Skip to main content

kalau "like" dapat apa??

Assalamualaikum...

apa pendapat korang dengan
rakan2 yang asyik 'like'
status sendiri kat facebook??

umpama masuk bakul angkat sendiri..
hehheh..mungkin dia tak de kerja kot..
hahhah...

mungkin tak dak orang nak klik "like" jadi dia
klik sendiri la..
seronok ke kalau ada orang "like" status atau komen kita?

dulu suami aku kan..
bila dia komen ke,
tiba2 ada orang 'like' komen dia tu,
tibe2 je...
"sayang..tengok ni,ada jugak orang nak "like" komen abang..
hahhaha.."
gelak bangga tu..

dan aku pun tanye dia..
"dapat apa kalau orang klik "like" tu..?"

lebih baik klik iklan kat blog kan??
dapat jugak duit..
hahhah

sekian..

Comments

  1. like x jgak dapat apa.bila boring so tekan lah 'like',kasi sedap hati orang yg wat status tuh...ada jgak yg suka status dia,org klo ada yg like statusnya,dorg suka sbnarnya..hihihi :]

    ReplyDelete
  2. like status orang, xkesah sngt. yang takleh bla, like status sdri.. aiyo.

    ReplyDelete
  3. hahahahah
    biarlah diorang nak Like status diorang
    kita tak rugi apa2pun
    hahaha

    P/S : Bersama Hans Menikmati Aneka Masakan Berasaskan Telur Di Kampung Kuantan

    ReplyDelete
  4. SY SUKe like sendiri gak..ngee~

    tnda sy suke ngeh3x

    ReplyDelete
  5. hahah tuh sebenarnya yg nk sampaikan kat lam entry ni...klik nuff!

    ReplyDelete
  6. adeh kawan dah mula terasa ni,, hahaha

    ReplyDelete
  7. dapat kepuasan pon dah cukup.. hekhek

    ReplyDelete
  8. heheheh.sangat suker dengan komen sndri,sbb tu like...takpom nak memberi ekspresi yang baik kpd orang lain,hehehe

    ReplyDelete
  9. klik like sendiri tu kira guide la. maksudnya "mai klik like ramai2 status aku nih. takkan korang nak biar aku like sendiri ja.. malu la weh. cepat like!!" ahaha...

    ReplyDelete
  10. status fesbuk sila klik like ads saya kat blog ni. sekian. mcm tu boleh pakai kan. hehe

    ReplyDelete
  11. happy kot bila ada yg like...hehe..tp betul lg best klik iklan..dpt gak duit..hehehe...

    ReplyDelete
  12. hahhaa.. kalau org like tu biasa la..
    tp yg like diri sindri tu agak luar biasa.. hehe..

    ReplyDelete
  13. aik..ada gak orang suka like sendiri..hmm..ada kot...maybe tak der orang nak like status dia ni sis..apa pun enjoy gak benda2 macam tu tapi kalo klik iklan kat blog lagi ada hasil..hehe

    ReplyDelete
  14. diana..jika dia likes sndiri means..dia suka status ke komen dia sndiri..hehe..

    jika org likes status or komen kita..bangga jap..sb kita mengutarakan ayat yg bagus..hahahaha

    saya berfb pom..utk ping blog je..hehee..dah lama xbuat status..
    komen yg kwn2 ada jugak..

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …