Skip to main content

nak vote ke tak nak??

Assalamualaikum..


tadi ingt dah nak tulis apa..
tetiba lupa lak..

ha..ingat dah..
korang akan vote tak kalau tiba2
ada orang entah sapa2
tinggal kan link kat korang
dengan pesanan "tolong vote saya"..

aku malas nak layan benda gitu..
kalau kenal nak jugak la tolong2 vote..
ni tak..
entah sapa2 je..
kan??kenal tu bukan la bermaksud
dia datang umah dan bawak mangkuk tingkat
yang ada isi..
tak...

bagi setengah orang dia akan kata
"tak pe la..vote je lah dia.."
tapi aku tak nak la gitu..
datang la komen2 ke..
beramas mesra 2,3 hari kat blog kita kan..??
kemudian baru la cucuk2 jarum suruh vote..

tambah2 yang suruh vote entry dia..
entry dia pun kita tak baca lagi..
tiba2 je tinggal kan link untuk vote tu kat shoutbox kita ,
suruh kita vote..
boleh gitu??

kan bagus kalau dia kata gini..
"tolong baca entry saya ni,kalau suka sila vote saya di link ini."
ha..kan sedap gitu kan..

ni tak..semalam entah berapa ramai yang tinggal kan link untuk vote je..
link ke entry depa tu
depa tak letak pun..
"undi no xxx kat link ini.(link).."
aih...geram je rasa..

undian aku untuk dia ni je..

sekian..

klik sini untuk join GA baik punye
http://mamaemacyg.blogspot.com/

Comments

  1. ooo.. sata ada perasan kat komen akak smlm,, ade orang suruh vote.. heheh

    ReplyDelete
  2. macam-macam kan kak diana...nak diikutkan semua tak larat siutt.. :)

    ReplyDelete
  3. ntah! kipas2 la skit kan.. baru suruh vote! haish!hahha..

    ReplyDelete
  4. "Ramai yg buat mcm tu. Tuan punya diri pun tak di kenali. Tetibe bg link dan suruh vote. Pada sy klau nak undi2 ni kene la turun padang mcm YB. Singgah la blog2 bakal pengundi ni. Ades.. Takde basic jadi YB betul la dorg ni. hehehe.." Kata YB Jasin kepada pemuda UMNO. hehehe..

    ReplyDelete
  5. ehehe....betul3.memang geram tul!kena ramas mesra lu.mcm pksa je kalau tibe2 komen entri nak ckp psl tuh je.


    echah anak mashuri.

    ReplyDelete
  6. lain org len peel dia.tak suka gak kalau cmtuh.-_-

    ReplyDelete
  7. kalau yg kenal eksaited la nak vote. stranger yg selama ni tak pernah muncul tiba2 muncul utk kepentingan diri. mesti la org tak mau layan kan

    ReplyDelete
  8. saya perasan gak komen tu..bukan akt blog awk je diana..ada jgk kat blog org lain..hehee

    tapi saya sokong awk..kenal2 la dulu/beramas mesra ke....barulah cucuk jarum..mahal sgguh ayat itu...hahhaa

    ReplyDelete
  9. cubaler rajin2 skit komen
    kat blog kita ke..

    baru leh minta tolong ye dak..hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …