Panas!!!!!

Assalamualaikum...

selamat pagi semua...
pagi ni nak mula kan entry dengan cerita panas dulu..
cerita air panas la..heheh

biasanya bila sarapan pagi korang akan pilih
ais atau air panas??
maklum je la..
orang sekarang sarapan jam 9-10 pagi..
kalau orang dulu2 yang kerja bendang,kerja menoreh
sarapan nya jam 5,6 pagi.
memang air panas la jadi pilihan orang dulu2..



kalau sarapan jam 9-10 pagi air panas jugak ke??
ada orang lebih suka air ais..
dulu aku pernah kerja kedai makan..
ada yang jam 9 pagi sarapan pun
minum ais..walaupun ramai yang pilih air panas
tapi ramai jugak yang pilih ais..



mak aku kata tak elok minum ais..
lagi2 perempuan yang tengah hamil sebab
bila bersalin anak mudah dapat demam kuning..
kalau perempuan yang datang bulan
pun tak elok minum ais sebab
nanti sakit urat..
oleh sebab mak pesan gitu aku takut la nak minum ais
di waktu2 tertentu..
kata2 mak kan satu doa..hehehhe

korang pilih air ais atau air panas???

sekian...
Previous
Next Post »

13 komen disini

Click here for komen disini
aTy _faRed~
admin
28 June 2011 at 08:58 ×

saye suker bekfas minum air milo panas hari2... kalau pagi tak dapat..rase macam ketagihan pulak..teringat sampai ke petang... tapi sekarang sejak2 plan nak ngandung dalam mase terdekat ni..saye elakkan minuman berkeifen macam milo ni lar...tak ley amik hari2 dah..sebagai ganti..saye minum susuk coklat..;p

Reply
avatar
28 June 2011 at 09:19 ×

air panas le... baik utk kesihatan & awet muda.

Reply
avatar
aizamia3
admin
28 June 2011 at 09:38 ×

air panas/suam lagi baik dari air manis..

Reply
avatar
28 June 2011 at 10:20 ×

pagi2 awe minum bangun sebelm mandi air masak jerk...pukul 10 kalu lapar minum milo panas..hehe

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
28 June 2011 at 11:13 ×

saya tgk keadaan..jika rasa nk ais..saya order teh o ais limau..ehhee

jika cuaca redup..sejuk..order kopi o nipis la besttttt!!!!

tadi order ais sb byk menjerit suh budak amik gmbr majalah..huhu

Reply
avatar
Tapak Kaki
admin
28 June 2011 at 12:00 ×

pagi petang malam saya pilih ice..haha.. sejok itu cool. :D

Reply
avatar
adan
admin
28 June 2011 at 14:06 ×

ada jugak orang sarapan pukul 12tgh hari.. baru bangun terus buat air panas..

Reply
avatar
The Crow
admin
28 June 2011 at 14:30 ×

ahaha.. adeh.. igt ape yg panas. haha.

Orang ngandung tak elok minum ais dan boleh menyebabkan anak mudah kene demam kuning? fuh~ tak tau plak.

Kalau demam kuning bahaye. Tapi lg bahaya jd mambang kuning. koh3..

(^____^)

Reply
avatar
MamaEma
admin
28 June 2011 at 15:11 ×

selalunya air panas...tp hari ini gie buat air ais pula untuk breakfast...sebab tak sedar jam dah 10.30 pagi...

Reply
avatar
Wanie
admin
28 June 2011 at 17:08 ×

sy prefer air sejuk..:)

air panas ni time ptg2 je minum..

Reply
avatar
YanaMIB
admin
28 June 2011 at 17:11 ×

sy suka minum air panas..klu musim panas yg betul betul panas br sy cari air ais...tp mmg org pompuan xelok minum ais..utk kesihatan dalaman jugak =)

Reply
avatar
Myra Jay
admin
28 June 2011 at 20:48 ×

Sekarang nie musim panas mmg air sejuk la jadi pilihan..
Air panas minum masa pg & malam je :)

Reply
avatar
28 June 2011 at 23:33 ×

sy kalau kt rumah, slalu air panas la..
tp kalau brekpes kt luar, slalu ais la.. heheh..

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment