Skip to main content

awak bila nak follow saya??

Assalamualaikum..

apa perasaan korang kalau dapat mesej gini..
"saya dah follow awak..
awak bila nak follow saya?"

terkejut betul aku..
aku tak tahu pulak bila orang tu follow blog kita
maka WAJIB bagi kita follow blog dia jugakk.

aku pun selalu jugak follow blog orang..
"akak follow kamu..jemput singgah kalau kamu sudi.."

selalu aku tinggal kan pesanan gitu..
tapi tak de la pulak,
bila aku dah follow,esok nye aku tengok dia tak follow aku,
aku tanye dia..
"saya dah follow awak..
bila awak nak follow saya ni??"
aih...

ada jugak blogger yang aku tak follow..
tapi tak de pulak
depa nak tanye gitu kat aku..

aku ni blogger baru..
jadi tak tahu pulak bila dah di follow kita wajib follow balik..

tak pe dik..
jap lagi akak pi blog kamu..
akak follow ye..
walaupun akak tak tengok lagi blog kamu tu tentang apa..
akak follow pun sebab kamu suruh..!
puas hati..?


sekian..

Comments

  1. betol tu!!saya setuju sgt dgn akak..kalau nak folow tu bia la ikhlas ikut hati..klau sekadar nk tmbh followers tp xkomen pon entry kite baek xyah an..hehe

    ReplyDelete
  2. aik,,,,terasa lak kite...sowi ye akak....klu salah kita minta maaf yer...

    ReplyDelete
  3. zaman saya memolow blog org ni sejak saya aktif..dlmm msa 2 minggu tu..sakanlah jgk folo molonya...pahtu slow2 and stedy..kendian skrg..folo back shj jika ada yg baru folo saya..

    saya igt ayat keramat saya folo org:

    "jom folow molow!!..hehe"

    ReplyDelete
  4. tak suka di paksa follow :( biarlah ikhlas =.=" baru tenang hati sikit :)

    ReplyDelete
  5. erk , septutnya tak patut la ada balasan untuk blog yang kita follow. follow dengan senyuman dan selebar hati ! :D

    ReplyDelete
  6. hehe trsa skit kat sni??ehhee ada ke?? tkde kan kak??sy follow orag selalu,tapi tak mnta pun kena follow balik..ehheeee

    ReplyDelete
  7. follow dengan ikhlas...
    tak mengharap tapi kalau follow balik tuh satu bonus.

    ReplyDelete
  8. hehe...kalo org suka dgn blog kita sure dia akan folo kan!!~~ xde paksaan dlm berblogging ni...hehee!!~~

    ReplyDelete
  9. memang ada yang gitu sis..ellen dah kena banyak kali..hehe..tapi ada gak yang tulis gitu tapi tak follow pun..huhu

    ReplyDelete
  10. echah siap dia komen entri lg nk ckp suh folo.pastuh bkn kmen psal topik echah uh.grrrr..

    ReplyDelete
  11. hehe memang ada sabo jerlah..tapi kalau yg tak follow tp suruh kita follow dia lg sakit hati, tk boleh sabor dah!

    ReplyDelete
  12. sebagai blogger yang baru dan tak ramai pengikut, aku terasa malu..aduh..

    ReplyDelete
  13. @ruby zaizi
    akak pun rasa dia cuma nak meramaikan follower dia je..
    bukan sebab nak baca entry kita ke apa..tak pe la..

    ReplyDelete
  14. @sarah-najwan
    saya sampai sekarang follow orang..
    tapi tak de la nak suruh dia follow balik..
    selalunye sebab saya tinggal komen kat blog dia dan
    senang saya nak datang tengok balasan komen tu..
    hehhehe

    ReplyDelete
  15. @khairunnisa ♥
    akak pun tak suka la..
    nampak tak ikhlas..
    follow kita sebab nak ramaikan follower dia je..

    ReplyDelete
  16. @LehaMY
    akak rasa dia mungkin nak lawan ben ashaari kot..
    heheheh

    ReplyDelete
  17. @Woofer Storm
    tu la yang sebaik nye..
    kalau akak tengok kat kotak komen atau s/b yang tulis,
    follow me back..
    memang akak follow je..
    tapi malas nak drop komen ke apa..tapi kes yang macam dalam entry akak ni
    baru hari ni la akak dapat..
    menyedihkan!!

    ReplyDelete
  18. @biskut
    ye bisk..
    kalau dia follow balik itu di kira bonus la..
    tak perlu paksa2..
    blogger tu pun bukan sehari berblog..
    dia tau apap yang dia buat..

    ReplyDelete
  19. @♥WEIYDAWEINGWAFFA♥
    setuju..
    tak de paksaan..
    macam klik nuff tu la..
    paksa2 orang klik,
    ikhlas kah??
    kan??

    ReplyDelete
  20. @Ellen
    sama dengan akak la ellen..
    kadang2 akak follow..
    bila terlepas pandang,
    tak follow pun..
    kena faham la..
    kita bukan 24 jam hadap blog..
    terlepas pandang tu tetap ada..
    bukan kita je..blogger lain pun sama..jadi baik la tak perlu paksa2..kan?/

    ReplyDelete
  21. @echah mashuri
    betul tu..
    nampak sanagt betapa dia paksa kita follow dia..
    sampai ke kotak komen dia jejaki..
    hhehe

    ReplyDelete
  22. @PuanBee
    ha..
    tu lagi payah..
    "jom follow saya,nanti saya follow balik"
    ape kes???
    hehheh

    ReplyDelete
  23. budak2 baru nak naik kak..
    tolong jela.. hahhaa

    ReplyDelete
  24. Saya salu singgah blog2 best... then tinggalkan pesan i follo.. rasa tak terfikir pun nak tinggalkan pesan follow me.. hak hak.. buat tak tau jer ekkk...

    ReplyDelete
  25. follow the flow. heheh.. Bagi yg mengejar nuffnang, maybe kene buat kot. Strategi marketing. huhu..

    (^__^)

    ReplyDelete
  26. ala kak,, buat tak tau je,, kalo dia nak unfolo skali pon kita tak rugi pe pon,, kita blogging ni bukan nak mencari folower.. folower yg cari kita,, papepon,, hepi blogging,

    *psl komen si abdul fariqye tu, saya pon tak bape setuju,, sampaikan berdebat jap kat chatroom pagi tadi..

    ReplyDelete
  27. apepun tenkiu folo sy :)) entry ni menarik nih!

    ReplyDelete
  28. hihi..kan akak dh marah tu..ye la..dah tak ke pelik wat gitu kan? :)

    ReplyDelete
  29. heheheh...btol tu kak...ambe ni mencari pembaca,bukan folower semata2...ambe dah folow org dalam 400 blog,tp bukan sumer 400 blog tu folow ambe...jadi bior la,kiter cuma nak berkongsi kan

    ReplyDelete
  30. agaknya blogger baru. bagi excuse la kak. hehe..

    tak best la paksa folo balik. nmpk sgt tak ikhlas. tujuan follower tu adalah utk pembaca yg ingin mengikuti entri2 yg terkini dlm blog yg disukai :)

    ReplyDelete
  31. blogger zaman skrg jenis yg kejar followers... adeyhh...
    err.. akak dh follow sy blom!
    cepat follow saya sekarang jugak! sebelum sy mengamuk! ;-p

    ReplyDelete
  32. As Salam dek, dia tgh excited tu dek.. akak pulak mmg suka baca blog adek ni yg mcm2 celoteh wat akak ketawa jar..

    ReplyDelete
  33. Cett! Perlu ke remind org follow kt.. Soh kt follow die balek pon rase annoying dah. huhu.

    ReplyDelete
  34. saya pun new blogger & follow blog yg saya suka. Tak penah lagi saya folo org then suruh org folo balik :-). Pada saya buat apa nak folo kalau rasa blog tu tak interesting. Just my 2 cents :-)Anyway gud entry as a reminder pada blogger2 lain.

    ReplyDelete
  35. byahahahahahahahahaaaaaaaaa...

    kte lagik lar, dkt formsping, siap soh polo blog dia lagik!

    haish... -.-"

    ReplyDelete
  36. bole x kalo reply "xnak, xnk follow.." agak2 die balas ape plak ye? he3..

    ReplyDelete
  37. akak pun pernah juga kena saound sebab tak follow balik.. malas nak panjang2 cerita akak follow aje blog dia balik.. kdg tu kita tak perasan, tak sempat pun menjenggah blog dia lagi.. aduhai, mcm2 perangai

    ReplyDelete
  38. @kembatolo™
    ye ke baru nak naik..
    follower dia ramai tau..
    hehehhe

    ReplyDelete
  39. @A.S.T.I.N.A
    hahha..
    ramai la yang paksa2 follow ni tina..
    akak kadang2 naik rimas pun ada..

    ReplyDelete
  40. @The Crow Empire
    wah..
    starategi ye??
    macam tu pun boleh ye..

    ReplyDelete
  41. @Fariq
    tu la..
    akak yang silap jalan atau dia yang tersesat..
    hehehhe

    ReplyDelete
  42. @kamarukom
    hahah..
    ni cuma luahan hati yang tak puas hati..

    ReplyDelete
  43. @Princess Nur
    ada lagi yang lebih pelik ..
    nan ti saya cerita lagi..
    hrhheheh

    ReplyDelete
  44. @ijatnuar87
    ha..
    betul2..
    tak semestinye kita follow orang,orang akan follow kita..
    aneh!!
    hehhe

    ReplyDelete
  45. @Sasa Al-Sharif
    mungkin dia tak paham gitu..
    akak rasa dia tak baru sangat la..
    sebab follower dia ramai jugak..

    ReplyDelete
  46. @Solihin Zubir
    akak rasa dia nak lawan encik ben la..
    hehheheh..

    kamu follow la akak dulu..
    nanti akak follow kamu balik..

    ReplyDelete
  47. @Solihin Zubir
    akak rasa dia nak lawan encik ben la..
    hehheheh..

    kamu follow la akak dulu..
    nanti akak follow kamu balik..

    ReplyDelete
  48. @ayu
    terima kasih kak..
    eh!akak ke??saya umur dah 31 dah..
    hehhe..ada orang panggil adek rasa macam anak dara lak..
    hhahahah

    ReplyDelete
  49. @Sofia Aimd
    betul2..
    dia mungkin salah asuhan..
    hahahha

    ReplyDelete
  50. @Lady Lavender

    ha..tu la..
    akak tak tengok lagi blog dia..
    cemana boleh suka suka hati nak paksa orang follow..

    ReplyDelete
  51. @eiffel
    sampai ke formspring ye..
    macam orang jual insuran lak..
    hehheh

    ReplyDelete
  52. @Hanis Azla
    kalau sempat pun tapi blog tu tak best kita follow untuk apa..kan>>
    tak nak la paksa2..
    budak2 yang suka paksa ni mungkin tak baca pun entry tentang di larang paksa follow..
    hhehhe..
    ye la..kan..sibuk cari follower sampai entry kita pun tak pandang..

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …