Ayat orang popular

Assalamualaikum..

pernah tak jumpa dengan orang yang rasa dia popular???
hahah...mesti la pernah kan..
kadang2 rasa menyampah..
kadang2 rasa 'ada aku kesah??"

kalau kat sekolah ayat orang popular
mesti bunyi dia gini..
"ada abang tu nak buat aku ni adik angkat dia..
segan la..lagipun abang2 angkat yang lain pun dah ramai.."
kalau lelaki lak..
"segan betul aku bila lalu tepi kelas adik2 ni..
mesti ada je dok pandang2 aku..
yang panggil2 nama pun ada.."

kalau kat IPT lak
lebih kurang gitu la..
tapi bunyi lain sikit..
"dah banyak jawatan saya pegang
kadang2 rasa letih jugak..
nak buat macam mana dah orang pilih.."

kalau artis popular bunyi nye gini..
"gosip2 macam ni biasalah bila dah jadi artis..
pi mana2 pun semua orang kenal..
buat apa2 semua orang nak amik tahu.."

kalau kat blog pun ada jugak weh..
ingat tak de ke???
"ish..rimas la..kat facebook ramai sangat rakan
aku..tu belum campur kat twitter.
bila nampak je aku online berapa ramai yang dok ajak ceting2..
bukan sembang apa pun just nak tau umur,
suka makan apa...kadang2 bila tak update
semua pakat dok tanye kenapa..ah!!lemas la.."

hahhahah..
korang rasa2 korang gelemer tak??

sekian..

entry ulang tayang..:)

Post a comment

53 Comments

  1. ada jawapan tuk akak..

    http://www.azmanroslan.com/2011/03/blog-takde-update-tapi-tetap-orang.html

    ReplyDelete
  2. glamour?? jujurnya : memag pown...
    hhehe..xla, gurau je kak...
    sy prefer personalliti seseorg..

    ReplyDelete
  3. haha..waaa...panas kot entry ni sis...sis pun hot dan femes ap..bila nak wat ayat2 macam ni eh??

    hehehe..

    ReplyDelete
  4. haha.. ayat2 nih biasa dah dengar..
    hurm, kalau dia memang glamer xpe la kan, ni yang perasan glamer tu susah sikit..
    =)

    ReplyDelete
  5. hahaha..xley bla betul..tu perasan benor namenye tu..xpyh la nk bongkak sgt, xbaik kan..

    ReplyDelete
  6. pehh..glemer la sgt.-_-
    akk oii.kalau ku glemer dimta kamu pun dh cukup rahmat.hhuhuh

    ReplyDelete
  7. Ade ke jenis yg perasan glemer? euww.. keh3.. Tapi kalau mmg dah glemer tu tak kesah. Yang jadi kesah nye, kalau orang budjet glemer tu dok cakap macam yg akan tulis dalam entri ni. euww..

    Tah2 orang glemer ni time tido ade yg kencin malam tak? koh3..

    (^_____^)

    ReplyDelete
  8. kawan rasa kawan glemer la.. tiap kali on chat tu. ramai yg ajak ceting. selalunya soalan mesti tanya esok hari ape.. adeh.. :p

    ReplyDelete
  9. hahahaha... patut orang yang gila glamor ni kena piat telinga dia lama2 kot... baru dia sedar diri...

    ReplyDelete
  10. ayat blogger bajet femes tue cik tom pernah baca je...wakakakak ;)

    ReplyDelete
  11. hahaha..yang ni sy penah alami kak..ade budak tu suka tayang dia popular kat collage..tp mmg dia popular tp bukan laa sebab dia tp dia popular sbb abg dia..siap kuar qoutes "aku xle nk buat ni sbb suma org kenal aku"tp ade sekali time ade event antara collage dia plak terkejut bila ramai bdk2 lain yang tegur saya..dengan sinis sy ckp..ape barang popular kat collage sendiri..hahaha...

    ReplyDelete
  12. sape lah aku nak kate diri glamer.... blogger belasahan jerr wuuuwuuu~

    ReplyDelete
  13. walaupun saya giler glemer mcam yang akak cakap..saya tetap tak glemer

    ReplyDelete
  14. ooo tambah lagik satu.."masuk ni dah 100 org tanye awak ni model tudung sekian sekian kan.. canteklaa awak, nak berkenalan boleh?" tupun nak war2kan sampai ke blog dan fb status ke.. pelik org camni..lagik ramai ngurat, lagik bangga kot..lagik suke angkat2 diri sendiri..ape rase hsbnd die yg baca status die kat fb..*sigh*

    ReplyDelete
  15. glamer adelah perlu.. perlu ker?

    tu mcm masuk baju angkat bakul pi jemur kain jer.. saya tak masuk contest tu tapi dah menang.. hik walhal contest tu wat sendiri second blog...

    ReplyDelete
  16. tak rasa langsung begitu diana. kalau ramai kawan tu kira sgt bersyukur. :)

    ReplyDelete
  17. ayat2 tu pernah ema dgr.....memang betul apa yang diana tulis ni.... hehehehe...

    dr komen kat entri ema, bos ema dua2..sorang army..sorang polis....

    ReplyDelete
  18. betullah diana, dari zaman sekolah mmg dah terbiasa dgr ayat2 gitu.. malas nak cakap byk kita pun senyum ajelah.. dah dia rasa dia glamer.. takkan pula kita beria nak nafikan.. layan ajelah..

    ReplyDelete
  19. azman roslan..
    terima kasih..
    dah terjah..:)

    ReplyDelete
  20. sitinurfatimah..
    kalu betul2 gelemer tk pe jugak..
    ni yang 2,3 kerat kenal pun ngaku gelemer..
    heheh

    ReplyDelete
  21. najihaha..
    pemes??
    wakakak..kat taman perumahan akak duduk ni pun ramai yang tk kenal akak..
    hehheh

    ReplyDelete
  22. nurina..
    betul2..
    selalunye yang betul2 gelemer tak denye nak cakap gini..
    sebab dia tau ramai yang akan dengar ayat bongkak ni..
    hhehe

    ReplyDelete
  23. niesz
    ha..
    betul..
    bunyi bongkak je..kan??

    ReplyDelete
  24. echah..
    kamu glemer pe..
    antara yang gelemer yng akak kenal la..
    hehhe

    ReplyDelete
  25. crow..
    bajet gelemer la tu..
    kalau betul2 gelemer susah dia nak cakap gini..kn??

    ReplyDelete
  26. fariq..
    hahah..
    dia ingt kamu time dia prlukan
    kalender je..
    hahah

    ReplyDelete
  27. cik tom..
    ye cik tom..
    entry ni memang idea dari entry yang cik tom baca tu..
    ahahhahhah

    ReplyDelete
  28. mr strider..
    ha..tu baru kena buku dengan ruas..
    tu pasal akak kata kalau betul2 glemer tak denye nak cakap gitu..
    perasan je tu

    ReplyDelete
  29. matnagger..
    aih..bunyi macam merajuk je..
    blogger belasahan ye??
    hahha

    ReplyDelete
  30. tim..
    kamu tetap giler gelemer..
    bagi akak..
    hahhah..

    ReplyDelete
  31. maya amir..
    tu bangga melampau tu siap buat status kat facebook..
    buatorang menyampah je tu..
    hahha

    ReplyDelete
  32. wardah
    kalau tak de rasa gitu alhamdulillah..
    tu maknanye kamu jenis yang sedar diri..
    hehhe

    ReplyDelete
  33. ema..
    ramai je yang peasan gelemer ni..
    bila dah rasa gelemer semu benda dia rasa dia tahu..
    hehhee

    ReplyDelete
  34. hanis azla..
    kak..
    masa sekolah dulu memang selalu kita dengar..
    dalam blog pun ada..
    tu yang tak menahan tu..
    hehehe

    ReplyDelete
  35. angkat bakul sendiri boleh? hahah nak gak rasa cam retis.. muahahha

    ReplyDelete
  36. glemer dgn kwn sendiri ajo...ada la 2,3 kerat yg kenal..haaahhhha

    ReplyDelete
  37. dop glemer lasunggg...notification kat fb nak ada 5 pun payah...huhu kesian saya.

    ReplyDelete
  38. hahahaha...kelakar pun ade...tapi 1st dengar nieh..blogger tu xde wat entry kata dia popular ke??kalau ade mesti rasa lagi kelakar..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  39. oohhhhh tidaaakk
    sy low profile je
    heheheheh
    owg tak kenal pon sy
    kekekeke


    bagus la akak..repost entri

    hehehehe

    ReplyDelete
  40. haha..dah glamour sangatlah tu kot..
    tak terasa nak glamour pun kak.susah kot jadi glamour..sok sek sok sek sane sini..jadi orang biase je sudah

    ReplyDelete
  41. i nk tmbah gak..heheheh ada gak orang ckp ngan bangga..ko tau org tu kata tak caya aku dah kawin..dia kata tak cam org kawin pun...malu aku

    err tu ayat blagak gak kan :))

    ReplyDelete
  42. tidak..sy tidak glamour..n tak teringin pon nk jd glamour..jd biase sudah..hidup ok je.. :)

    ReplyDelete
  43. wing3x... rase biase je kot kak sekrng nie..hehe

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum Diana

    gelemer gitu...
    satu dunia tahu...he he

    cuma orang tak baca blog saya ni...

    (gurau2 ajer)

    Wassalam

    ReplyDelete
  45. masa sekolah rendah glamer la kot..siap ada geng sndiri, saya jd ketua.

    skrg..langsung tak glamer. tp lg suka gini.

    ReplyDelete
  46. hye.. tq wished for my birthday :)
    Niway.. saya mmg xsuka org yg perasan. saya penah lalui pengalaman tu. ewwww.. mmg mnyampah! =.=

    ReplyDelete
  47. I nothing special...

    Kalu la glemer tu bleh dapat duit dan jadi kaya.... ndak ler jugok!

    ReplyDelete
  48. saya sokong azieazah boleh..hik3 ;)

    ReplyDelete
  49. entry ulang tayang tak baca lagi ni..hehee

    sy memang tak rasa pun sy glmer..n tak nak jadi glmer..heheee

    ReplyDelete
  50. erkk,entahlah.glemmm ko...t :B

    ReplyDelete
  51. sbb ramai sgt peminat tu yg tutup akaun fesbuk..lalalalarikkkks

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)