Skip to main content

tips memujuk!! :)

Bila kekasih mula merajuk...
bagaimanakah dapatku pujuk...


op'sss!!!hehehhe...
assalamualaikum...sapa merajuk??nak cerita tentang aku merajuk..
biasanye kalau aku merajuk aku tak suka di pujuk
dengan ayat2 yang merayu segala..
suami aku pun paham sangat dengan aku ni..biasanye kalau aku merajuk dia biarkan je
dulu untuk sementara waktu.
aku lebih suka bersendiri kat dalam bilik..
3,4 jam kemudia baru la suami memulakan strategi memujuk dia tu..
tapi dia tak kan datang bercakap2 dengan aku.

kalau aku duduk dalam bilik,
dekat sepuluh kali dia lalu lalang depan pintu bilik tu..
laju lak tu jalan nye..
hahah..kelakar pun ada.

time makan pulak,kadang2 dia buat2 macam nak pegang tangan aku,
tengok2 dia ambik lauk la..
ambik kuah la..kadang2 tengah makan dia
angkat tangan dia macam nak sentuh2 muka aku,
tengok2 dia garu kepala dia..
macammana aku tak gelak..
batal terus operasi merajuk aku tu...
hahaha...tak boleh nak merajuk lama2 dengan suami aku ni..

lagi satu cara dia ialah
bawak aku pi jalan umah kawan dia..
ye la..bila sampai kat umah orang tu mesti lah aku
kena buat muka manis dan becakap jugak bila dia tanya ..kan??
tak kan nak buat muka merajuk lak..

bila balik umah,baru teringat..
"eh!!aku kan tengah merajuk dengan dia..kan??"
ermm..memang tak boleh nak merajuk la dengan dia..

hahahh...

sekian..

Comments

  1. ha'ah la.. comel.. n sweet je..

    (^_^)

    ReplyDelete
  2. ahak!
    macam sama je..
    suami2 ni macam tahu2 je
    kelemahan si isteri kan..hihi

    ReplyDelete
  3. merajuk tu best pe..mengeratkn lg silaturrahim..ecewahh...tp jgn la slalu and jgn lama sgt..kan kan~ ^_^

    ReplyDelete
  4. ala sweetnya.. mesti dlm majuk2 tu tak tahan nak cover gelak kan.. klu en.asben akak pun mmg selalu x pujuk.. tp dia buat nyanyi2 lagu yg ada kena mengena dgn rajukan kita dgn muka poyo.. manalah jadi nak merajuk lama2..

    ReplyDelete
  5. hahaha... boleh tiru idea tu..

    salam kenal dari mekchu

    ReplyDelete
  6. pandai suami diana cari jalan nak pujuk ye... bila merajuk ada yang pujuk memang best...

    ReplyDelete
  7. wah laki akak mesti romantik ni,,
    suka la cara dia,,
    nasib la saya ni laki,,
    kalau tak bley jadi madu akak,,
    kahkahkah.. gurau je kak jgn mara ha.

    ReplyDelete
  8. hihi .. so kiut. sama la kita, diana.

    ReplyDelete
  9. orang merajuk bole ikut jalan2 ek...
    mmg teror la suami mu itu...ke awk yg buat2 merajuk...makin merajuk makin sayang ..cmtu ke ??

    ReplyDelete
  10. ada epek sense of humour dengan caranya yang bersahaja tuh...hihi

    kalau dah terbiasa dengan sikap rajuk nih kadang2 tak perlu nak pujuk mesti ok jugak lepas tuh.

    bisk pon tak reti pujuk.

    ReplyDelete
  11. hubby saya pom bukn kaki pujuk
    tapi jika kami dlm keadaan gtu
    anak2 yg main peranan..pesan mende2 melalui anak..kelakar pulak..

    tapi saya pom jrg merajuk..xde mende nk dimerajukkan..seme bahagia..hehe

    ReplyDelete
  12. wah... sweet btl ni... kalau mcm tu, susah la nk merajuk... asyik x jd je... hehe

    ReplyDelete
  13. hehehehe...alahai..comelnyer merajuk nih...tapi kan,bagus la kak nih...merajuk pom still ikut suami pegi jalan2,hehehe...

    ReplyDelete
  14. huhu sweet couple lah. Boleh jadi contoh pada pasangan baru nih. hehe

    Nak mrajuk jgk la. lalala. eh2? la xde sape nak pujuk ke? malu2. ahaha.

    (^__^)

    ReplyDelete
  15. hahaha.. sweet...
    sy baca ni pon tergelak.. tak jd merajuk ngan akak.. ;-p

    ReplyDelete
  16. wah..sweetnya cara hubby sis memujuk ni...bahaya gak kalo suami2 baca ni sebab dah ada tips memujuk..hehe

    ReplyDelete
  17. kihkiuhkih...kelakar pun ada...
    macam2 perangai kan org ni..
    nk baca citer sy plk bleh dtg umah saya plk..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …