Awak nampak cantik

Assalamualaikum...

Perkara biasa bila anak2 gadis di ngorat2 kat facebook.
tapi bila yang kena ngorat itu
taraf ibu2 macam aku ni
benda tu jadi luar biasa..

Kenapa lelaki bujang sekarang ni
mudah sangt tertarik
pada isteri orang..
aneh la..

Mula2 add cik kak tu..
lepas tu susun ayat cantik2..
"awak nampak cantik pakai baju biru.."
itu ayat untuk melemahkan kaum wanita..
mana ada pompuan tak suka bila lelaki kata dia cantik..

hati2 wanita..nampaknye ada buaya nak jerat kita..hehhe
nak buat apa??
kuasa dihujung jari je..
pandai2 la nak kawal..

orang lelaki pulak kalau nak ngorat pun
pandang2 la status pompuan tu..
jangan ingt semua pompuan boleh di "ngap"!!!
elak kan ayat2 memuji2 gitu..
nak ambik hati??tak payah le..
ambik hati pompuan2 masih single2 tu..
bukan pada yang dah ada ada laki ni..

setahun sudah aku mendaftar dengan facebook ni.
entah dah berapa kecurangan isteri2 yang aku nampak.
sangat memalukan tambah2 bila aku hadap facebook dengan suami ada kat sebelah..
"tengok ni..pompuan ni berani panggil laki ni sayang2.
dia isteri orang tau.."
rasa malu je muka aku sebab aku seorang perempuan
dan seorang isteri.

risau kalau2 abang lan anggap perempuan
sekarang dah tak punye rasa malu..
tolong la jaga diri kita baik2 ye..


sekian..
Previous
Next Post »

34 komen disini

Click here for komen disini
Azlan Hasan
admin
20 April 2011 at 23:11 ×

wooo..sape laa yg berani nak mengayat bini org nie kak..pusing kot mana pun tetap dia salah gak..hahaha..

Regards,
-Strider-

Reply
avatar
20 April 2011 at 23:35 ×

err.. sy xpnah ngayat akak kan? ade tak? takde kan..? haha..

Reply
avatar
ghost writer
admin
21 April 2011 at 01:02 ×

paling mudah...jangan layan sangat.

sebelum nih pon dah ramai yang kantoi kan...

Reply
avatar
azrinrahim
admin
21 April 2011 at 05:21 ×

herm, ad ker orang bt mcm tu kak,,xsangka plak..lgpon tak xad kawan makcik2..so tak thu lh..lalala

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
21 April 2011 at 05:23 ×

glupppp...akak mksdkan sy ke??aik,ermmm
maaflah kak,kalau ada slh silap,,tak berminat pulak mcm tu..segan dah dtg sini

Reply
avatar
Cik SHiNJU
admin
21 April 2011 at 07:28 ×

kalau x melayan xde hal kot..huhuh

Reply
avatar
21 April 2011 at 08:21 ×

biasanya kak liza block terus org tu kalau tak kenal. kalau kenal kita sound sikit.

Reply
avatar
missSenget
admin
21 April 2011 at 08:52 ×

wah..hot tu..

da kahwin pn ada org ngurat..

kitorg yg single ni, xde pn buat ayat gitu?

T___T sobs~

Reply
avatar
Hanis Azla
admin
21 April 2011 at 08:54 ×

penggunaan bahasa pun kena jaga kan.. kdg tu klu guna yg terlampau mesra org akan ingat lain juga.. sedangkan bukan itu maksud sebenarnya..

Reply
avatar
Sofya
admin
21 April 2011 at 09:16 ×

saja gurau2 ja kot tu...

Reply
avatar
21 April 2011 at 10:03 ×

pompuan single cm sy neh da x laku ke??

sian isteri org tu kne ngorat..

Reply
avatar
MamaEma
admin
21 April 2011 at 10:32 ×

memang ada..pernah juga terkena...

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
21 April 2011 at 11:08 ×

para isteri la kene jaga diri elok2
tau dosa pahala

kita kan da tau..sifat lelaki yg suka2 test power gtu..jadi kalu ada lelaki yg usha2 tu..xpyh la nk layan..

Reply
avatar
21 April 2011 at 11:15 ×

alasan yang sama kenapa wanita suka lelaki orang :)

Reply
avatar
21 April 2011 at 16:52 ×

haha .. kelakar pun ada wanita jaga2 lah jangan terlau mudah percayakan org lebih2 lagi di laman sosial ..ade yg betul2 baik .. tapi byk yang tak baik

Reply
avatar
cantekk
admin
21 April 2011 at 21:21 ×

ye, pengaruh ict skang ni...
silap sikit, pecahbelah la rumahtangga..
tepuk dada tanye iman..kan ;-D

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:31 ×

@Azlan Hasan
tu la..agak tak selesa bila seorang lelaki memuji2 isteri orang..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:31 ×

@Solihin Zubir
eh!!ada ke???
macam ada je..
hahahahah...

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:33 ×

@ghost writer
kalau yang kuat iman nye memang tak kan layan..
tapi berapa ramai la pompuan kat dunia ni yang iman nye kuat..
cer citer...sebab tu orang lelaki kena prihatin sama..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:33 ×

@azrinrahim
bukan makcik2 je yang kena ngorat..
adik2 yang kawen awal pun ramai yang dingorat..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:34 ×

@Woofer Storm
tak habis2 perasan nye..
yang pasti dia bukan blogger,..
mungkin tersesat di facebook kot..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:35 ×

@Cik SHiNJU
berapa ramai yang tak melayan tu??
makanye kerjasama dari lelaki sangat2 diperlukan supaya maruah wanita islam terpelihara..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:35 ×

@Liza @ Adzriel AB
cadangan yang baik tu kak..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:36 ×

@missSenget
kalau belum kawen ayatnye mungkin lain sikit..
"awak hot la.."
gitu....

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:37 ×

@Hanis Azla
betul kak..
lagipun kalau dengan isteri orang tak payah la nak mesra2 pun..
berbual pun bila perlu saja..
betul tak??

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:37 ×

@Sofya
bergurau dengan isteri orang??
ayoo....!!

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:38 ×

@Halimatun Sa'adiah
entah...
ramai pe yang single2..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:38 ×

@MamaEma
seram kan?/
jijik pun ada..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:39 ×

@Nur Hawa Mohd Zin
sebenarnye tak salah wanita suka suami orang kalau kena caranye..

Reply
avatar
diana
admin
22 April 2011 at 20:40 ×

@Qaseh dalia adelia
betul..
kita kena berhati2..

Reply
avatar
Anonymous
admin
23 April 2011 at 16:47 ×

masalah tak timbul kalau bini2 org tak mudah ditimpa perasaan,kene puji sket2 dah tk tentu arah..
adatlah org laki mmg suke test power..

Reply
avatar
diana
admin
23 April 2011 at 17:21 ×

@Tanpa Nama
masalah jugak tak kan timbul bila si lelaki tau menjada adabnye..
menjaga imannye..
sedangkan sedia maklum lelaki lebih berakal daari wnita..
tak kan itu pun lelaki tak boleh fikir..:p

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment