perkara2 yang korang tak patut buat masa deting

Assalamualaikum...

sangat seronok hari ni sebab boleh mengupdate seperti biasa..
nak cerita ni..
dulu masa belum kawen aku dengan suami jarang deting2 ni.
sebab jauh kan..
tapi bila tiba hari nak deting tu rasa macam best ja..
macam hari raya tau..
ok dah..habis dah cerita tentang diri sendiri..

nak bagi tip sikit ni..
perkara2 yang korang jangan buat masa deting..
yang pertama..
jangan buat macam orang tak dak adab..
dok saja2 korek idung,kentut..haih!!menjatuh kan saham sendiri tau..

yang kedua jangan la berbual kat telepon lama2.
berbual benda penting tak pe la.
kesian kat pasangan kita tu.harapan nak bersembang dengan yang
tersayang tapi
yang tersayang asyik berbual dengan telepon.

yang ke tiga jangan melirik2 pada pompuan /lelaki lain..
uh!!sangat kejam okey..walaupun sekadar bergurau tapi jangan melebih2.
sikit2 sudah la..ni tak..pantang yang elok sikit lalu depan mata,
mula la tak berkedip menjeling nye.

yang ke empat jangan berbual tentang orang lain..
asyik cerita pasal orang saja.cerita la tentang hubungan korang saja..
tambah parah bila asyik cerita tentang kekasih lama.
buat hangin saja..

dan yang last sekali..
jangan lewat!!orang lelaki ka pompuan yang selalu lewat ye??
sama ja kot..
yang pompuan nak mekap la..nak pilih baju la.
padahal pilih dari dalam almari sendiri je.
bukan pilih kat butik.yang lelaki pulak dah tau nak keluar
masa tu baru la nak check minyak itam..
nak pi isi angin tayar motor..
haih!!buat awal2 tak boleh ka??


sekian..
hehehh...

Previous
Next Post »

16 komen disini

Click here for komen disini
13 February 2011 at 18:38 ×

ahaha~ ade ke yang kentot time dating kak? alamak aih~ malunye.. keh3..

Tapi bg sy, suasana tempat dating tu perlu di rancang awal. Kalau boleh elak tempat2 yang meransang agenda jahat di lakukan macam kawasan sunyi ke. Jaga tata tertib di tempat awam.

Dah ramai sy tgk dok cium pipi kat dalam panggung. Aiyo~ Orang cina pun tak pernah lg sy nampak buat mcm tu kak, ni kan pulak orang melayu. adeh~

Reply
avatar
rossoneri
admin
13 February 2011 at 18:45 ×

baiklah,sbb akak suh sy gi dating dulu..hahahahah...tapi kak,boring lah dating2 nih..kalau dating sekali dgn kawan2,bestlah gak..ini kalau berdua je nak buat apa..hahahah (ayat org dah berabad xdating)..

Reply
avatar
Fariq
admin
13 February 2011 at 18:52 ×

saya biasa dating dgn awek orang je,, cane lak tu,, kira dating ngan kawan la.. biasanye jalan 2 orang je.. sian tgk dia tak kuar dating ngan pakwe.. jadi saya ajak dia dating.. tu pun kira dating gak ke?? XD

Reply
avatar
Fariq
admin
13 February 2011 at 18:53 ×

@rossoneri
lama tak dating?? nanti kita gi dating ye.. :)

Reply
avatar
diana
admin
13 February 2011 at 19:03 ×

crow..
betul2..
tempat deting pun kena tengok jugak..
sangt baik kalau deting depan umah sambil ditemani mak ayah..
hehhe..
ada yang berani buat tak?/

Reply
avatar
diana
admin
13 February 2011 at 19:12 ×

fariq..
eh!!kamu ni kompem ke dia anggap kamu kawan je..
orang pompuan ni kalau dia tak suka kat lelaki tu
jangan harap la dia nak ikut lelaki tu keluar.
pi tanya dia lepas ni ye?/
ke kamu malu nak tanye kat dia..
ececehh..

Reply
avatar
diana
admin
13 February 2011 at 19:20 ×

rossoneri..
parah ni..
dating berdua tak tau nak buat apa..
ha..
fariq pandai deting cer ajak dia..
ada benda dia boleh ajar tu..
hahha

Reply
avatar
13 February 2011 at 19:34 ×

akak!bilakah mase nk praktik ye akk!ase xsbr dah.huhuh

Reply
avatar
Fariq
admin
13 February 2011 at 19:49 ×

@diana
mane komen akak yg kata rossoneri tu ensem tadi.. sudah delete ke?? XD..

btw.. rossoneri tu pempuan la akak.. kalo tak takkan saya nak ajak dia dating lak..:p

Reply
avatar
Fariq
admin
13 February 2011 at 19:51 ×

@diana
kawan je la akak.. bukan sorang je saya penah ajak dating.. dah boleh kira ngan jari kaki dah.. takkan semua tu saya nak kena tanya kot akak.. malu la saya.. XD

Reply
avatar
padin
admin
13 February 2011 at 19:54 ×

hahaha memang tensen kalau dating, dia pi cakap dalam talipon lama2 adehh

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
13 February 2011 at 20:13 ×

zmn saya dating ni..lama sgt doh..tahun 93-mei 99 (ngan hubby saya jgk tu..dia yg pertama dan trus kawin..ekek)..hehe..

tapi yg pasti..mmg xpenah boring kuar dating..means kita serasilah ngan pasangan kita..

igt lagi naik bas mini kaler pink kat KL..dating KL tu sb masa study lagikan..hehe

Reply
avatar
rossoneri
admin
13 February 2011 at 20:43 ×

haha knp akak ingat sy laki lohhhh.. sy selalu je kuar dgn kwn laki,teman gi shopping,tgk konsert..tp kwn laki kita tuh agak metro n yg lain tu 'lembik2'..jadi kita layan dorang pun mcm layan perempuan..hahah..sbb tu kita xdpt nak imagine mcm mana dating2 nih..mcm boring je..hahah

Reply
avatar
Fariq
admin
13 February 2011 at 20:51 ×

@rossoneri
takpe ye awak.. nanti takyah imagine2 lagi.. saya bwk awak gi dating.. XD

kita gi tgk bunga api, pusing2 KL tgk keindahan ciptaan tuhan.. kita gi makan2.. XD

Reply
avatar
Eija Hassan
admin
13 February 2011 at 20:56 ×

waa,na date pun kena ade tips ni.
hikhik (;

Reply
avatar
ghost writer
admin
13 February 2011 at 20:58 ×

paling penting...

duduk rengang-rengang
jangan pegang-pegang

haha..baru lar bertambah sayang.

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment