Skip to main content

mesti dari tokai!!


Assalamualaikum....
dapat award oi...
sebenarnye aku tak tau award ni untuk apa??
untuk orang yang follow kita atau kita follow orang..
apa pun yang aku tahu aku punye follower yang semuanye sangat baik..
dan blog yang aku follow pun semuanye best2..
{aku suka kipas}

aku di tag oleh tuan punye blog ini:-
http://akujerit.blogspot.com/

ada soalan jugak yang kena jawap..
aku tak nampak apa kaitan follow memollow dengan soalan2 ni...

1)bagi ucapan:
terima kasih sayang ku ucap pada mu..
kerana menyambut tangan ku yang hampir layu..(lagu terima kasih:awie)

2)berikan 4 ciri lelaki/wanita idaman untuk dijadikan suami/isteri:
~nama dia mesti Lan
~nak yang sebaya..mesti lahir pada 30hb10 1980
~dia mestilah berasal dari pendang kedah,mesti orang tokai na..tempat lain tak mau!
~dia mestilah seorang yang pergi kerja naik motor.ujan je dia naik kereta..

3)berikan 1 tips untuk mengekalkan hubungan dengan pasangan
~tiap kali dapat gaji jangan sorok dari bini..

4)pernahkah anda terjumpa doa pendekat jodoh dan putus cinta.
~entah la..cer google!

5)letak kan 10 link pilihan anda dan beritahu mereka telah memenangi award ini..

http://www.fariqscorpio.com/
http://www.solihinzubir.com/
http://www.jejakaterhangat.com/
http://dalamnafascinta.blogspot.com/
http://misz-ella.blogspot.com
http://www.ciktom.com/
http://wanati.blogspot.com/
http://ctliyana86.blogspot.com/

ok..cukup sepuluh!
yang aku tag ni semua aku follow depa atau pun depa yang follow aku..tak penting pun..
yang penting kita kawan!!

sekian..

klik sini untuk join GA baik punye;
http://mamaemacyg.blogspot.com

Comments

  1. ciri lelaki idaman?heheheh...memang dah suami tu,aci gak ker?hehehe

    ReplyDelete
  2. yey! makaseh akak..
    sy mmg suka jawab tagged dan soalan2 berantai ni.. :D

    ReplyDelete
  3. wah pestime kena tag ngan akak.. :p
    nak buat ke tak erk.. adeh..

    ReplyDelete
  4. blog dorg ni memang best laa...rajin benar akak buat entry ye,banyak idea betul laa.heeee

    ReplyDelete
  5. Sy suke yg ketiga tu. ahaha. Tapi klau sorok bonus takpe lah. heheh.. boleh buat beli spot rim baru. Yeay!

    (^__^)

    ReplyDelete
  6. Tolonglah...... i dah buat dah macam yang u ajar tu, tapi still lagi link i orang yang i follow x dapat nak follow i balik. contoh macam i follow u, tapi once i click kat icon i still tak kuar pun i punya link yang membolehkan u follow i balik. ni sebab i tinggal komen, bolehlah u jejak i, tapi kalau tak tinggal komen macam mana...takkan semuanya i nak tinggalkan komen..huhuhu please help me...

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …