Advertlets atau Nuffnang?

Assalamualaikum..

dalam 2,3 hari ni aku ada fikir satu perkara..
dah dekat setahun bersama nuffnang
tapi sangat mengecewakan..
bukan nya tak dapat langsung.
merasa lah jugak bebrapa ratus dengan nuffnang ni..
cuma sejak dari awal tahun 2011 ni aku rasa
nuffnang semakin tak mempedulikan aku..heheheh
kecik hati weh!!

berblog bukan la untuk cari duit..kan??
tapi sambil nyelam kita minum la air..
contohnye korang duduk kat tepi padang..
tengah rancak2 korang berangan-angan tu tibe2 ada
orang tabur duit kat tepi padang sambil kata..
"meh sini lekas..semua orang mai ambik duit ni.."
korang nak pandang saja ke orang lain
serbu kutip duit tu dan isi dalam poket???
tak kan>>>jadi jom kita sama2 kutip duit tu..heheheh

bagus tak kalau aku join advertlets?
depa jenis mungkir janji ke tak???heheh
sapa2 ada link tentang ni tolong kongsikan dengan aku..
nak belajar la benda2 gini...

maklum la..aku kan mata duitan..:p

sekian...
Previous
Next Post »

19 komen disini

Click here for komen disini
sarah-najwan
admin
4 May 2011 at 21:19 ×

saya xtau diana psl advertlets tu..nmpk ada gak blog2 yg letak..

nape awk xtry hb..byk gak dorang dpt..

saya hanya tau nuffnang je..hehe
skrgkan nuff tgh murah hati bg BE..hehe..ramai yg dpt BE skrg..

Reply
avatar
cik ubi
admin
4 May 2011 at 21:34 ×

BE?..apekah?..sy beginner lg..slow2

Reply
avatar
kakchik@ella
admin
4 May 2011 at 21:36 ×

waaaa ..diana penah dpt ratus2. dasyat!! KC tak penah dpt punnnnn. hihi

Reply
avatar
Aidanatasya
admin
4 May 2011 at 21:39 ×

Salam diana,
klu nak try dtg je blog sy clik advertes tu.. Sy pun baru 2hari reg.. Hehehe.

Reply
avatar
4 May 2011 at 21:50 ×

akak, akak pi try cek kat blog kayif.com tu. die pun baru je tukar advertlerts..

Reply
avatar
ghost writer
admin
4 May 2011 at 22:14 ×

ya lakukan perubahan sekarang kak diana.mungkin perlu bertindak segera untuk kepentingan sejagat..(mak eiii...)


saya lagi lar tak reti

Reply
avatar
nelly
admin
4 May 2011 at 22:18 ×

Nelly tak reti cari duit dengan blog ..hahaha

Reply
avatar
4 May 2011 at 22:23 ×

sy ni ha xmerasa ratus2..puluh aje,itupon xcash out coz jauh lg..hehee

Reply
avatar
~ Cik Azz ~
admin
4 May 2011 at 22:23 ×

Okay la tu pnh dapat beratus2...

Yg kita ni nak dapat sepuloh hengget punya la payah... sabo aje laa.. huhuhu...

Reply
avatar
Fariq
admin
4 May 2011 at 22:31 ×

adeh.. dah berbelas2 cek dari nuffnang dapat pon tak cukup lagi ke..

advertlet.. ok je.. saya pon dah test bape ari.. tapi nak bagus kalo trafik mencanak2... sebab sistem CPM diorang ni idup sepanjang masa,, kira selagi ada trafik selagi tu duit masuk, walopon tak byk, ade la jugak,,

saya syorkan kalau UV sebulan 10000 better guna innity,, lagi masyuk,, cuma saya dah 3 kali apply, semua kena reject,, mentang2 saya blogger picisan je..

Reply
avatar
Cik Ila
admin
4 May 2011 at 22:34 ×

Dulu masa mula2 buat blog,CIk Ila gune adverlets.Hasilnya,minggu pertama je dah dpt RM1...tp bila tgk kwn2 duk promote blog kt innit,rse nk tukar pd nuffnang maklumlah,kalu nk sign in innit,kene status gliterati dlu kan? So,cik ila tukar nuffnang,menyesal la pulak buang adverlets dlu..huhuh.Nuffnang ni,byk sangat pantang larang,tu yg leceh.

Reply
avatar
4 May 2011 at 22:43 ×

ss dah putus harapan dgn nuffnang.. skang letak pon sebab nak tau analitik je. skang ss gune panduan 701. masyuk gak. utk blog picisan cam ss ni, duit 701 dah boleh buat bayar bil broadband dah. huhu.

adverlet tu ss baru letak tadi. dengar cite cam masyuk gak. try la gune dulu. baru tau. =)

Reply
avatar
4 May 2011 at 23:18 ×

masa mula2 dlu, nuff lgsung x pndg sy..
skang ni, penuh plak BE..
rsa syg nk curang wat msa ni.. ;-p

Reply
avatar
Azlan Hasan
admin
4 May 2011 at 23:33 ×

advertless tu ape kak?dia cam nuffnang gak ek..hehehe :)

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
munna
admin
5 May 2011 at 01:21 ×

munna pun tak tahu sgt pasal adverlets tu...setia je dgn nuff dulu...

Reply
avatar
MamaEma
admin
5 May 2011 at 10:14 ×

ni baru dgr adverlets ni.... nuffnang pun tak pernah kasi kat ema tau...

Reply
avatar
Dr Love
admin
5 May 2011 at 14:35 ×

kadang2 dah jemu dgn nuffnang ni.bila send ticket,jwbnya cuma "iklan anda hanya dipilih oleh advertiser,bukan kami". tp kdg2 betul kata blogger yg durhaka,nuffnang pilih kasih.utk traffic yg dah lebih 1000UV,dia takut nk bg BE.agaknya takut habis duit bg kt traffic tinggi2 kut.sy pun dalam di lema.letak adverlet 2 hari,dapat RM6.32. sekali tgk nuffnang jatuh pangkat,terus buang semula.takut woo.duit x cahsout agy.tunggu cashout dulu.

Reply
avatar
sord87
admin
2 March 2012 at 15:12 ×

dapat lah gak walau dalam masa setahun,aku nie dah 3 tahun ada le rm20.70
mintak ajar sikit camana berjaya ngan nuffnang

Reply
avatar
Redlomo
admin
29 September 2012 at 10:53 ×

try cuba http://www.nufftag.com

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment