Rabu, 4 Mei 2011

Advertlets atau Nuffnang?

Assalamualaikum..

dalam 2,3 hari ni aku ada fikir satu perkara..
dah dekat setahun bersama nuffnang
tapi sangat mengecewakan..
bukan nya tak dapat langsung.
merasa lah jugak bebrapa ratus dengan nuffnang ni..
cuma sejak dari awal tahun 2011 ni aku rasa
nuffnang semakin tak mempedulikan aku..heheheh
kecik hati weh!!

berblog bukan la untuk cari duit..kan??
tapi sambil nyelam kita minum la air..
contohnye korang duduk kat tepi padang..
tengah rancak2 korang berangan-angan tu tibe2 ada
orang tabur duit kat tepi padang sambil kata..
"meh sini lekas..semua orang mai ambik duit ni.."
korang nak pandang saja ke orang lain
serbu kutip duit tu dan isi dalam poket???
tak kan>>>jadi jom kita sama2 kutip duit tu..heheheh

bagus tak kalau aku join advertlets?
depa jenis mungkir janji ke tak???heheh
sapa2 ada link tentang ni tolong kongsikan dengan aku..
nak belajar la benda2 gini...

maklum la..aku kan mata duitan..:p

sekian...

19 ulasan:

sarah-najwan berkata...

saya xtau diana psl advertlets tu..nmpk ada gak blog2 yg letak..

nape awk xtry hb..byk gak dorang dpt..

saya hanya tau nuffnang je..hehe
skrgkan nuff tgh murah hati bg BE..hehe..ramai yg dpt BE skrg..

cik ubi berkata...

BE?..apekah?..sy beginner lg..slow2

kakchik@ella berkata...

waaaa ..diana penah dpt ratus2. dasyat!! KC tak penah dpt punnnnn. hihi

Aidanatasya berkata...

Salam diana,
klu nak try dtg je blog sy clik advertes tu.. Sy pun baru 2hari reg.. Hehehe.

najihah sahami berkata...

akak, akak pi try cek kat blog kayif.com tu. die pun baru je tukar advertlerts..

ghost writer berkata...

ya lakukan perubahan sekarang kak diana.mungkin perlu bertindak segera untuk kepentingan sejagat..(mak eiii...)


saya lagi lar tak reti

nelly berkata...

Nelly tak reti cari duit dengan blog ..hahaha

nuyui a.k.a miss NUSHA berkata...

sy ni ha xmerasa ratus2..puluh aje,itupon xcash out coz jauh lg..hehee

~ Cik Azz ~ berkata...

Okay la tu pnh dapat beratus2...

Yg kita ni nak dapat sepuloh hengget punya la payah... sabo aje laa.. huhuhu...

Fariq berkata...

adeh.. dah berbelas2 cek dari nuffnang dapat pon tak cukup lagi ke..

advertlet.. ok je.. saya pon dah test bape ari.. tapi nak bagus kalo trafik mencanak2... sebab sistem CPM diorang ni idup sepanjang masa,, kira selagi ada trafik selagi tu duit masuk, walopon tak byk, ade la jugak,,

saya syorkan kalau UV sebulan 10000 better guna innity,, lagi masyuk,, cuma saya dah 3 kali apply, semua kena reject,, mentang2 saya blogger picisan je..

Cik Ila berkata...

Dulu masa mula2 buat blog,CIk Ila gune adverlets.Hasilnya,minggu pertama je dah dpt RM1...tp bila tgk kwn2 duk promote blog kt innit,rse nk tukar pd nuffnang maklumlah,kalu nk sign in innit,kene status gliterati dlu kan? So,cik ila tukar nuffnang,menyesal la pulak buang adverlets dlu..huhuh.Nuffnang ni,byk sangat pantang larang,tu yg leceh.

Siti Safiyyah berkata...

ss dah putus harapan dgn nuffnang.. skang letak pon sebab nak tau analitik je. skang ss gune panduan 701. masyuk gak. utk blog picisan cam ss ni, duit 701 dah boleh buat bayar bil broadband dah. huhu.

adverlet tu ss baru letak tadi. dengar cite cam masyuk gak. try la gune dulu. baru tau. =)

Solihin Zubir berkata...

masa mula2 dlu, nuff lgsung x pndg sy..
skang ni, penuh plak BE..
rsa syg nk curang wat msa ni.. ;-p

Azlan Hasan berkata...

advertless tu ape kak?dia cam nuffnang gak ek..hehehe :)

Regards,
-Strider-

munna berkata...

munna pun tak tahu sgt pasal adverlets tu...setia je dgn nuff dulu...

MamaEma berkata...

ni baru dgr adverlets ni.... nuffnang pun tak pernah kasi kat ema tau...

Dr Love berkata...

kadang2 dah jemu dgn nuffnang ni.bila send ticket,jwbnya cuma "iklan anda hanya dipilih oleh advertiser,bukan kami". tp kdg2 betul kata blogger yg durhaka,nuffnang pilih kasih.utk traffic yg dah lebih 1000UV,dia takut nk bg BE.agaknya takut habis duit bg kt traffic tinggi2 kut.sy pun dalam di lema.letak adverlet 2 hari,dapat RM6.32. sekali tgk nuffnang jatuh pangkat,terus buang semula.takut woo.duit x cahsout agy.tunggu cashout dulu.

sord87 berkata...

dapat lah gak walau dalam masa setahun,aku nie dah 3 tahun ada le rm20.70
mintak ajar sikit camana berjaya ngan nuffnang

Redlomo berkata...

try cuba http://www.nufftag.com

Related Posts with Thumbnails