Skip to main content

live traffic feed!perlu kah??

Assalamualaikum....

selamat malam kawan2..
mesti korang nampak je ada entry baru dalam blog aku ni
terus pikir.."entah sapa la pulak diana nak mengumpat ni.."
kan??tak baik tau tuduh gitu..aku tak suka mengumpat2 ni..
aku cakap terus terang saja tau...
tipu pun salah..
terus terang pun salah...
huhu...

okey..sudah habis segmen meratap hiba..
malam ni aku nak tanye korang apa kah fungsi benda alah ini??
yang kat sebelah ni..
namanye live traffic feed ye???
penting sangat kah dia??
kalau penting kenapa kat blog fariq tak de pun..
kat blog encik ben lagi la tak de..
kat blog aku pun tak de..
blog engkau ada???
kalau ada letak untuk apa??
sebab orang lain letak??

ye..aku tau benda ni untuk kita mengetahui
jejak pengujung blog kita..
kalau kita tau pun boleh buat apa??
pi ke rumah dia???nak datang beraya??
tak ..kan??
jadi tak payah la letak..
hahahhaha...

bukan apa weh!!korang kata nak ringan kan blog kan..
jadi buang la benda 2 yang tak pakai tu..
gambo tu ambik dari blog budak sombong ni..
hahaahha


menyenget2 dah entry aku ni...


sekian..




Comments

  1. buang je benda tu...macam tak best kan... :)

    ReplyDelete
  2. xperlu ada pun xpe. haha buat berat blog aje

    ReplyDelete
  3. saya letak..
    blog saya berat ke erkh...

    ReplyDelete
  4. Saya pon letak.. Heehee.. Sebab maseh tak berat lagi blog tu.. Dlam 80kb jek.. Heee.. :)

    ReplyDelete
  5. best jgk letak life trafik. Boleh tgk orang sesat ke blog kite. heheh..

    ReplyDelete
  6. ahahah..akak!blog echah pn berattt...rase nk buang entri je bg ringan.;p

    ReplyDelete
  7. bkn apa,sja na tutup kekurangn blog sy..tapi membntu ke??heheee

    ReplyDelete
  8. saya tak letak feedjit tu . sebab ari tu ada problemnya . lagipun , nak ringankan loading blog tu~ hehehe :D

    ReplyDelete
  9. masa mula2 dlu pon sy pakai jugak benda alah tu.. maklumlah baru-baru dlu.. hehe..
    lama-lama, buang la.. haha..

    ReplyDelete
  10. patut la tersedak2 saya kat sini.. rupanya ada org sebut psl saya,, ngee

    Janganlah Mengharap Sangat

    ReplyDelete
  11. ad ni bleyh thu spe g view..hiihi

    ReplyDelete
  12. yer ek....btol ek...kalu gitu sy nak buang la...mekacih kak,hehee

    ReplyDelete
  13. kalo buang boleh jadi ringan ke kak? bape kb? hihi

    ReplyDelete
  14. letak sebab suka....penting bagi setengah orang untuk rujuk dari mana pengunjung datang...

    aku letak kak diana..sebab suka.lain sebab takde.hihi...

    ReplyDelete
  15. cik tom pun xletak..hehehe...

    ReplyDelete
  16. @MamaEma
    try la timbang ema..
    kalau lebih seratus tu baik la buang..
    tak penting pun benda ni..

    ReplyDelete
  17. @FarhanaDr
    ha..kalau ringan tak jadi hal la..
    letak je..
    heheh

    ReplyDelete
  18. @The Crow Empire
    kalau akak memang tak letak le..
    sebab bila dia sesat sah2 la akak tak dapat bawak dia ke pangkal jalan...
    jahahahahah

    ReplyDelete
  19. @echah mashuri
    echah yang buat dia jadi berat kot..
    berat echah berapa??
    hahahahah

    ReplyDelete
  20. haha.. aku masi guna lagi sebab nak analisis entri yg mcm mana org selalu cekout dlm blog aku. akan dtg dah puas kaji nak benda ni aku buang la. letak pendek ja. tak pjg mcm tu

    ReplyDelete
  21. @Woofer Storm
    kalau ras tak memberatkan pakai je la..
    tapi kalau tak
    guna pun dan saja2 letak baik buang je..
    akak suka blog yang tap banyak benda ni..
    heheh..kemas..

    ReplyDelete
  22. @LehaMYakak dari dulu tak letak...
    sebab tak tau fungsinye apa/..
    bila dah tau apa fungsinye pun tak rasa nka letak..

    ReplyDelete
  23. @Fariq
    kamu tersedak bukan sebab
    entry ni tapi sebab tadi kami betul2 ngumpat kamu tau..
    hahahaha...

    ReplyDelete
  24. @kiwi
    bukan dia bagi tau nama kan?/alamat umah jauh sekali...
    hahah..kalau tau pun boleh buat apa/
    hantar kad raya??
    hehehhe

    ReplyDelete
  25. @ijatnuar87
    sama2..
    jadi sekarang kamu terhutang budi dengan akak kan>??
    sila kirim apa2 ye..

    ReplyDelete
  26. @kembatolo™
    boleh kot..
    kalau bukan sebab nak ringan
    sebab nak bagi kemas la..
    berapa kb tak pasti la..
    yang pasti lebih ringan dari berat kamu..
    hahhaha

    ReplyDelete
  27. @biskut
    kamu letak ye..
    akak tengok blog kamu ringan jugak..
    nak letak ok je..

    ReplyDelete
  28. @CIK TOM
    ha ah..
    cik tom yang hebat pun tak letak...buat apa eik??

    ReplyDelete
  29. @Sasa Al-Sharif
    kamu lain la sasa..
    kamu blogger yang suka mengkaji..
    heheheh...

    ReplyDelete
  30. huh..
    tak suka lahh belog ade mende tuh..
    berat..
    last2 tekan button pangkah je before sempat loading..
    heee
    ^__^

    ReplyDelete
  31. Dulu mula2 berblog ellen letak gak benda ni tapi rasanya memberatkan blog..sebab sekali di buang, ringan banyak plak sis..so benda ni tak der fungsinya juga kan...opss...sis ada simpan ker..hehe?

    ReplyDelete
  32. huuu, kat blog kita pun xde benda ni~ :)

    ReplyDelete
  33. kat blog saya ada..hehe
    saya rasa cantik pulak letak mende tu..

    lagipun blog saya xberat kot..
    itu aje penyeri blog saya lagipun mende nih dok bowoh sekali..

    sebab saya letak krn dpt kepuasan tgk dari mana dan masa yg dipaparkan..itu saja..

    ReplyDelete
  34. saya pun tak letak, sebab rasa tak perlu.

    ReplyDelete
  35. yaty dulu penah letak gak benda ni..lepas tu tak join dah sebab kena guna facebook..

    dulu tak tahu widget2 macam ni leh memberatkan blog...naif lagi....hihi

    ReplyDelete
  36. letak sbb bole taw org dari mana dtg.. pas tue bole taw diorg dtg atas tajuk ape:)

    ReplyDelete
  37. @Ellen
    lagipun dia makan banyak ruang la..
    akak memang tak pernah letak benda tu..
    jadi tak de simpan2..
    hahhaha

    ReplyDelete
  38. @sarah-najwan
    boleh tengok je la kan??
    nak berkenal2 bukan boleh..
    jadi saya rasa tak perlu kot..

    ReplyDelete
  39. @misza
    akak nampak dia macam semak la yaty..
    kan??lagipun tak cantik kalau letak..

    ReplyDelete
  40. @RuSh D
    tu je la kan??
    ada jugak yang datang bukan sebab tajuk tu kan..
    tapi tersesat..
    hehhehe

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …