Skip to main content

tolong klik iklan???

Assalamualaikum...

korang pasang iklan heartbeat kat blog tak??
ramai la aku tengok yang pasang..
bagus2..
menambah pendapatan..
aku???
bukan tak nak pasang cuma
nuffnang yang ada tu pun korang tak klik ni kan pulak nak letak iklan lain..
nak suruh orang klik kang jadi haram pulak.
heheh>>

tadi aku jalan2 la kat blog solihin..
saja la selak2 entry dia yang lama2 dan berkarat tu..
aku buka entry tajuk Duit hasil iklan nuffnang haram..

aku copy sikit..
tak mintak izin ni..
tapi dia mesti bagi aku copy..berani marah??
aku jegil mata sikit je dah menangis tu..

baca ni..

Pendapatan dari iklan nuffnang boleh jadi HARAM jika anda menyuruh pelawat blog anda klik pada IKLAN anda. Contohnya :

" SINGGAH KLIK2 KAT SINI! TOLONG KLIK SAYA BALIK! "

" TOLONG KLIK IKLAN! SAYA NAK GUNA DUIT TU NAK KAHWIN! "

" U CLICK ME, I CLICK U! "

dan bermacam-macam lagi cara nak suruh orang klik iklan kita untuk dapatkan duit tu.

ha..baca dah..
aku bw tadi tengok ramai sangat yang suruh klik iklan heartbet
tu..

"nuffnang dengan heartbeat ni tak sama kak.."

banyak lak alasan ye..
klik link tu dan baca bagi faham betoi2 entry dak solihin ni..

sekian

Comments

  1. Payah nak cerita pasal halal haram ni..
    Mcm kita memblogging ni pun kadang2 tak sengaja terbuat yang makhruh...
    tertengok benda pelik2...
    Andai rezeki itu tetiba jadi haram...
    Wallahualam...

    ReplyDelete
  2. Kak.. cincin dah dapat?
    heheh takde kene mengene ngan entry..

    ReplyDelete
  3. betul akak!tuh yg grm uh.ade gak yg buat link terus kat churp2layoutsay la..mmg xberkat ;au cmtuh!

    ReplyDelete
  4. terbaik..
    :) :) :)

    mknace.. heheheh

    ala diorg ni kdg2 ckp je klik, tapi haram nye nak klik,, kalo klik mintak blsn tu buat pe kan,, biarlah org klik dgn ikhlas,, ye tak,,

    1 milk deal utk akak..

    Cuba Jangan Cakap Guna Hidung

    ReplyDelete
  5. auw... jegilan mata akak wat sy nangis.. T_T

    ReplyDelete
  6. memang la. ibarat penipuan la kan. haha

    ReplyDelete
  7. xtau halal ke haram (mngkin kne rujuk pd yg pakar)..tp Pakwi xkisah sgt psl iklan tu, ada psg kat blog, tp xtau pon ada berapa sen kat dlm tu..tngok org lain psg, Pakwi psg...memeriahkan majlis...hihi

    ReplyDelete
  8. pergi blog org nak baca entry mereka yg best2.. tak pernah pula nak klik bagai.. Jadinya tak pernahlah nak suruh org klik iklan kat blog kita yg jarang2 benar muncul tu.. he..he..

    ReplyDelete
  9. tidak terpengaruh walaupun itu strategi bisnes...err,nuff tuh kira bisnes jugak lar ye...pasang jer tapi tak tau menda.aloha!

    ReplyDelete
  10. uh..uhh..

    dengan segera kita tukaq na..huhu!

    maceh yek atas ingatan tu...

    ReplyDelete
  11. Dulu ramai lah yang main klik-klik , sekarang takder dah ..

    ReplyDelete
  12. tak minta klik2 rasanya...
    just letak jer kat blog itew..
    salah tak?

    ReplyDelete
  13. haram ek? huhu. tapi klau anggap itu sebagai upah kita tlg mempromosi kan iklan dgn cara tersendiri, rase nye tak salah kot.

    (^__^)

    ReplyDelete
  14. saya pom setiap kali pi bloglist saya atau bw..xpenah nk klik2 iklan org..baca entry ke atau cari sbox..camtu je..

    skrg yg nuff pom bergantung pada uv utk setiap earning BE..jika ada yg cpc dan ada org klik..alhamdulillah..tapi nak suh org klik2 tu..xde la..

    bukan apa diana..masa saya baru tepek nuff dulu..pastu nuff bg amaran psl klik fraud..terus saya fobia ngan klik2..heehee

    jika ada klik2=fobia2...heheh

    jika dapt $$ tu..alhamdulillah..bonus..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …