Skip to main content

apa salah Dr rozmey???

Assalamualaikum...

aku tengok ramai betul kat facebook yang tak suka kan dr Rozmey..
mereka hina dia..
mereka pandang sinis pada setiap
apa yang dia lakukan..
heran betul..
begitu kuat penyakit dengki dan iri hati
dalam hati
orang melayu kepada orang melayu..

cuba lah pandang pada kegigihan dia..
cuba pandang pada cara dia bekerja kita jadikan itu satu contoh..
dia bukan menipu..
dia bukan mencuri..
dia bukan buat bisnes haram..

ada yang kata..
"tak suka la dia ni..cakap besar"
itu bukan cakap besar la kawan..
itu adalah strategi perniagaan dia..

ada pulak yang kata..
"poyo je dia tu.."

suka hati je nak cakap orang poyo..poyo tu apa ye..??
dengki kat orang tu
padahal orang tu kenal dia pun idak..
sudah2 la tu..

agaknye dengki sebab orang tu ada banyk duit
dan bini lawa kot..
kesian la sapa yang punye hasad dengki dalam darah daging tu..
bertaubat la ye..

sekian..

Comments

  1. cth terbaik : baru pertama kali nak buat filem, nak kutip rm 40 juta?? tu bukan strategi perniagaan babe. tp lebih kepada kePOYOan, target harus realistik.

    cth : logik tak blog senyum2 letak target, next week, blog ni akan lebeh hebat dari blog ben ashaari dan pengunjung lagi ramai dari blog2 popular yang len??

    mungkin boleh dalam satu jangkamasa yang lain, tp bukan dlm seminggu kan??:) cmtu la makne POYO. org tak suke, lain la bende tu elok dan baik, lantak la klu org tak suke, tp bende tu lebih kepada berunsur ckp besar,

    maseh:)

    ReplyDelete
  2. ada orang tak suka dia sebab style rambut dia.kehkehkeh..

    ReplyDelete
  3. pasal ni i tak reti nak komen..sebab i memang tak amek port sangat pasal benda benda ni semua.=)

    ReplyDelete
  4. dah duit dia.biarlah dia buat ape pun.entah ape2 entah.hehe.suka hati dia lah nk buat rmbut pesen ape pun.kalau dia nak.macam-macam style dia boleh wat kan.duit berkepuk2.hrhr

    ReplyDelete
  5. ukur baju di badan sendiri...

    tuh orang kata lar,bisk taknak terjebak sama dengan fenomena dr roz tuh...

    kak diana suka dia tak...macam hebat kan..?hihi

    ReplyDelete
  6. saya xamik port pasal dia diana..
    kureng tau pasal filem dia ke hape..

    tentang hasad dengki tu..seme org ada..cuma cara nk manage dengki itu biar jadi ke arah +ve..maksudnya bersaing secara sihat..jgn bersaing sambil2 jatuhkan org..ibarat ketam merah..nak naik ke atas dgn memijak org lain..xle gtu..bahaya..boleh roboh organisasi..

    hepi2 blogging...

    ReplyDelete
  7. tapi serius la dia punya ckp beso tu macam orang tkbur je,, sape yg suka camtu,, masa dia buat JM5 tu orang lain okay je,, cuma time 2 alam tu je la,, 2 alam dah abes pastu dah takde pe da.. kembali normal..

    ReplyDelete
  8. pndapat masing2 lain2. err. sy xtau nak komen apa. cuma biar je la dia, jangan tutup pintu rezeki dia sudah. itu saja :)

    ReplyDelete
  9. DR Rozmey tu marketer player kat industri malaysia ni. Die on top. Biasa lah. Mesti ade cakap2 kosong di belakang. Macam artis dan ahli politik jgk.

    Nak jatuhkan ahli politik, kite kene la berpolitik. Nak jatuh kan artis, kite kene lah jadi artis yg lebih berpesonaliti. Nak jatuh kan dr rozmey? Jom kite buat bisnes network terbesar di asia? ade bran? tarak! ahaha..

    (^__^)

    ReplyDelete
  10. sy pon dengki gak ngan dia.. hehe..

    ReplyDelete
  11. perlu ka dengki2 nie?? biar jelah dia.. kita ade hidup masing2 kan..huhu

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …