Ini cara saya menulis..

Assalamualaikum....

maaf ye yang jejaknya belum dibalas..
hari ni sibuk sikit..:P
ye la sibuk..sebenarnye tenet slow.
ni pun header aku keluar setengah je ni..

Malam ni aku nak cerita tentang blog...
macam2 gaya orang menulis blog.
ada yang tulis pendek2..
ada yang tulis panjang2,..
ada jugak yang letak gambo je..

yang pastinye tak de orang menulis blog
untuk mendedahkan keburukan diri sendiri.
entry pun nak yang baik2 saja..
kalau pun dia buat blog lucah dia tak kan letak gambo dia.
dia tak kan letak alamat umah dia..:p
sapa nak dedahkan buruk diri sendiri..kan??

Aku pernah jumpa satu blog ni.
dia menulis guna bahasa yang agak kasar la.
siap carut2 lagi.perempuan tau..bukan lelaki..
bila ditegur katanye..

"ini memang gaya saya menulis.
saya tak hipokrit.tak kan saya nak menulis sama
macam blogger lain..lain orang lain cara nye.
awak tak boleh paksa2 saya ikut cara awak.."

terkejut jugak aku dia balas gitu kat orang yang menegurnye.
katanye itu memang cara dia..???
peghhh!!!kalau dalam blog pun menulis gitu
kat luar cemana la gamaknye ye..
memang macam tu jugak kot..hehehhe.

Aku lihat dalam dunia blogger ni
ada orang yang kat luar agak kasar..
bergurau pun ada carut marut.
Bila dia menulis blog dia akan menjadi orang lain.
dia letak kan diri dia ditempat yang positif saja..

Tapi bila yang menulis di blog pun ada carut marut dan caci hina,
aku tak rasa pun kat luar dia berbeza dengan
apa yang dia gambarkan di setiap penulisan nya.

sebab kat blog ni kita tak kan nak tunjuk perangai kita yang buruk..kan??
bila kita tunjuk perangai buruk kita kat blog,agak2 kat luar kita tunjuk
jugak ke tak???

sekian????
Previous
Next Post »

17 komen disini

Click here for komen disini
Freaky
admin
30 April 2011 at 21:07 ×

ade juga yang bangga tunjuk keburukan di blog sendiri. x paham la jenis yang macam mana tu.

Reply
avatar
Cik Ila
admin
30 April 2011 at 21:46 ×

Kalau kt blog pn dah tulis mcm tu,agk2 kt luar msti la sama gayanya.hehe

Reply
avatar
30 April 2011 at 21:47 ×

Atas alasan tak hipokirit? koh3.. mane bdk pempuan tu kak? mane? bia sy ngorat die. dah dapat. Tau la sy nak ngejas ayat die tu. hehehe..

Sangup carut marut dari tak hipokrit. Kurang kasih sayang kalau jenis mcm tu. kah3..

(^____^)

Reply
avatar
Nor Suhaiza
admin
30 April 2011 at 22:09 ×

kalo kat blog mulut die laser..
kat luar mulut die laser jgk ke??????
ngeeeeeeee~~~~~~~~~
hahahahaha...
:)

oit diana...
asl ko bam bam ha????

**ni cara saya komen....
cm ne tu????
hik3...

guro2 jew...
:P

Reply
avatar
wath
admin
30 April 2011 at 22:11 ×

btul ckp incik gagak tu. ntah2 kat luar dia tak cukup kasih syg, pendiam, bile kat blog la dia luah segale2,

ade gak kak..dak kecik2..form1 form2..tls pasal keburukan diri sndri. g cite semalam tgok cite blue la ape la. sy nk tegur tapi tak reti. sy mmg tak reti nk menegur budak2 ni. slh tegur nnt lain jadinye.

sori terkomen panjang. huhu

Reply
avatar
30 April 2011 at 22:15 ×

kalau pun pangai kita buruk tak perlu nak dedahkan..tu namanya buka aib dan pekung di dada..tapi kalu menceritakan untuk memberi pengajaran pada orang lain takpe la kan..awe ada gak baca blog yang guna ayat2 'manis' mcm tu..malas nak komen..bace dan blah gitu jerk..

Reply
avatar
Tok Esah
admin
30 April 2011 at 22:26 ×

mak oi!! perempuan macam tuh?/ huish, kalau nak guna cara sendiri yg 'unik; tu pun, agak2 lah kan...

Reply
avatar
JIJI YU
admin
30 April 2011 at 22:40 ×

hehhe..kekadang kat blog ni je melepas..

Reply
avatar
30 April 2011 at 23:05 ×

blog kak ayu okey tak

heheheh..
malam nie merapu.. penat lah dik..... mengantuk..

selamat hari pekerja..

Reply
avatar
nelly
admin
30 April 2011 at 23:10 ×

kononnya nak buat penulisan lain dari yang lainlah tu ~
nampak sangat dia blogger tak professional ..
if seorang itu professional , mesti trima apa saja teguran , bukan makian ..

lainlah kalau kak maki dia , mmg patut lah kan dia maki balik ..
tapi , kalau tegur pun nak mengamuk dan kata itu cara dia tulis , adalah dinasihatkan :

LEBIH BAIK BUAT BLOG TU SECARA PRIVATE ..
hahahaha

Reply
avatar
adan
admin
1 May 2011 at 03:47 ×

perghhh.. pompuan tu memang lain dari yg lain la kak..

Reply
avatar
1 May 2011 at 04:49 ×

blog sy ala2 baik.. tp sy x la baik mna pon.. rock! ;-p

poyo je kan..

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
1 May 2011 at 09:16 ×

sebaik2nya..buat apa pun biarlah org nmpk kita ni positif...

jgn sengaja nk tunjuk kita ni negatif/kasar..

kalu kita yg sengaja tunjuk yg negatif..maka kita sengaja menunjukkan diri kita begitu walaupun hakikat sebenar tidak..

jadi kalu org bersangka buruk ngna kita jgn pulak kita marah sb kita yg mula dulu..

Reply
avatar
1 May 2011 at 11:04 ×

fuhh, hebat jawapan dia...
tabik spring sbb berani sgguh. hehe

Reply
avatar
ghost writer
admin
1 May 2011 at 17:32 ×

bagi saya blog nih juga untuk melepaskan apa saja yang tersimpan dalam hati kita yang tak mungkin kita lepaskan di hadapan orang lain.penulisan dan soal keperibadian diasingkan bagi menunjukkan suatu perbedaan karakter.sama seperti penulis novel atau mana2 genre yang tidak mungkin sama dengan watak yang di dalamnya.

blog bukan suatu untuk kita melihat kesamaan karakter.tapi blog apa yang ada dalam fikiran dan hati kita.

Reply
avatar
padin
admin
1 May 2011 at 19:41 ×

ehemm kalau pun perangai kita buruk kat dunia sebenar, apa salahnya kita cuba menjadi baik dalam alam maya, x gitu keh3

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
1 May 2011 at 23:03 ×

kdg2 tersa nak luahkan apa yang terbuku dihati,tapi hati mengatakan jangan kerana bisa mengundang padah..heheee

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment