Skip to main content

senarai blog yang menipu dalam blogwalking!

Assalamualaikum...

korang tak dengar cerita ke??
wah!!cerita panas ni weh!!
dengar2 ada blogger yang bw tipu ye..

ish!!ada nama pulak tu..
blog nye memang dah ada pembaca setia..
tapi menipu..aih!
kesian betul la..

Allah bagi akal pikiran tapi guna untuk menipu?
tipu nak buat apa??
nak dapat traffic tinggi??
apa ada dengan traffic??bukan boleh bagi duit ribu2..
kalau dapat duit ribu2 pun berkat ke
dengan hasil menipu tu??

kalau korang nak tau sapa yang menipu tu ..
ha..pendekar berkuda ada jawapan nye..
dia siap senaraikan blog2 penipu ini..

datang bw cari shoutbox je ye??
baca la entry orang sama..
orang lain awak paksa datang baca dan komen..
tapi awak pulak bw shoutbox je ye??
tak patut!!
terjah pendekar berkuda sekarang weh!!

sekian..

Comments

  1. neh psl cite kt shoutbox kew cik kak??

    ReplyDelete
  2. ada eh menda2 camni diana? apa yg dikejar agaknya ye? kelakar la.

    ReplyDelete
  3. Yang cerita pasal orang guna nickname org lain dalam shoutmix ada dgr x??

    Terbaru di SuaraSendiri
    Utama : Perihal ubat nyamuk

    ReplyDelete
  4. pasni, kiter ban jela blog tu..ihik..eh tak2..kalau miera, hmm miera xnk datang blog tu lagi

    ReplyDelete
  5. ko tahu ker yg diorg dtg kat blog hanye tulis kat shoutbox saje....mane lh tau diorg dh bace kot.....jgn lh buat anggapan yg salah...kita x tau kn....

    ReplyDelete
  6. Salam diana....ada jugak yg berperangai begitu Ezzu. Bukan sangka buruk...tetapi manusia ni mcm2 ada....hehehehe
    Sebaik-baiknya baca lah entry tuan tanah dulu..betul tak diana?

    ReplyDelete
  7. isk,ader plak jenis camnih ek...tak sangka btol la...dah kemaruk trafik sangat ker ape nih

    ReplyDelete
  8. kita buang je shoutbox kak,, baru pdn muka dia,, hehe

    ReplyDelete
  9. loh ingat ade kat sini dah..hehe, takpe2 nak gi terjah sane pulak.. :)

    ReplyDelete
  10. uit ada nama yer..nk gak tengok ...huii!

    ReplyDelete
  11. ish..iisshh...iisshhh...

    mcm2 ade..

    ReplyDelete
  12. nak senang..buang jerk shout2 tuh

    ReplyDelete
  13. celik It tak bertempat..cmtulah blogging tak ikhlas tu!

    ReplyDelete
  14. dah lama kan benda ni berlaku.

    ReplyDelete
  15. itulah..macam2 hal..

    ni pesen guna software tu..
    bukan buka blog tu betul2..
    jika kita buka blog dan tulis kat sbox..tu betul..walau xbaca n3 pom

    ini yg guna sistem..

    saya pernah baca kat satu blog..
    kita pom penah dgr psl software yg BW ni..

    ReplyDelete
  16. oooo..patutlah
    dia boleh cepat dapat BE
    uhh...tak adil-tak adil

    sekian,
    org yg belum dpt BE lg...hukhuk!

    ReplyDelete
  17. camne nak tahu kalau menipu bw tuu?

    ReplyDelete
  18. ish mcm2...ok skang gak terjah

    ReplyDelete
  19. sgt tak patut dan tak ikhlas bila dia org buat gitu kan..

    ReplyDelete
  20. salam...

    macam mana dikira sebagai auto bw. means dia tak datang blog kita pastu tiba2 ada nama dia kat shoutbox?

    saya tak paham la. sori tapi asyik bc mende ni kat byk blog dan masih tak paham.

    ReplyDelete
  21. orang yang jenis macam memang melambak.. pesen folow pastu suruh kita folow dia balik.hances jugak di situ.haha

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. dear momoy nak perbetulkan kenyataan kamu. bukan blogger tu datang bw kat blog dan shoutbox
    tapi
    blogger tu tak langsung bw pun
    hanya sistem yang setting kononya blogger tadi dah visit blog kita padahal tidak

    bagi momoy kalau blogger lain nak visit dan hanya tinggalkan jejak kat blogshoutmix momot tanpa baca entry takpe
    momoy alu-alukan juga
    tapi bukan la dengan sikap kurang jujur blogger yg guna auto bw tu
    Peristiwa itu masih menhantui diriku...

    ATTENTION Kawan-kawan: Blogger Ini DIKEHENDAKI

    ReplyDelete
  24. tgk entry ujang9897..ada beberapa org dh mtk maaf..ada yg xtau pn software tu x sumbang traffic..=)


    tgk sini> http://azfar9897.blogspot.com/2011/01/jawapan-isu-blogwalking-penipu.html

    ReplyDelete
  25. adeyhh.. blogwalking tak ikhlas...
    x kisah la sumbang traffic ke x..
    tp tetap x berkunjung ke blog kita..

    ReplyDelete
  26. panas lah isu ni.. tak habis2..huhu

    ReplyDelete
  27. @BuLat i2 CirCLE
    pasal shoutbox mana ni dik??
    kompius lak akak..

    ReplyDelete
  28. @kakchik@ella
    pelik kan kakchik..
    benda gini pun nak tipu..
    memalukan..

    ReplyDelete
  29. @De Mois
    ada jugak..
    macam2 pesen la blogger2 ni..

    ReplyDelete
  30. @cik miera
    akak pun gitu mira..
    malas dah nak pi..
    dah cop tak mau sekali kali..

    ReplyDelete
  31. @ezzu
    aku tau la..
    sebab tu aku berani cakap..
    masalah nye dia orang bukan datang kat blog kita pun..
    tu ko kena betui2 paham..
    ada paham??

    ReplyDelete
  32. @Panglima7
    betul tu panglima..
    sebab kita tau la kita berani cakap kan..
    pendekar berkuda tu bukan nye bodoh nak tulis ikut suka..
    dia siasat awal2 dulu dah..
    tak percaya pi terjah..
    tengok satu2 pembongkaran dia..

    ReplyDelete
  33. @ijatnuar87
    tu la..
    nampak sangat tamak tu kan..
    berblog bukan nak berkawan2 ke..
    ni sebab nak duit dan popular je kot..

    ReplyDelete
  34. @Fariq
    akak pun ingat nak buang dulu fariq..
    sebab akak bw melalui kotak komen dan bloglist orang..
    heheh..
    tapi bila tak dak s/b nampak tak meriah lak blog ni..

    ReplyDelete
  35. @PuanBee
    nama dan link mereka pun ada..
    sila terjah..

    ReplyDelete
  36. @eiffel
    tak bolehhh..
    s/b ni ada gunanye..
    tambah2 untuk orang yang jarang update macam akak ni..
    kalau ben ashaari lain la..

    ReplyDelete
  37. @p@kcikLie
    sebab duit orang sanggup buat apa ja..

    ReplyDelete
  38. @misza
    lama dah misza/..
    cuma tak sangka lak orang tu yang buat kerja..
    ish..ish..

    ReplyDelete
  39. @sarah-najwan
    betul sarah..
    s/b kita je yang dia sasarkan..
    memang geram la kan..
    blog kita tak di singgah nye pun..

    ReplyDelete
  40. @Ati Masrif
    tu la kak ti..
    siap boleh pasang iklan lagi untuk orang sewa..
    rupanye menipu..

    ReplyDelete
  41. @aliza
    senang je aliza..
    kamu gerak kan mouse kamu kat link blogger tu ..
    link yang dia tinggal kan kat kotak s/b kamu..
    kalau keluar link dia kat bawah skrin komputer kamu maknanye dia bw dengan jujur..
    tapi kalau keluar yang pelik tu sah le dia
    guna software je..

    ReplyDelete
  42. @Hanis Azla
    tak patut kak..
    kalu ada yang kata..
    saya tak kisah..
    aih..
    tak tau la nak cakap apa..
    mungkin dia berblog untuk dia sendiri je baca..

    ReplyDelete
  43. @farhah adeli @ far
    ha..
    macam tu la..
    makana nye dia tak online pun time tu..
    tapi benda tu macam mesin je yang bejalan..
    contoh gitu la..

    ReplyDelete
  44. @Tapak Kaki
    ye la..
    kalau di tengok blog depa yang menipu ni semua follower seribu lebih tau..
    goyang kaki je follower seribu..

    ReplyDelete
  45. @.::: Princess MOMOY :::.
    itu lah yang akak maksudkan momoy..dia sasarkan s/b kita je..
    kejam kan??
    tak baca dan komen pun tak pe..
    tapi jujurlah..
    teringat lagi radja..jujur!best gak lagu tu..

    ReplyDelete
  46. @YanaMIB
    dah terjah yana..
    tu la..
    sebelum nak guna apa2 software
    paham betul2 dulu..
    tapi bagi akak la walupun depa tak tau bw gitu tak sumbangkan traffic
    sepatutnye dari cara bw tu berfungsi pun depa dah tau yang cara tu salah..
    mrnipu!kan??

    ReplyDelete
  47. @Solihin Zubir
    mujur akak memang dah lama tak bw kat blog2 umar dan sk tu..
    sebab bila kita tanye dia buat dek je..
    rupa nye robot..
    heheheh

    ReplyDelete
  48. @Gayahspears
    isu ni tak habis gayah sebab yang salah tu tak mengaku salah depa//
    teruk betul perangai..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …