDelete
  5. shoping..shoping..hehe
    bju mlayu ada ke kak

    ReplyDelete
  6. he..he.. diskaun kena tanya tokey dialah. mana besor pun butik dia.. sebesor laptop masing2 je. semua letak kat rumah tu. harga? memang terkejutlah, kualiti setanding harga yang mahal2 tu.

    ReplyDelete
  7. tak dan nak kejar diana...

    capat benar bertukar-tukar fesyen tudung ni..

    ReplyDelete
  8. diana.... aritu tgk depa compare gambar tudung yang mcm tu dengan sister in christian...

    ReplyDelete
  9. tak suka sngt ngan tudung yang bertingkat2 camtu..hehehe..suka yg biasa2 jek..:) but suka kalau tepi tu panjang jugak..bru cantik kalau pakai kan..

    ReplyDelete
  10. Terima kasih kak diana, saya sangat menghargainya :-)
    Kalau kak diana nak order nanti, emailkan pada Ainul ye. Thank u very much ye *(^_^)*

    order@asteriskboutique.com

    ReplyDelete
  11. boleh la usha2 tudung raya kat butik ni..

    ReplyDelete
  12. dye ada sarung belah ats eh kak. =)

    ReplyDelete
  13. MDT pun selalu gak cuci2 mata kat blog Asteriks ni..semua cantik2!
    duit pun cantik....tehehe!

    ReplyDelete
  14. emak kalu nmpak tudung2 cenggini naek seronok lah..baek jgn tunjuk..haha :D

    ReplyDelete
  15. ayie rase sesuai je deka semua gadis..yg pntg mereka pandai menggayakan tudung tu dengan mereka.. hehe

    ReplyDelete
  16. cepat-cepat sementara stok masih ada..karang habis kena buat tudung sendirik lar jawabnya.

    ReplyDelete
  17. saya bab tdg ni..kwn saya sdiri yg jual..bole byr secara diplomasi..mudah sgt..hehe..

    saya lak xpenah beli tdg on9..lagi pula..tak terikjut trend2 yg terkini ni..saya msih hak lama awning lagi..xkisah la jnji menarik..ehhe

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …