bakar jangan tak bakar!!!

Assalamualaikum...

Berapa banyak dah update entry malam ni??
sepuluh??amboi ..banyaknya..
aku baru ni masuk 3 ja..
tak sempat dah nak berblog macam dulu..
nak masak lagi..
nak ajaq ABC lagi..
nak melukis lagi..memang tak dan dah la ni..

sapa paling rajin update blog??
lelaki ka pompuan..
yang aku tengok,orang pompuan la..

pertama nya sebab orang pompuan ni rajin bercerita..
gosok gigi 4 kali sehari pun nak cerita kat blog.
bagus la gitu..kita dah tak pakai diary tulis2 dalam buku
simpan dalam laci ni..
kita orang pompuan lebih suka mengikut peredaran zaman...
kan??

tak macam lelaki..
beg duit dah buruk pun nak pakai lagi.
masih pakai beg duit yang lekat2 tu..
bila buka bunyi 'krrraaapppp...!
ketinggalan betoi..

yang kedua nye sebab kita ni menghargai kehidupan..
walaupun benda kecik2 kita tetap
rasa benda tu sangat2 bermakna dalam hidup.
walaupun cerita pasal pi beli selipar je??

berbeza dengan lelaki yang tak reti nak menghargai
apa yang jadi kat sekeliling.
kalau ada orang belikan kek harijadi pun
tak mau cerita kat blog..
malu la konon..tak ganas la kononnye bila
tiup2 lilin ni..

sebab yang ketiga ialah kami tak suka pendam2.
kami suka meluahkan saja..
pendam2 sampai jadi sembelit nak buat apa kan??
sebab tu ramai yang kata pompuan lazer..
kami bukan lazer..
kami cuma tak suka simpan banyak2 ..

orang lelaki lain la..
suka simpan2..
bila tanya tak mau cakap..
buat muka ketat..
simpan banyak2 buat sembelit ja..
bila kentut...hah!!
bau kasut pun ada...

erm..
malas la nak cerita panjang2..
tengok sendiri la bloglist aku tu..
mesti orang pompuan ja yang rajin update..

sekian...


**ada sapa2 nak buat entry balas??
aku cabar ni...hehhe
Previous
Next Post »

57 komen disini

Click here for komen disini
Woofer Storm
admin
17 February 2011 at 23:39 ×

waa..main cbr2 ke ni?mo shut la,tapi mcm ada betul jga ni tau..ehee

Reply
avatar
Fariq
admin
17 February 2011 at 23:41 ×

ceh akak.. bukan semua benda boleh cerita dalam blog.. blog ni tempat melepaskan batuk je.. kehkeh.. yela2.. pempuan mmg berbakat dalam berblog ni.. :p

Reply
avatar
ghost writer
admin
17 February 2011 at 23:55 ×

tak nak lar buat entry balas...

dah lelaki memang macam tuh..dia pendam jer tapi bukan berdendam macam pompuan.

nanti kalau setiap barang yang lusuh nak tukar,camner plak kalau isteri dia atau girlfriend dia yang dah lama ngan dia...agak2 dia rasa dah lusuh dia tukar tak...?haha

lelaki menghargai tapi tak suka lebih2 kan harga.pompuan lebih2kan sikap menghargai tapi sebenarnya cuma hipokrit yang lebih.saja nak tunjuk konon bahagia tapi hari2 makan hati...adoyaii..

Reply
avatar
18 February 2011 at 00:05 ×

woww,byknye kak..sape laa tu sampai 10 entry buat...:)
akak masuk nme dlu pastu url,then tekan profile, masuk paswd...

Reply
avatar
18 February 2011 at 00:06 ×

haha suka entry ni..
kang depe kentut merata-rata kang payah. haha

Reply
avatar
ain revival
admin
18 February 2011 at 00:25 ×

pmpuan suka meluahkan emosi dalam blog..'byak jep y nak diceritakan..mcm ain laa~

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
18 February 2011 at 00:27 ×

kak,maaf la.,.,tapi sy balas balik ..boleh??heheeee

http://www.wooferstorm.com/2011/02/entry-serangan-balasyeaaaaah-itu-dia.html

Reply
avatar
gilastats
admin
18 February 2011 at 00:54 ×

he he... betul jugak

Reply
avatar
liyana shana
admin
18 February 2011 at 00:57 ×

wow ! like.like.
padat huh . cam iklan mila . .

tuan tanah syok bace entri nim >

Reply
avatar
liyana shana
admin
18 February 2011 at 01:01 ×

iklan mila ? haha

milo la . t'sashur la plak dh.tkjut bace entri padat nim..hehe

nice entry !

Reply
avatar
18 February 2011 at 01:26 ×

serius aku gantok!! sok test.......hoorayhhhhhh...nyenye...doakan ciktim le jawab!! tq.

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
18 February 2011 at 01:26 ×

dtg ni nak tnya,awek sy maisara dah tido??ermm gud nite untuk maisara,leh macam tu sis>>hheee

Reply
avatar
kembatolo™
admin
18 February 2011 at 02:07 ×

takpelah kak.. tanak balas pon..
kena hormat orang yang lagi tua.kikiki

Reply
avatar
18 February 2011 at 02:15 ×

entri yang sungguh berat sebelah tapi tidak apa itu pandangan anda. lelaki tidak pernah bercerita sesuatu kerana itu adalah lazim bagi lelaki.

1. beg duit buruk itu melambangkan seseorang lelaki yang setia. perlukah blog itu menjadi sebuah diari?

2. kehidupan dihargai melalui pengalaman. lelaki jenisnya tamak, benda yang baik kalau boleh simpan diminda ingin menjadikan ia satu yang sempurna.

3. lelaki adalah jenis yang cool, tidak perlu bercerita semua kerana menceritakan semua menunjukkan tahap intelek anda berada dimana.

Reply
avatar
A.s.t.i.n.a
admin
18 February 2011 at 07:19 ×

saya komen kat entry balas si woofer.

komen adelah sebijik spt itu... herher boleh?

Reply
avatar
Ati Masrif
admin
18 February 2011 at 08:38 ×

sape makan cili

dia terasa pedas...hihi


Jom baca: MEDAN TANGGA

Reply
avatar
YanaMIB
admin
18 February 2011 at 09:22 ×

sbb tu laki cpt mati..sume nk smpn dlm hati..pehtu tension pn smpn sorg²..org pompuan tension trus memekak je..hahaha~

peace! v(^_^)

Reply
avatar
Hanis Azla
admin
18 February 2011 at 09:50 ×

betullah diana.. org perempuan ni kalau boleh semua nak luah & nak cerita.. nasib akak tak cukup masa.. klu idak agaknya mahu 1 jam 1 entry.. ha..ha..

moh le kita bakor.. kita bakor.. he..he..

Reply
avatar
18 February 2011 at 10:12 ×

haha...rase macam nak buat entri. balas.tapi pikir balik mcm tak perlu, sbb hadis Rasulullah dah menjelaskan semua. tak semua benda dalam dunia ni kita perlu katakan, apetah lagi bagitau kat orang laen..baik laki atau perempuan perlu aplikasikan drpd hadis Rasulullah ni:


“Barangsiapa yang banyak perkataannya, nescaya banyaklah silapnya. Barangsiapa yang banyak silapnya, nescaya banyaklah dosanya. Dan barangsiapa yang banyak dosanya, nescaya neraka lebih utama baginya”. (RW ABU NAIM)

“Barangsiapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhirat, maka hendaklah ia berkata yang baik atau diam”. ( RW BUKHARI & MUSLIM )

“Barangsiapa diam maka ia terlepas dari bahaya”.( RW AT-TARMIZI )

Reply
avatar
MamaEma
admin
18 February 2011 at 10:13 ×

memang perempuan suker cerita ceriti..
suami ema punya blog pun dah bersawang tak hupdate..harapkan bini jer yg hupdate..coz cerita pasal laki pun ada..ahaks....

Reply
avatar
18 February 2011 at 10:33 ×

amboih! asik membidas kaum lelaki je akak ni.. melampau ni.. sy nk saman akak! heheh..

Reply
avatar
18 February 2011 at 10:51 ×

eh! rasanye bukan org lelaki je yg suka pendam2..MDT pun suka gak!hehe!

dan lg 1, kecepatan @ kepantasan meng'publish'kan N3 sampai 3-6 kali sehari tak dapek nak ikot mcm org laen..mak bizi u.. :P

Reply
avatar
padin
admin
18 February 2011 at 11:10 ×

ahaha itu yang membedakan laki2 sama perempuan, klau sama, yang mana maknya, yang mana bapaknya kih3

Reply
avatar
18 February 2011 at 15:54 ×

err.. wallet aku sejak 2003 lagi.. lelaki lebih cool la. haha

Reply
avatar
Woofer Storm
admin
18 February 2011 at 17:07 ×

nak membakar la kat sni^^.eheee

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:28 ×

woofer storm..
hahha..
sila kan...

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:29 ×

fariq..
bunyi pasrah je tu..

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:29 ×

biskut..
marah nampak...
hehehe

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:30 ×

nur aisya hmaira..
selain encik ben kakchik ela pun rajin tua update blog..
hehe

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:31 ×

nulhazwany..
amboi..
entry bakar2 je mesti suka ye??

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:31 ×

ain..
biasa lah tu..kan??:)

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:32 ×

woofer storm..
akak tengk satgi..

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:32 ×

gilastas..
kan???

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:33 ×

liyana syana..
terima kasih..
mila ke milo sama je..
dua2 kelam.
hahhaha

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:33 ×

siti nurfatimah..
ok..
gud luck!!

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:34 ×

wofer storm..
ececehh..
baru la nampak kekasih yang
mengambil beraT..KAN??

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:35 ×

kembatolo..
kamu caKAP akak tua ye udin..
dush!!dush!!pang~~!

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:36 ×

khairul hisyam..
hahah..
berat sebelah ke??
tak perasan lak..
heheh..
jangan ambik hati ye..
nama pun entry bakar2..
heheheh

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:36 ×

astina..
boleh la..
kamu kan perajin..
hahahah

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:37 ×

kak ti..
hahah..
ramai la lelaki yang sentap!!

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:38 ×

yana..
akak suka komen ni..
hahahaha

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:38 ×

hanis azla..
suka jugak membakor ye..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:39 ×

jejaka terhangat..
peghhh!
siap komen keluar hadis2..
sentap akak tau!
huh!

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:40 ×

ema..
sama la dengan suami say a..
ada dua enttry je..
betuah punye laki.
hahahah

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:40 ×

solihin..
jangan la saman akak..
akak orang miskin...:p

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:41 ×

Makdara..
tapi entry makdara panjang2..
tu pun menampak kan kerajinan jugak tu..
heheh

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:42 ×

padin..
bijak..bijak..
hehehe

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:43 ×

cik shabah..
cakkk!!
errrrww...:)

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:43 ×

sasa..
meh tunjuk..
ada tak benang2 dia yang terkeluar..
hehhe

Reply
avatar
diana
admin
18 February 2011 at 19:44 ×

woofer storm..
bakar sikit2 je..
kang terbakor blog akak ni..:)

Reply
avatar
18 February 2011 at 21:30 ×

nak bakar kalori kat sini.shushhh..shushhh.....akak!rase dah komen semalam.tp mybe line slow.xload semalam.rase komen smlm dah best dah.lupa lak nak tulis balik.wakaka..tibe2 rase komen best bila pasai bakar lelaki nih!;p


akak!up la entri.maisara tuh keliru lagi ke dengan M dan W.ajar esok lah plak ek.up entri dulu.hehheeh

Reply
avatar
sarah-najwan
admin
18 February 2011 at 23:28 ×

penat baca komen...huhu

rasa2nya..lelaki dan perempuan sama shj..setiapnya ada cara utk luahkan sesuatu..kita xle nk pertikai...mungkin guna blog..guna kawan..guna ibu bapa..guna pasangan..dan media lain..

saya rasa..yg membezakan hanyalah cara berfikir mengikut sudut pandangan masing2 shj..

Reply
avatar
CIK TOM
admin
19 February 2011 at 11:06 ×

hahhahaha....mmg meletup la entry ni..ptt la ramai blogger lelaki tersentap...hebat la akak...cik tom mmg kagum dgn gaya penulisan akak...best!

Reply
avatar
20 February 2011 at 04:41 ×

biasalah orang perempuan. tak tahu membezakan mana yang penting mana yang tak. sekecil2 perkara tak perlulah cerita. biasanya blog2 picisan banyak yang cerita hal peribadi. blog matang dengan isu2 penting biasanya lelaki. man is thinker. so kalau laki pun bersifat macam perempuan, siapa lagi yang nak fikir hal2 serius yang bukan seperti 'hari ini saya dapat kek', atau 'hari ini saya beli kasut baru'. ranap negara camni, macam jatuhnya tunisia disebabkan 1st woman, macam imelda marcos dengan hobinya mengumpulkan kasut dengan wang rakyat. sekecil perkara itu yang menghabiskan jutaan wang rakyat. tak senonoh betul. ya perempuan memang suka bercerita, sebab tu habis dijaja cerita keburukan orang sampai bergaduh, pemegang rekod mengumpat, cakap belakang, teka la siapa lagi=p

Reply
avatar

sila tinggalkan komen anda...:) ConversionConversion EmoticonEmoticon

Thanks for your comment