Skip to main content

Faizal Tahir:kat mana rock dia??

Assalamualaikum..


satu petang di satu kedai makan..
ada 2 orang sahabat sedang menjamu selera...
tibe2...

bunyi ringtone telefon bimbit
((mengapa kau pergi di saat begini ...
di kala hati ku...))

Mat:hello..ye..ye..okey..bye..

Abu:hek elleh..ko pakai ringtone kumpulan spoon ke??tak rock la beb..

Mat:ringtone apa yang ko rasa rock tu?

Abu:ambik lagu faizal tahir la..baru rock!

Mat:lagu rock dia tu tentang apa??aku nak dengar la.

Abu:tentang dia tak boleh hidup tanpa kekasih dia..dia sayang sangat
kekasih dia ni..tajuk lagu dia 'hanyut'..

Mat:abis tu..apa bezanye dengan lagu kumpulan spoon ni??

hehehhe..
penampilan rock..lagu tak semestinye rock..
tangkap leleh jugak..!!

sekian..

Comments

  1. heee...mstlah tngkap leleh punyaaa..tp faizal thir echah suka.heheh

    ReplyDelete
  2. ntah tak jumpa pon kat mana rock dia..tang mana ek?

    lagipun tak minat Faizal tahir...kalo faisal tehrani minat lar..hihi

    ReplyDelete
  3. dia x rock tp dia ada aura~~
    masa dia buat persembahan mmg semua org tunggu

    ReplyDelete
  4. aku suka lagu hanyut tuh!!

    ReplyDelete
  5. tul lah...tp hanyut tu superb lah lagu dia...

    ReplyDelete
  6. yeahh..setuju tu kak..lagu mang tangkap leleh. tp cara die bawak+sore die kot yang wat rock..hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha,,, sengal gak si abu tu,, hanyut bley masuk kategori rock lak.. ngeh,,

    ReplyDelete
  8. hehehhe...kak,hati2,kang jadi modal entri semua blog nanti,tambah2 lagi kalu peminat tegar faizal tahir tu,hheheheheh

    ReplyDelete
  9. saya suka lagu FT je diana..
    layan lagu yg best..yg bole msuk halwa telinga..lgu2 rock xle dgr saya..bingitt..

    macam jgk kumpulan rock thun 90an tu..kumpulan rock kapak bagai..tapi byk lagu tangkap leleh blakow..geng lagu balada..tapi dressing kumpulan..rockkk beb..heheh

    ReplyDelete
  10. amuk, wings, search pon kdg2 ada tngkap leleh gak..

    yg betul2 rock tu jenis black metal tu.. haha..

    ReplyDelete
  11. @echah mashuri
    tu la..
    cemana dia boleh ngaku diri dia rock??
    hahha

    ReplyDelete
  12. @biskut
    hahah..
    faizal tehrani ye..

    tu yang akak pelik tu bisk..
    dia mengaku diri dia rock..
    tapi nyanyi lagu leleh2..
    heheh

    ReplyDelete
  13. @saperakue
    aura apa tu ??
    bioaura..
    heheh

    tak semua yang tunggu..
    lain orang lain citarasanye..
    heheh

    ReplyDelete
  14. @@xiM
    ye ke?/
    peminat faizal tahir la ni ye??
    :)

    ReplyDelete
  15. @Putri_Aizat
    best ke??
    akak dengar basa je,,
    maklum la..
    telinga orang tua..
    hehehi

    ReplyDelete
  16. @najihah sahami
    buat serak2 tu ye..
    nampak la rock dia..kan??
    hehhe

    ReplyDelete
  17. @Fariq
    tu la..
    dia ingat kalau faizal tahir tu semua rock la..
    padahal faizal tahir tu pakai jeket itam je yang nampak dia rock..
    yang lain..leleh jugak!
    heheh

    ReplyDelete
  18. @ijatnuar87
    hahah..
    ada ke yang tersentap..
    kalau sedara mara yang sentap tak pe jugak kan??
    ni tak..
    bau2 kentuit pun trak de..
    hahaha

    ReplyDelete
  19. @sarah-najwan
    ha..setuju..
    yang saya tau lagu2 rock ni yang jeni smuzik metal tu..
    kalau lagu leleh2 gini tak de nye rock..
    tu jiwang namanye..
    tu yang saya kompius cemana faizal tahir ngaku diri dia rock..
    heheh

    ReplyDelete
  20. @Solihin Zubir
    betul2..
    lagu black metal tu ye barubetul2 rock..
    tak tau biji butir apa yang dia sebut..
    heheh

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …