macam mana nak follow???

Assalamualaikum..

selamat petang semua...sapa tak suka orang follow blog dia??mestilah suka..kan??
ada yang lepas follow akan tinggal kan jejak di shoutbox..
tapi kebiasaan nye pemilik blog akan terlepas pandang benda2 di shoutbox ni..
kalau buka2 blog je dia tak tengok pun kat shoutbox..mesti dia tengok jumlah follower dia dulu..
lepas tu dia akan klik kat gambar orang follow tu..kan??ke korang tak buat macam tu??lantak la..hehehh

sangat geram bila kita klik kat gambar tu yang keluar begini..
nak follow dia balik macam mana ye??
tak tinggal apa2 pautan pun..


ha..kalau macam kat bawah ni
sangat senang kita nak jejak dia semula..
sebab ada pautan tu

jadi hari ni aku nak korang semua2 ni check balik profil korang.sebab benda ni kita tak sedar pun..kita kata "ye la..saya pun tak suka la jumpa macam ni..susah nak jejak balik"
padahal dia sendiri pun macam tu jugak..
jadi check la semula ye..
mula2 pi kat dashboard dan klik edit profil..



lepas tu keluar benda ni..klik kan general..
dalam bahasa malaysia nye umum..
sapa tak paham bahasa malaysia sila tengok kamus..

kemudian letak kan url korang kat tempat yang aku tanda tu..
dah siap klik save..
okey..siap!!


sekian..

Post a comment

17 Comments

  1. ya ! betul2 . . .
    ramai macam itu .
    =(

    ReplyDelete
  2. aah kn..zaty pn da miss bpe owg yg dah follow nie

    ReplyDelete
  3. saya nk check yg saya lah..kot2 yg saya pom xde pautan gak..hehe..

    tq diana..

    ReplyDelete
  4. betul tue.. susah kalau tak ada link tuan empunya blog..if tinggal link kat mister wdget tu senang sikit... anyway ema pun br nak buat entry tu...tp rupa2nya ema punya pun tak ada jugak..ahaks..

    terus ema buat..tq diana...

    ReplyDelete
  5. la ye laa tk de pautan jgk..hukhuk mekasih eh sbb ingatkan ttg pautan itu ;)

    ReplyDelete
  6. hohohooo..abis klo kita nk jejak dia smla...ada kekdahnya x?

    ReplyDelete
  7. yeahh sy juga pernah buat entry ni..tp ye lah tu bkn entry melekat..so bila org br terjah still jd mslh yg sama..huhu..kdg² dorg xprasan pn mslh ni...isk isk~ =_='

    ReplyDelete
  8. marilah kite same2 cek profile masing2..yeahh ;)

    ReplyDelete
  9. Ramai jgk yg sy tgk dah buat entri pasal hal ni. Tapi ramai yg masih tak letak link ke blog masing2.

    Susah la macam tu.. Lebih2 lagi kaki stalker mcm sy ni. Klau takde link mcm mane sy nak pi usha gadis2 kat dunia blog ni. ish2.. memang tak patut dorg tak letak link. Kan kak kan? hehehe..

    (^__^)

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. akak.echah bkn takattakde pautan.kalau follow blog jadik xde gmbr pastuh jadi dk blakang2 je.nape ye
    ?

    ReplyDelete
  12. mmg selalu kena mcm tu.. tak tahu nak track balik mcm mana kan..
    thanks yer utk info ni diana.. akak pun kena check balik profile.. mana tahu akak pun sebahagian dari yg tak bleh dijejak balik tu.. ha..ha..

    ReplyDelete
  13. wahh.. blog akak dh ada tutorial.. tahniah akak! ;-p

    ReplyDelete
  14. wah akak dah bertutorial la plak.. segan beta.. :p

    ReplyDelete
  15. nak cek gak la dulu la..thank ye kak^^

    ReplyDelete
  16. sy dlu pn miss psl ni..bila baca entry kat 1 blog ni trus check..rupanya mmg xde link..hehe..skrg dh ada..

    ReplyDelete
  17. Lah baru cik LALA tahu...
    thanks ek kongsi ngan kitorang..

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)