Skip to main content

kenapa perlu ada entry boring???

Assalamualaikum...

pernah sekali sekala kita tak de idea untuk menulis.
bukan la selalu..kan??
sekali sekala...

sekali sekala kita cerita di blog
"tak tahu nak tulis tentang apa ."
sekali sekala sahaja..
tapi jangan lah selalu sangat buat entry macam tu..

petang tadi dah buat entry
yang korang boring dan tahu nak cerita apa..
bila malam pulak sama jugak jalan cerita nye...
tajuk je yang lain..

esok pagi pun cerita masih tak lari dengan
tak de idea menulis dan rasa boring..
cuma tajuk nye je korang bagi panas supaya orang singgah.
padahal isinye masih kosong..

lama2 aku malas dah nak pi blog ni.
kamu update la cemana pun malas dah aku nak singgah.
mungkin bukan aku je yang boring baca
pembaca lain pun lama2 hilang macam tu saja..

kalau dah tak de benda nak tulis cuba la cari idea..
review blog orang ke..
perkenalkan blog kawan2 ke..
promosikan online shop ke..
susah2 sangat tulis je gosip artis..

sebab itu bw itu perlu..
bukan untuk traffic semata2.
tapi jugak untuk beri bahan pada entry kita.

sekian...

ini entry ulang tayang....:)

Comments

  1. sape tu kak?? saya ke?? yela, buang la,, saya redha.. uhukz2

    latest -
    -Blogwalking Sekarang Dah Tak Boleh Pakai??

    ReplyDelete
  2. Contoh :

    xde mood nk update mlm ni.. bye..

    (padahal ter'update' jugak.. heheh..)

    ReplyDelete
  3. diana, kongsi la dgn kc tntg ari ni masak apa. Kc kdg2 putus idea gak. hihi

    ReplyDelete
  4. aku xpandai blog dulu...
    tp bila dok komen2 blog org..seronok la pulak dpt kwn baru! aihh...hehe

    **maaf, tibe2 sy wat sajak..

    ReplyDelete
  5. walaweh...nih memang betul2 sound direct nih..

    setiap kali baca entry kak diana nih memang tak pernah lekang senyum aku dibuatnya...siyes!

    ReplyDelete
  6. Kadang-kadang ke selalu? keh3.. Berblog perlukan semangat dan iktizam yg tinggi kan kak? kalau tak, mood tarak idea pun melayang. keh3..

    Tapi blog akak byk entri. Ade je idea. Sy kagum!

    (^___^)

    ReplyDelete
  7. maybe sebab dah takde idea sangat kot tuh yg keluar entry boring yang berentetan je.

    Latest Entri :
    Alhamdulillah, dah selamat bersalin

    ReplyDelete
  8. wohaha otai berkata maka saya akur...

    ReplyDelete
  9. sinis nada entry kali ni ye :P

    ReplyDelete
  10. Kan.. Huhuhuhu.. Agak2 entry sy kosong tak kak?????????????
    Ngee :)

    Entry Terbaru 1 : Krisdayanti Follow Twitter Aku???
    Entry Terbaru 2 : Kentut Punya Pasal Orang Tersayang Dilupakan

    ReplyDelete
  11. itu pasal... bercuti 2 hari...tapi entri macam bercuti 2 minguu....huhuhu...takut2 terputus idea nak buat entri...

    ReplyDelete
  12. As salam, saya pula tak pandai nak mengarang, tue pasal ler blog saya penuh dgn gambor jerrr..

    ReplyDelete
  13. hahaha kalau tulis entry sekadar melepaskan rasa perasaan terkini, baik update status facebook je ye tak keh3

    ReplyDelete
  14. eh tapi kan kak,saya xada dlm bloglist akak...jadi bukan saya.. mwahahaha...

    ReplyDelete
  15. kehkehkeh~

    nmpk sgt bosan nk matik!

    ReplyDelete
  16. hehe saye setujuu..tp kadang² entry saye tetap juga boring..cis! hikhik

    meh ke rumah..
    ~c.u.t.i~
    keep in touch ye..♥♥♥

    ReplyDelete
  17. hehehe...

    siapa makan cili

    dia terasa pedasnya..

    tak gitu...diana oiiii

    ^___~

    ReplyDelete
  18. eh! bukan blog MDT kn??? :D

    ReplyDelete
  19. hehe.. dinasihatkan sedia segelas air sblm baca n3 ni..huhu..

    ReplyDelete
  20. nak keluar uma,balk karang baru komen k..hehe
    tag sni,kalu rajin jawab la sis..hhee
    http://www.wooferstorm.com/2011/03/di-tag-oleh-chii.html

    ReplyDelete
  21. duk pikir..!!saya ade tak erkk wak camtu??ade gak kot,kadg2...keke..:)

    ReplyDelete
  22. @Fariq
    huduhnye orang tua merajuk..
    kuikuikui..

    ReplyDelete
  23. @Solihin Zubir
    entry macam ni lagi la rasa nak maki2 je..

    ReplyDelete
  24. @kakchik@ella
    kita biasanye idea memasak tu datang last2 minit je kakchik..
    selalu buat masak kicap je..sebab abang lan suka tu..:p

    ReplyDelete
  25. @The Crow Empire
    mungkin sebab akak lebih suka berfikir dari bercakap..
    heehhe...

    ReplyDelete
  26. @shah amirul
    kenyataan memang pahit untuk ditelan..:p

    ReplyDelete
  27. @d_tieah
    kalau blogger2 lama ni jarang nak buat entry kosong..
    biasanye yang baru2 ni..
    hehe..:p

    ReplyDelete
  28. @MamaEma
    entry jalan2 pun best pe..
    lagi baik kalau bagitau bajet nye sekali..
    lagi jadi tumpuan..

    ReplyDelete
  29. @Be Simple Beb(BSB) - threeQ
    jangan risau..
    ramai blogger suka tengok gambo..

    ReplyDelete
  30. @padin
    ha..tu la pasal..
    dia tak de fb mungkin..

    ReplyDelete
  31. @Dda Ly
    banyak tip2 nak bagi entry tak boring..
    kalau tak tau tanye kawan2 blogger yang lama..
    sure depa akan buat entry tu khas untuk kamu..

    ReplyDelete
  32. @Ati Masrif
    sungguh aih..
    cabai burung pedas tu..
    hehhe

    ReplyDelete
  33. @makdara TERdiva
    bukan la..
    kalau MDT punye \dah lama saya buang..
    hehhe

    ReplyDelete
  34. @Mama Hanim
    bagi sejuk ye??
    lagipun tengah hari ni panas..

    ReplyDelete
  35. @Sasa Al-Sharif
    tak la..
    tak kan la akak nak kata kamu..
    hehhe

    ReplyDelete
  36. akak buang laaa sayaaa!!!!!saya terus g batu belah batu bertangkup!huhuh..meh saya review blog akak.;p

    ReplyDelete
  37. blog ni pun kategori membosankan.

    ReplyDelete
  38. hehe..saya ada gak kdg2 terkering idea..huhu

    blog sapa tu diana?..heuhu

    ReplyDelete
  39. @echah mashuri
    sila kan echah..
    akak menunggu je ni..
    heheh

    ReplyDelete
  40. @sarah-najwan
    blog sapa pun saya tak tau la sarah..
    blog budak2 je..
    hahah

    ReplyDelete
  41. @♥WEIYDAWEINGWAFFA♥
    jiwang tu tak pe lagi..
    ada jugak isinye..
    hhahah

    ReplyDelete
  42. kalau selalu nanti pembaca pun lari. :)

    ReplyDelete
  43. uiks...mmg pedas tu...hehee.sya jarang dpt update skang,bw pn dah ssh.apapun blog ni mmg meriah dgn entry....jelesnye...ahaha.

    ReplyDelete
  44. hot n spicy sungguh tue kak hahahaha.... dua hari ni amy agak busy x sempat nak blogwalking banyak blog...huhuhu~

    Note: kalau sis saya kasi harga baik punya hahahaha~ ni ada perkara nak tanya but macam x sesuai lak kat sini, nanti amy text akak dekat fb ye...

    ReplyDelete
  45. ciktom pun pernah dl buat entry boring..tp skang kl boring mmg xon9 la ciktom..malas..haha...bagus jgk eh buat entry ulang tayang ni ye kak...sbb ada entry akak sebelum ni sy xsmpt bc..

    ReplyDelete
  46. memang terkena gak kdg2
    tu ada gak yg blog yg kita
    malas nak gi...

    tips bw tu mmg baguskan
    byk idea dapat ..mcm blog ni :)

    ReplyDelete
  47. hehehe,,senang senang,,tutup je appy,,bukan susah sangat heheh,,

    ReplyDelete
  48. senyum-senyum...

    ni kira diana kurang idea gak hari ni ya, tu yg ada entri ulang tayang tu kan..:)

    ReplyDelete
  49. akak kalau memang dah tak tahu nak tulis apa, wajiblah tak buka blog ;p

    ReplyDelete
  50. oo ada entri ulang tayang ek..kih kih kih

    ReplyDelete
  51. sy skrg...klu takda idea tak update la...hehe

    ReplyDelete
  52. saya harap bukan entry2 dalam blog saya ye kak?hehe :P

    ReplyDelete
  53. waktu akak tulih entri ni
    mimi pon x wujud lagi
    hehehe
    nasib akak repost
    maceh akak!

    ReplyDelete
  54. Hehee..

    Memang kekadang tu bila kering idea tak tau nak tulis pe tapi nak hupdate jugak ;)

    ReplyDelete
  55. yes. betul . kadg2 bosan gak dgn blog tajuk je gempak/ entry takde pape pon

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …