Skip to main content

macam mana nak follow???

Assalamualaikum..

selamat petang semua...sapa tak suka orang follow blog dia??mestilah suka..kan??
ada yang lepas follow akan tinggal kan jejak di shoutbox..
tapi kebiasaan nye pemilik blog akan terlepas pandang benda2 di shoutbox ni..
kalau buka2 blog je dia tak tengok pun kat shoutbox..mesti dia tengok jumlah follower dia dulu..
lepas tu dia akan klik kat gambar orang follow tu..kan??ke korang tak buat macam tu??lantak la..hehehh

sangat geram bila kita klik kat gambar tu yang keluar begini..
nak follow dia balik macam mana ye??
tak tinggal apa2 pautan pun..


ha..kalau macam kat bawah ni
sangat senang kita nak jejak dia semula..
sebab ada pautan tu

jadi hari ni aku nak korang semua2 ni check balik profil korang.sebab benda ni kita tak sedar pun..kita kata "ye la..saya pun tak suka la jumpa macam ni..susah nak jejak balik"
padahal dia sendiri pun macam tu jugak..
jadi check la semula ye..
mula2 pi kat dashboard dan klik edit profil..



lepas tu keluar benda ni..klik kan general..
dalam bahasa malaysia nye umum..
sapa tak paham bahasa malaysia sila tengok kamus..

kemudian letak kan url korang kat tempat yang aku tanda tu..
dah siap klik save..
okey..siap!!


sekian..

Comments

  1. ya ! betul2 . . .
    ramai macam itu .
    =(

    ReplyDelete
  2. aah kn..zaty pn da miss bpe owg yg dah follow nie

    ReplyDelete
  3. saya nk check yg saya lah..kot2 yg saya pom xde pautan gak..hehe..

    tq diana..

    ReplyDelete
  4. betul tue.. susah kalau tak ada link tuan empunya blog..if tinggal link kat mister wdget tu senang sikit... anyway ema pun br nak buat entry tu...tp rupa2nya ema punya pun tak ada jugak..ahaks..

    terus ema buat..tq diana...

    ReplyDelete
  5. la ye laa tk de pautan jgk..hukhuk mekasih eh sbb ingatkan ttg pautan itu ;)

    ReplyDelete
  6. hohohooo..abis klo kita nk jejak dia smla...ada kekdahnya x?

    ReplyDelete
  7. yeahh sy juga pernah buat entry ni..tp ye lah tu bkn entry melekat..so bila org br terjah still jd mslh yg sama..huhu..kdg² dorg xprasan pn mslh ni...isk isk~ =_='

    ReplyDelete
  8. marilah kite same2 cek profile masing2..yeahh ;)

    ReplyDelete
  9. Ramai jgk yg sy tgk dah buat entri pasal hal ni. Tapi ramai yg masih tak letak link ke blog masing2.

    Susah la macam tu.. Lebih2 lagi kaki stalker mcm sy ni. Klau takde link mcm mane sy nak pi usha gadis2 kat dunia blog ni. ish2.. memang tak patut dorg tak letak link. Kan kak kan? hehehe..

    (^__^)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. akak.echah bkn takattakde pautan.kalau follow blog jadik xde gmbr pastuh jadi dk blakang2 je.nape ye
    ?

    ReplyDelete
  12. mmg selalu kena mcm tu.. tak tahu nak track balik mcm mana kan..
    thanks yer utk info ni diana.. akak pun kena check balik profile.. mana tahu akak pun sebahagian dari yg tak bleh dijejak balik tu.. ha..ha..

    ReplyDelete
  13. wahh.. blog akak dh ada tutorial.. tahniah akak! ;-p

    ReplyDelete
  14. wah akak dah bertutorial la plak.. segan beta.. :p

    ReplyDelete
  15. nak cek gak la dulu la..thank ye kak^^

    ReplyDelete
  16. sy dlu pn miss psl ni..bila baca entry kat 1 blog ni trus check..rupanya mmg xde link..hehe..skrg dh ada..

    ReplyDelete
  17. Lah baru cik LALA tahu...
    thanks ek kongsi ngan kitorang..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …