Skip to main content

tip dapatkan komen yang super banyak.

Assalamualaikum...

sepanjang aku berblog ni selalu aku tengok
blog yang ada banyak komen..
satu entry dia ada lebih 30 komen..
tu bagi aku satu yang sangat menyeronok kan..
jadi aku pun tertanya2 la jugak
macam mana diaorang buat ye..

kadang2 aku tengok entry simple2 je..
cerita tentang anak tengok tv je..
tapi komen mak iah..
30-40 komen..

orang kata kalau nak orang komen entry kita..
kita kena rajin komen entry orang..
betul la tu..
cara tu memang sangat2 berkesan..
semua blogger dah tau cara tu..

tapi ada satu lagi cara yang aku tengok memang menjadi la..
caranye ialah..
satu entry satu hari..
hahahah...
bangun pagi2 jam 9 tu buat la satu entry..
buat 2,3 perenggan..
dan siap publish..
apa lagi start la bw..
tinggal komen dan jejak kat blog kawan2 yang lain..
dari pagi sampai petang bw je..

malam buat entry ke dua..
pastu bw lagi..
bw sikit je sebab malam ..kan???
nak layan drama korea lagi..
mana dan nak bw lebih2..hehhe

kompem la entry tu
belambak2 la komen nye..
sapa tak seronok kan??
heheh>>

tapi aku tak nak la buat gitu..
sebab itu bukan cara aku..

korang tengok blog2 yang dah terkenal tu..
ada yang buat satu entry untuk 2,3 hari??
sebab tu la komen depa ada dekat 1oo komen..
hehhe..
ada yang nak cuba buat??
sila kan....

Comments

  1. hehe

    cara2 tue sume berkesan

    dh wat pn

    ReplyDelete
  2. Hmm info yg baik.. tul tu, kdg tgk blog org lain komen berlambak2 dalam 1 entry..
    Mj kadang nak dapat 5komen pun susah..
    Yela keje sibuk je, entry pun jarang2 dpt update..

    ReplyDelete
  3. hukhk... mau ikut la cr tu... mekaseh akak diana,,,

    ReplyDelete
  4. cek tau 1 cara lagi,
    balas komen sorang2, 1 komen, 1 box, nanti dapatlah banyak komen :p

    ReplyDelete
  5. stuju la kak..cara cmni la baru org akan sokong entry2 kiter.xsalah pun kalau tinggalkan komen tanda menghargai dan membaca idea org tu kan..

    ReplyDelete
  6. sy buat sehari 1 entry sebab sy takot kalau terlampau byk, tak terkejar org nak catch up entry sy..

    style sy, sy akan cuba jejak entry terbaru semua blog yg saya follow selagi terdaya.. yupp! semua! tp mungkin jugak terlepas pndg..

    hehehehe..
    masing2 ada cara tersendiri kan..
    terpulang..
    juz be ur self rite? =)

    ReplyDelete
  7. haha btol kak...entry sehari sekali mmg boleh dpt komen yg masyukkkk...ngee~ tp kita pn kena masyuk BW lah kan..=)

    ReplyDelete
  8. omu setuju tu...tapi omu sakitlah nak wat camtu...sbb omu banyak komitmen...assignment berlambak2...sampai nak BW pun tensen jer...yela...tak sempat nak berkomen...Omu suka komen2 ni...memang sifat semulajadi Omu...

    ReplyDelete
  9. @Myra Jay
    akak mula2 berblog gitu la myra..
    orang tak kenal lagi..
    ..
    dah lama2 nanti ok la tu..

    ReplyDelete
  10. @shigellazoster
    sama2..
    tapi cara ni tak menjanjikan traffic yang banyak kalau tak bw..
    apa2 pun bw sambil mengomen tu sangat penting..

    ReplyDelete
  11. @cek chun
    hahah..
    cek chun..
    komen senirik tak kira la..
    heheh
    ngelat la tu..

    ReplyDelete
  12. @Cik Miera
    ye miera..
    lagipun baru la orang nampak kita ni nak jugak bergaul2 sesama blogger..
    kan??

    ReplyDelete
  13. @Solihin Zubirhehhe..
    betul tu solihin..
    lain orang lain caranye..
    macam akak tak boleh satu hari satu entry sebab akak jarang bw..
    line sangat2 slow..
    tu masalah nye..
    jadi akak kena tarik pengunjung dengan entry2 je la..

    ReplyDelete
  14. @YanaMIB
    betul yana..
    kalau blogger ternama boleh la lepas update tutup lappy..kan??
    yang suam2 macam kita ni macam mana pun tetap kena bw walaupun sikit..

    ReplyDelete
  15. hehe betui lah tu..kalau entry tu satu dua jer sehari semua org yg kita BW tu kia komen mestilah depa balas balik !

    ReplyDelete
  16. hehe..saya time bizi atau hari skol..mampu buat satu n3 je sehari..ada gak terlepas 2-3 sehari..tgk keadaan....

    sekarang..dgn keadaan bizi..saya hanya terjah blog list saya utk membaca dan berkomen2 jika mereka hapdet xkiralah sampai 3 n3 pun..mcm awk..yg berkebetulan saya on9..ehhehe..serta membalas jejak di sbox je..tak buat dah bw.

    malam2 tido awal sebab penat..hehe

    komen byk mmg best..puas hati sbg seorg blogger..mmg sedih jika n3 kita xde org komen..

    ReplyDelete
  17. kecuali blog yg dah femes tak perlu buat semua tu. saya buat juga setakat yang terdaya, sebab selalu cbuk jer.

    ReplyDelete
  18. rasanya cara rajin baca & komen entry org lain mmg meningkatkan komen kat entry kita.. dan bila kita buat dgn jujur nak komen kat entry org, kita akan nmpk hasilnya..

    setakat ni mmg cuma larat nak buat 1 entry aje sehari sbb terikat dgn kerja.. klu free pun nak ambil masa juga balas jejak org yg sudi singgah, sudi komen.. nak siapkan 1 entry pun ambil masa 3-4 jam sbb curi2 masa.. hu..hu.. bilalah nak dpt buat entry 2-3 sehari ni..

    ReplyDelete
  19. amboi..blog u pun banyak komen gak...maknanya ramai org baca..blog sy blog biasa xde sapa nak tgok..hehe

    ReplyDelete
  20. amboi..blog u pun banyak komen gak...maknanya ramai org baca..blog sy blog biasa xde sapa nak tgok..hehe

    ReplyDelete
  21. Mungkin ada yg risau jika komen dlm blognya cuma sekitar 10 per entry. Tapi ngapa pula perlu risau itu semua?

    JR sendiri tak pernah risau walaupun banyak entry tanpa 1 komenpun!! Sebab JR tulis utk dptkan kepuasan dari idea yang disalurkan. Jika orang nak baca apa yg dituli ia adalah satu bonus, jika org komen ia adalah super-bonus. Tapi jika tak ada apa2 komen dlm entry pun apa nak buat, JR tulis bukan kerana nama, JR tulis utk kepuasan diri sendiri, utk syok2 sendiri....

    ReplyDelete
  22. Selalu pergi blog jr ni,ayat dia ni power la..heee kak,lai org lain laaa cara dia tu..mcm sy yang bodoh sombong ni,sy tak riso pun kalau org lain tak komen coz sy ni spa org nak komen..lagpun buat apa nak riso kalau sy ada seorang kak kat blog ni yg rajin dtg blog sy,hehee thnk kak.. tak payah komen,dtg kat blog sy pun dah buat sy terharu..

    sekian kak^^

    ReplyDelete
  23. hari tu boleh la aku buat entri 2,3 sehari sebab tgh rilek. skg ni dah tiada masa dan penat. penat tu boleh hilang mood menulis jgk.

    nak ikutkan dlm kepala aku bila nmpk sesuatu keadan di luar tu mcm2 aku nak isukan dlm blog.

    blog pulak org dah follow kena jgk aku update walaupun penat. 1 entri sehari boleh la kan

    ReplyDelete
  24. publish entry pastu bw

    nice tip!

    ReplyDelete
  25. hehee.. betul juga kan, kita rajin komen entry orang, orang pon akan rajin komen entry kita, tp jgn hampa kalau org xkomen balik, sebaliknya teruskan mengomen, hehee

    ReplyDelete
  26. yg dah pemes2 tu,,
    takyah BW pon komen bapak berpuluh.
    mungkin sebab dah pemes kot,
    lagipun kdg2 org komen bukan pe,,
    nak sakitkan hati je.. hehe

    *sakit tak hati baca komen ni?? :p

    ReplyDelete
  27. @puanbee
    mudah je kan??
    tapi ramai yang lebih suka tinggal jejak kat shoutbox je..
    saya ni jarang2 nak bw berpandukan shoutbox tu..
    hehhe

    ReplyDelete
  28. @sarah-najwan
    saya pun kalau entry tak de komen rasa tak syok je..
    mula la rasa nak delete entry tu.
    haha..
    tapi tak delete pun..
    mungkin lain kali ada gak orang baca..

    ReplyDelete
  29. @misza
    betul..
    blog yang femes tak payah la bw sakan kan..
    dia update seminggu sekali pun,pas tu tak payah bw..
    tetap ramai yang join dia..

    ReplyDelete
  30. @Hanis Azla
    biasanye kalau kerja memang tak dan kak..
    sebab tu ramai blogger adalah seorang pelajar..
    tu pun sibuk jugak..
    saya yang dok umah ni lain la..
    heheh

    ReplyDelete
  31. @suzzsuzie
    blog akak sama je macam blog suzie..
    komen sendiri je yang buat nampak banyak..
    hahha

    ReplyDelete
  32. @JR Shoppe
    alangkah bagusnye kalau saya macam jr..
    hehhe/..

    ReplyDelete
  33. @Woofer Storm
    hahha..
    kalau blog best kompem akak datang..
    baru tak semestinye tak best..
    akak tengok blog yang lama2 nun bukan best sangt pun..
    sebab depa lama je yang buat depa ada ramai pengunjung..

    ReplyDelete
  34. @Sasa Al-Sharif
    ok je satu hari sehari..
    kalau rajin bw satu entry dua hari pun tak pe..heeee..:)

    ReplyDelete
  35. @tim
    selalu nye memang orang buat gitu kan..:)

    ReplyDelete
  36. @Fariq

    betul2..
    bila femes taip entry pendek2 pun komen banyak..aneh!!pengomen tu sedang mengipas ke mengomen?
    heheheh


    sakit betul hati akak baca komen ni..huh!!

    ReplyDelete
  37. yea ke..nak try buatlah nanti...
    hahaha..
    minggu depan blog ema akan sunyi sepi selama seminggu...
    huhuhu....

    ReplyDelete
  38. Salam Diana,

    Saya suka dengan presentation tips awak yang simple. Buat dalam perenggan dan dalam intonasi bercakap. Takdelah orang ambik series sangat walaupun point-point yang diutarakan adalah series.

    Saya nak berkongsi jugak beberapa pemerhatian saya semenjak berblogging ni dalam mendapatkan komen terbanyak. Saya campur adukkan antara cara baik dan tak baik dan menjauharilah kita semua cuba mengenal manikamnya.

    baca sampai habis kat sini:

    http://aderberani.blogspot.com/2011/02/komen-kepada-tip-dapatkan-komen-yang.html

    ReplyDelete
  39. Tak kisah pun..yang penting kena rajin. Huhu..salam perkenalan

    Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

    ReplyDelete
  40. kite pun suke blog ni...walaupun macam GARANG je...tapi byk info. Paling best pasal komen ni la. siap ada tunjuk ajar lagik

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …