BEZA MENONTON BOLASEPAK DIRUMAH DAN DISTADIUM

Assalamualaikum...



Suka ke stadium tengok perlawanan bola sepak??
mesti ramai yang suka..
kalau tak pi stadium tengok kat tv pun ok jugak.
Dijamin selamat ..kan??.

Tonton bolasepak dalam tv dan di  stadium banyak bezanya..
ada orang yang kata tengok
kat tv takde rasa..
kena tengok kat stadium baru boleh layan..

Untung tengok kat stadium bila game dah habis
korang boleh tengok dekat2 pemain kegemaran korang
sampai la lengang tengah padang tu.
Kalau tengok kat tv , nampak kecik je Liridon.
nak berbalas senyuman pun tak dapat.


Lagi geram bila tengok guna astro..
angin sikit dah hilang siaran.
Gigit jari je la...


Tengok kat tv korang tak boleh jerit melampau2 kalau gol dijaringkan...
boleh jerit tapi agak2 la..
tapi kat stadium nak jerit sampai
terkeluar anak tekak pun tak dak sapa marah..
kat rumah try la jerit kuat2 sampai level 7.
Tak pasal2 kena carut dengan jiran tetangga.
silap2 ambulans pun mai bawak korang pi hospitak bahagia..heheheh

Tengok bolasepak kat stadium jugak
korang boleh mencarut2..
kat stadium mencarut dan maki hamun
jadi halal..hahahha..
korang mancarut la sampai berkudis mulut.
selagi penyokong pasukan lawan tak dengar carutan korang selagi tu la
ianya tak salah..
tapi cuba la korang terjerit2 mencarut , maki hamun kat umah..
tak pasal2 kena lempang dengan mak korang..hehheh..
nak mencarut sangat ye?

Kat stadium, korang sendiri yang jadi pengulas.
tapi kalau tengok kat umah.pengulas dah ada..
korang tinggal layan je pengulas tu cakap
sambil makan kuaci..Sambil basuh pinggan pun boleh layan bola.



Selain tu kalau tonton bolasepak kat stadium korang boleh
melepaskan kemarahan dengan membakar kerusi stadium..
bakar banner penyokong lawan..atau banner sendiri. (kes tak mau dah jadi penyokong) )
atau merosak apa saja harta stadium..
Paling teruk pun persatuan bolasepak je yang kena bayar gantirugi..
tapi kat umah kalau korang marah sebab kalah
boleh ke korang buat gitu..?
bakar sofa,pecahkan cermin kereta ayah korang,
pecahkan pasu bunge mak korang..ada berani??
mau makan penyepak!!hahahah..



Paling best kalau kat stadium korang boleh jugak melepaskan
kemarahan kepada pemain bolasepak dengan melontarkan botol dan
batu bata ke arah pemain..
tapi kat umah tak boleh buat gitu.
try la buat kalau tak bijak.
marah kat Amri yahya,ambilk botol kicap dalam peti ais
baling kat skrin tv..
Lepas tu tekup muka dengan bantal ..menangis tak de tv.

Walau apa pun,menonton bolasepak
di stadium memang sangat menyeronok kan berbanding dirumah..
jadi pada semua  yang tak minat bolasepak
kalau nak rasa minat sila2 la ke stadium bila ada perlawanan..
mungkin dari situ la minat pada bolasepak akan muncul...
Rezeki la kalau jodoh pun muncul.

Kalau ada anak kecik tak payah la bawak pi stadium..
situ bahaya tau...!!!

sekian...
Previous
Next Post »

58 komen disini

Click here for komen disini
Freaky
admin
16 May 2011 at 20:39 ×

rasanya kalau perempuan yg x minat bola akan jadi minat bola bila tonton di stadium kerana kemeriahan yang menakjubkan. :D

Ibu Bapa suka anak Merempit

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
16 May 2011 at 20:39 ×

hehe...saya tak kan kot pi tgk bola kat stadium sb alangkan kat rumah pun tak tgk..huhu

lagipun kat stadium tu panas dan bingit telinga..saya tak tahan dgn suasana gtu..

yg 3 hero saya ngan hubby pi pestime stadium aritu pun..si najwan tu bole ketiduran..huhu..bising tu..guaner bole tido..

apa2 pun bagi kaki bola..semailah semangat kesukanan anda semua walaupun di stadium..

**gmbr yg senaman tu xle oplod diana sb agak keseksian..hehe..awk bygkan saya bergelek mcm org arab itu..hahhahaaa..

Reply
avatar
nelly
admin
16 May 2011 at 20:41 ×

kalau kat rumah , tension dengar memekak2 ..hahahaha
tapi , tak panas oo !

kat stadium ! sesakkk !!
cewah , macam pernah pergi je .hahahhaa

Reply
avatar
16 May 2011 at 20:49 ×

menonton kat umah klu mkn kuaci tak leh sepah2 okey!hahaha

Reply
avatar
cucu umie
admin
16 May 2011 at 20:58 ×

seriously ayie tak pernah mint nak menonton bola depak stadium sebb tgok dekat tv jer, kan free..lala lgpon kalo dekat asrama tgok ramai2 rase juga mcm dekat stadium sebb ad dua pasukan soroak yg berbeza.. bab sorak tu memang dgr ah sampai tingkat 9 cuma kt rumah tu lain sikit ah..kt rumah kne cover..haha xpasal2 kne membebel (lari cerita jap)..huhuh

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:00 ×

Kalau ramai-ramai tengok kat kedai nasi kandar pun best jugak. Kadang-kadang frust juga IM sebab tak dapat makan dengan ibu_suri sebab hampir semua kedai mamak penuh...

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:03 ×

malam tadi tgk bola kat rumah pun ttp mulut ngan bantal...heheh..sebab jerit kat bantal tak dengar sangat...
tengok kat stadium belum berkesempatan lagi sebab sesak!

tunggu kedatangan liverpool ke malaysia

Reply
avatar
Fariq
admin
16 May 2011 at 21:04 ×

saya rasa lagi tak puas bile tgk kat stadium. lagi2 kalo dapat seat yg jauh2.. nak tgk pon susah.. tgk kat umah lagi feel... bile goal masuk bley tgk replay dia.. kehkeh

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
16 May 2011 at 21:27 ×

hahaha..bab melepaskan kemarahan tu mmg lawak kak..memang sangat beza klu kat stadium ngan kat rumah..hehehe..tapi tambah skit kak..klu ade awek cantik pun jangan bawak gi stadium..buat kena kacau jer..kena yang panas baran bleh bergaduh pasal benda tu..hehehe..

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:28 ×

tapi rara rasa best ag tgk kt umah sbb leh baring2,tak yah nk kua awal2 g stadium sbb nk cop pasrking,then kalo dahaga bile jerit leh amik air dlm peti.bile kt luar ni kena bli air.rugi.bukan sedap pon,pakai air paip je.hehehehe

Reply
avatar
Princess Nur
admin
16 May 2011 at 21:31 ×

akak minat bola tapi team kelantan jer la..gomo kelate gomo *sambil makan kuaci depan tv*

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:34 ×

stadium = kepuasan yang tiada tandingannya, ramai gadis juga..bleh cuci mata..keh3

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:38 ×

hehehe..
kak ayu tak pernah ke stadium..
bila diana syer entry nie..

em...........
agak2 TAK MAU PI sampai bila2..
takut...

Reply
avatar
16 May 2011 at 21:42 ×

huhuhu duk umah leh maki maki sape yg buat suwey kt padang...org kt stadium x leh dengar...keh..keh..keh...ni pun dh rase cam nk baling tb psl red giant bikin sumbang..hahaha

Reply
avatar
The Crow
admin
16 May 2011 at 21:52 ×

Baik tgk kat mapley skrin besau! Siap boleh order makan minum lagi. Kalau gol, kasi ketuk2 meja kuat2. koh3..

Tapi kalau ade bini kat rumah dan bini pun layan bola. Uh~ syok habes! ahahaha...

(^___^)

Reply
avatar
HEROICzero
admin
16 May 2011 at 22:03 ×

selangor dah kalah teruk, kalah lagi tadi. nak ke stadium ape nye.

*eh pernah pergi stadium ke? =)

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
16 May 2011 at 22:38 ×

nak tgk,tgk je la.hehe nak bakar2 apa cite..lagi suka tgk kat uma kak..yeaaahhh

Reply
avatar
16 May 2011 at 22:51 ×

dh lma x pi stadium.. huhu..
tgok kt umh dgn stadium mmg jauh beza..
kt umah xleh jerit..
kt stadium jerit smpai sakit tekak..
tp, kalau lepak kedai mamak pun, serupa cam kt stadium ja skang ni..
siap tepuk2 meja.. haha..

Reply
avatar
Nor Suhaiza
admin
17 May 2011 at 00:48 ×

tengok kat mamak ag best...
tgok kt stadium bahaya..
tengok kat rumah ada pengulas tmbahan..
sampai 2 orang..ayah n mama....
dah la sokong lain2...
asyik bcakr je pasal bola...
adoiii...
jalan terbaik.layan bola kat mamak...
:P

Reply
avatar
De'din
admin
17 May 2011 at 01:05 ×

ada games kat stdium mmg x missed lah
setakat ni !
dok rumah ssh nak berebut tv segala bagai !

Reply
avatar
De'din
admin
17 May 2011 at 01:05 × This comment has been removed by the author.
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 01:09 ×

Freaky
@
yeahhh!!
betul tu firdaus..
cer pi sekali..
memang rasa nak pi lagi la..

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 01:10 ×

sarah-najwan
@
hahah..
dibantainye tidoq pulak..
tak pe la..
kecik lagi..
besaq sikit tahan la matanya tu..

Reply
avatar
apik pehe
admin
17 May 2011 at 01:52 ×

hehhee..betol2..kat stadiom lagi best...sbb kita nmpk luas jer..hehe

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:02 ×

nelly
@
ada peluang nanti pegi la nelly..
nanti dah ada anak tak merasa la..
hehehe

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:03 ×

Lydia Miza(Aidyl Azim)
@
betul2..
habis bola kemas elok2 semula..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:07 ×

cucu umie
@
jarang2 akak jumpa lelaki tak suka pi stadium..
heheh...

Reply
avatar
ghost writer
admin
17 May 2011 at 02:08 ×

kalau tengok kat rumah dengan skrin lcd 42 inci sangat mengujakan.malah setiap angle boleh tengok dengan jelas.kena plak pakai astro beyond..peh!leh ulang tayang plak tuh part2 yang best.

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:08 ×

Insan Marhaen
@
kalau musim bola memang gitu..
lagi2 negeri yang kita duduk tu tengah kuat pasukan nye..
memang penuh la kat kedai2 mamak ni..

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:09 ×

Nur Hawa Mohd Zin
@
heheh..
tak puas kan??
jerit pun tak syok..
stadium boleh jerit puas2 selama 2 jam..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:11 ×

fariq
@
balik dari stadium buka astro la..
ada ulangan..
heheh..

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:12 ×

Azlan Hasan
@
ececeh..
kamu macam ada pengalaman je..'
hehehe

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:13 ×

rara pinkmafia
@
kat stadium pun boleh baring jugak la rara..
cuma jangan marah la kalau orang terpijak perut..
heheheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:14 ×

Princess Nur
@
minat sepanjang masa tau..
jangan masa kuat je..
hehheh
orang pompuan ni sokong pasukan negeri dia time kuat jela..
bila tak kuat nak cerita pun malas..
heheheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:14 ×

DuniakuAbstrak
@
segalanya ada di stadium ye??
hhaahah

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:15 ×

Citarasa Rinduan
@
hahah..
kalau takut tunggu orang dah habis keluar stadium baru la ayu keluar..ok?/
tips ni..

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:16 ×

Hantu Kak Limah
@
kat rumah mana boleh maki2..
jiran dengar tak elok tau..
tak kan nak maki pelan2..
tak sampai la bunyi nye tu..
kat stadium maki kuat2 baru best..
heheheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:18 ×

The Crow
@
maknanye abang lan berutung la ye??
kalau akak mintak elaun bulan ni tambah sikit lagi mesti dapat ni..
hhaaah

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:19 ×

HEROICzero
@
hahahah..
selangor kuat pun tak pi..kan??
tak pe2..
musim depan ada pemain import semua pasukan ada peluang nak naik semula..
pi stadium tau..:)

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:19 ×

Woofer Storm
@
tak bakor
tak meriah la..
bakor2 baru best..
hahha

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:21 ×

Solihin Zubir
@
tapi kat stadium boleh melompat terkinja2 sambil menyanyi walaupun tak gol..
kat mamak cer buat gitu..
geleng kepala abangla2 tu..
heheheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:23 ×

Nor Suhaiza
@
nak buat cemana..
keturunan..
hang tak tengok lagi kakngah tengok bola macam mana..
walaupun kat rumah dia menjerit sama kuat macam kat stadium..
tu belum campur dengan kakyung,pakcik paklang..
erghh!!kaklang ja yang tengok bola dengan sopan dan tawaduq!

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:24 ×

De'din
@
bagu2..
patut la kedah makin kuat..
dedin yang selalu pi stadium rupanya..
hahaah

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:25 ×

apik pehe
@
untung2 muka masuk tv..kn??

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 02:25 ×

ghost writer
@
bisk tak pe la..
ada tv canggih..
umah akak pakai tv cap ayam ja..

Reply
avatar
Gayahspears
admin
17 May 2011 at 03:02 ×

tgk kat umah pon da okay.. huhu

Reply
avatar
nelly
admin
17 May 2011 at 11:01 ×

wah ..ni kena pergi awal2 sebelum kawen ..
hehehehe

Reply
avatar
MamaEma
admin
17 May 2011 at 11:16 ×

ema tak pernah lg gi stadium...tp suami pergi la...itupun kalau team kelantan yg main... tgk kat tv pun bila org sebelah menjerti jer...ema tukar siaran bola..kalau tk layan jer siaran lain dulu...hehehehe

Reply
avatar
17 May 2011 at 11:23 ×

haha..brutal la akak ni. adeh...boleh bayang camane akak pi stadium. bawak maisarah. adeh.

eh, akak memang selalu pegi stadium eh?

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 13:59 ×

nelly
@
nanti dah ada anak susah nak pi dah nelly..
tempat tu bahaya utk budak2..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 14:00 ×

MamaEma
@
kelantan main ke sapa main pun pi la sokong..
mana tau ko2 nanti ada la minat tu..:)

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 14:01 ×

najihah sahami
@
heheh..
kamu pun pi la sekali sekala..
kat situ ramai abg ensem..'hahahah

Reply
avatar
munna
admin
17 May 2011 at 16:30 ×

munna x pernah tgk pun bola kat stadium..kat rumah pun jarang pasal en. abg x minat bola

Reply
avatar
diana
admin
17 May 2011 at 16:58 ×

munna
@
oh..jarang2 jumpa lelaki tak minat bola..dia suka sukan apa munna??

Reply
avatar
adan
admin
18 May 2011 at 02:31 ×

akak.. kat stadium tak boleh baring2.. kat stadium tak boleh pakai sarung.. kat stadium tak boleh on9 blog...!

ahahaha...

kat umah tak dapat usha awek..! kat umah tak feel... kat umah,klu nak teberak senang je kot..! kah kah kah

Reply
avatar
mamapp
admin
17 May 2017 at 16:33 ×

Haha.. mmg betul pun

Reply
avatar
Elih Japahar
admin
18 May 2017 at 09:03 ×

Betullah tu tapi bukan semua perlawann berakhir dgn kekecohan..happening bila tgok live d stadium

Namun, tengok dirumah mungkin lebih selamat :)

Reply
avatar
Sue Sopian
admin
23 May 2017 at 21:29 ×

tak pernah tengok bola kat stadium.. kat rumah pun setakat teman husband aje.. takde la minat sangat tapi teringin gak nak gi stadium..
husband tak nak bawak.. leceh katanya.. hahahaha

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment