Panas!!!!!

Assalamualaikum...

selamat pagi semua...
pagi ni nak mula kan entry dengan cerita panas dulu..
cerita air panas la..heheh

biasanya bila sarapan pagi korang akan pilih
ais atau air panas??
maklum je la..
orang sekarang sarapan jam 9-10 pagi..
kalau orang dulu2 yang kerja bendang,kerja menoreh
sarapan nya jam 5,6 pagi.
memang air panas la jadi pilihan orang dulu2..



kalau sarapan jam 9-10 pagi air panas jugak ke??
ada orang lebih suka air ais..
dulu aku pernah kerja kedai makan..
ada yang jam 9 pagi sarapan pun
minum ais..walaupun ramai yang pilih air panas
tapi ramai jugak yang pilih ais..



mak aku kata tak elok minum ais..
lagi2 perempuan yang tengah hamil sebab
bila bersalin anak mudah dapat demam kuning..
kalau perempuan yang datang bulan
pun tak elok minum ais sebab
nanti sakit urat..
oleh sebab mak pesan gitu aku takut la nak minum ais
di waktu2 tertentu..
kata2 mak kan satu doa..hehehhe

korang pilih air ais atau air panas???

sekian...
Panas!!!!! Panas!!!!! Reviewed by Diana Rashid on 08:00:00 Rating: 5

13 comments:

  1. saye suker bekfas minum air milo panas hari2... kalau pagi tak dapat..rase macam ketagihan pulak..teringat sampai ke petang... tapi sekarang sejak2 plan nak ngandung dalam mase terdekat ni..saye elakkan minuman berkeifen macam milo ni lar...tak ley amik hari2 dah..sebagai ganti..saye minum susuk coklat..;p

    ReplyDelete
  2. air panas le... baik utk kesihatan & awet muda.

    ReplyDelete
  3. air panas/suam lagi baik dari air manis..

    ReplyDelete
  4. pagi2 awe minum bangun sebelm mandi air masak jerk...pukul 10 kalu lapar minum milo panas..hehe

    ReplyDelete
  5. saya tgk keadaan..jika rasa nk ais..saya order teh o ais limau..ehhee

    jika cuaca redup..sejuk..order kopi o nipis la besttttt!!!!

    tadi order ais sb byk menjerit suh budak amik gmbr majalah..huhu

    ReplyDelete
  6. pagi petang malam saya pilih ice..haha.. sejok itu cool. :D

    ReplyDelete
  7. ada jugak orang sarapan pukul 12tgh hari.. baru bangun terus buat air panas..

    ReplyDelete
  8. ahaha.. adeh.. igt ape yg panas. haha.

    Orang ngandung tak elok minum ais dan boleh menyebabkan anak mudah kene demam kuning? fuh~ tak tau plak.

    Kalau demam kuning bahaye. Tapi lg bahaya jd mambang kuning. koh3..

    (^____^)

    ReplyDelete
  9. selalunya air panas...tp hari ini gie buat air ais pula untuk breakfast...sebab tak sedar jam dah 10.30 pagi...

    ReplyDelete
  10. sy prefer air sejuk..:)

    air panas ni time ptg2 je minum..

    ReplyDelete
  11. sy suka minum air panas..klu musim panas yg betul betul panas br sy cari air ais...tp mmg org pompuan xelok minum ais..utk kesihatan dalaman jugak =)

    ReplyDelete
  12. Sekarang nie musim panas mmg air sejuk la jadi pilihan..
    Air panas minum masa pg & malam je :)

    ReplyDelete
  13. sy kalau kt rumah, slalu air panas la..
    tp kalau brekpes kt luar, slalu ais la.. heheh..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)

About Me

Powered by Blogger.