Skip to main content

cincin tunang!

Assalamualaikum..

aku sangat cuai..
cincin tunang hilang la..
entah hilang untuk yang ke berapa kali..

sebelum ni pun hilang jugak..
last2 jumpa dalam beg tangan..

semalam pi rumah kawan suami..
tengok dia dapat baby baru...
aku nak dukung la anak dia..
jadi aku buka la cincin tu takut kena anak dia..
aku letak dalam poket seluar belah kanan..

baru kejap tadi pi blog ijat
nampak dia cerita yang dia suka pakai cincin..
baru aku teringat kat cincin aku tu..
mengelabah giler..
cepat2 cari dalam poket jeans yang aku pakai
malam tadi..
tapi tak de dah..

aih..sedih betul la..
aku suka pakai cincin tunang tu sebab dia kecik dan ada batu.
tak berapa suka cincin nikah sebab besar gedabak macam makcik tua..

benda yang aku suka tu la
yang nak hilang pun..
geram dengan diri sendiri yang cuai dan pelupa ni..

setiap kali hilang mula la dengan mood aku sekali hilang.
jadi aku malas dah nak pikir.
kalau jumpa pun cincin tu aku malas dah nak pakai.
simpan buat pusaka je..

sekian..

Comments

  1. ema..cincing risik dan tunang hilang....gelang nikah dah putus...terus tak pakai2 semua...

    ReplyDelete
  2. nk buat cm mane....
    sabar jer lh dh nk hilang....

    ReplyDelete
  3. owh...awat x pkai slalu diana?hu3...semoga terjumpa laa nanti yer...ade tuu kat mana2...cari2 lagi

    ReplyDelete
  4. mujur cincin tunang yang ilang.. kalo tunang yang ilang... heee... ce cari leklok.. ada la tu kat mana2 tu akak...

    ReplyDelete
  5. kalau ada rezeki pasti ketemu juga sama itu cincin.. setiap sesuatu ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  6. la..try cari lagi..ade tu..

    saya punya cincin tunang dan kawin hilang sb org pecah rumah tu yg rampok..cilakak betul org jahat itu..saya tak halal dunia akhirat..

    ReplyDelete
  7. waa sygnye hilang..kenangan2.hehe

    ReplyDelete
  8. tercicir kat maner2 kut..cer carik betul-betull..

    tapikan selalunyer kalau kiter carik2 sesuatu benda tuh memang tak jumpa kan tapi biler kiter tak carik ader plak depan mater..

    ReplyDelete
  9. cari betul-betul ..mana tahu kalau dapat jumpa

    ReplyDelete
  10. kitenyer cincin tak ilang tapi takleh pakai sbb tak muat...

    ReplyDelete
  11. sama macam kes MDT last week..tak perasan camne cincin tunang leh takde kat jari..kelam kabut cari akhirnya jumpa jugak..huhu!

    kalau ilang bukan sebab kerana harga cincin tu tp nilai dan sentimental value :D

    ReplyDelete
  12. uish cuba cari betul2 ada tue terselit kat mane2 ke...

    ReplyDelete
  13. ala frustnya.. mmglah diana, bila barang kita hilang, mood kita pu hilang juga..

    ReplyDelete
  14. lohhhh.. benar2 hilang ler ni kak Diana..? hurmmm tu yang mood ke laut ekk.. Cuba ingat balik letak maner...

    ReplyDelete
  15. munna pun selalu hilang.. tapi bukan hilang salah letak sebenarnya

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …