Skip to main content

Ben Ashaari tag aku!

Assalamualaikum..


hari ni aku telah di tag oleh Ben Ashari
untuk join satu kontest yang sangat menarik dan meletup2 ni..



peghhhhh!!giler best la kan kalau
blogger ternama tag kita untuk kontest atau GA..
rasa bangga tu lain macam je..
siap buat sticky pos 48 jam..

tuan punye kontest atau GA tu bertambah la kembang hidungnye
sebab kontest dan GA yang dia buat
berjaya menambat hati blogger ternama..

bila buat senarai list peserta kat sidebar
mesti nama blogger ternama kena letak kat atas sekali..
senang orang nak nampak..

bila orang tengok je blogger ternama join
mesti la yang lain2 pun akan join jugak kan...

walaupun kontest tu tak la hangat mana pun..
suam2 pun idak..biasa2 saja..
tapi tetap meletup2 sebab
blogger ternama yang ikut sama..

selain tu akan ada la pihak2 yang nak menaja hadiah2.
ikutkan kita memang nak bagi pensil 2b dan kotak pensil bermegnet je..
tapi disebabklan penangan blogger ternama ada yang sanggup taja
pemenang dengan
hadiah 3 hari 2 malam kat hotel bajet di langkawi..

makanya..
ibu2 bapak2..siapa yang punya blog nak buat kontest tu sila la
war2kan pada blogger2 ternama tu..
kalau dia tak join pun tak pe..
sekurang2 nye kita bagi tau..

dapat blogger yang macam encik Ben
tu lagi la best .walaupun dia tak join tapi dia nak jugak promot2..
blogger lain yang gelemer2 tu ada ke????
yang korang dok kipas2 tu ada nak tolong promot2 blog korang??ada??

korang je yang sibuk dok canang blog dia best la..
blog dia cun la..
padahal dia ingat nick korang pun idak..

eh!!aku cerita pasal sapa ni ye??
ah!!gasak la..

p/s:aku rasa entry ni macam kipas encik Ben pulak..kan??
kipas dia bukan dapat apa.kentut dia busuk sama je macam kentut korang!



Comments

  1. biaq p la org nak ckp kita kipas tak kipas wahai Diana.

    yg penting, apa yg kita tulis tu ikhlas, kan.

    kakchik da byk kali jmpa Ben. dia ok. dia best. ujung minggu ni nak jmpa dia lagi ... hihi.

    ReplyDelete
  2. apa yang penting...kita enjoy dgn dunia blogging...

    **sungguh awk ditagged BA ke diana?..saya kureng faham nih..hhehee..

    ReplyDelete
  3. aku nak kipas abg ben jugak tapi aku malu sebab dia lebih macho dari aku. hensem lagi.

    terasa nak masuk gym pulak, nak bina body macho mcm abg ben

    ReplyDelete
  4. bg pendapat ikhlas, bukan kipas. dia pun tak kisah orang nak kipas sebab dah selesa ada aircond. ekekeke...

    ReplyDelete
  5. takde pe benda nak komen cumanya nak tanya la..
    Best Ke Kipas Blogger?

    ReplyDelete
  6. As salam...wow hebat, bertuahnya die...ahakz...jelos2

    ReplyDelete
  7. akak! kipas kat umah sy rosak.. tolong kipas sy plak bley? ;-p
    entry nak pedas je kan.. hehe... sempoi!

    ReplyDelete
  8. kalau takde yg pedas sikit bukan namanya entry diana.. he..he.. kena juga sedas.. i like ur waylah.. sgt sempoi cara menegur tu.. cukup kuat tak kipas akak ni?? hi..hi..

    ReplyDelete
  9. @kakchik@ella"wah..
    kakcik jumpa dia ye..
    best la..
    patut la blog kakchik makin mantap..
    rupa nye dalam diam berguru dengan encik ben..
    hehhe

    ReplyDelete
  10. @sarah-najwan
    hahah..
    tak kan la.dia nak tag blogger cikai macam saya ni..
    tu "kalau" je..

    ReplyDelete
  11. @Sasa Al-Sharif
    nak masuk gym..elok la..
    akak tengok kamu macam kurang zat je..
    jhahhahha

    ReplyDelete
  12. @misza
    hahah..
    akak lak tak selesa berhawa dingin ni..
    kulit jadi macam ular nak besalin kulit..
    hahah

    ReplyDelete
  13. @►AdamXis◄
    Aih..encik adam..
    ni cerita "kalau" je..
    bukan dia tag betul2 ye..

    ReplyDelete
  14. @Solihin Zubir
    kipas kamu dapat apa entah..
    hahahha
    akak suka pedas2 ni..
    pedas campur masam2 sikit..
    orang lain memang tak nak telan..tapi akak suka..
    hahah..
    tersirat!!

    ReplyDelete
  15. @Hanis Azla
    saya suka cara akak mengipas saya ..
    rasa sejuk je..
    hahah..

    ReplyDelete
  16. @JIJI YU
    kalau je..
    sila paham kan ye..
    cuma kalau..
    heheheh

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …