Skip to main content

adik,blog dan aku!

Assalamualaikum..

hari ni aku ingat nak tukar kaler blog ni..
asyik baju pink je..
sesekali nak jugak pakai kaler lain..
dok pikir ni
kaler apa lak aku nak bubuh..

selain tu aku ingat nak tukar la sikit apa2 yang aku rasa boleh tukar..
maklum la ..dengan pengetahuan
yang kurang banyak ni apa lah sangat yang aku boleh buat..
kalau orang lain,nak edit2 blog dia akan private kan untuk
sementara waktu..

tapi aku tak..
blog aku sentiasa terbuka untuk korang..
dalam keadaan buruk atau sangat buruk..
hahahha..

nak mencari tutorial la lepas ni..
lagipun hari ni aku sedang berkelapangan..
boleh hadap blog lama2..
lama2 sebab line slow..
kena la hadap lama2..
hahhahah

eh!!lupa nak bagitau..
adik aku pun dah ada blog..
tapi link nye belum aku berani nak sebar2 kan..
takut dia marah pulak..!
heheh

**line sangat slow la..mencik!!! :(

Comments

  1. saya bg cadangan tukar kaler terang2 sket mcm hijau muda ka, oren ka..

    saya nk tgk gak apa perubahan blog awk ni..hehehe..blog saya..ermm..camtu lah..msih pkai baju lama..

    ReplyDelete
  2. adeq ada belog??
    eh akak sihat.. dah makan,,
    jemput la dtg umah makan..
    *heheh.. tetibe*

    ReplyDelete
  3. wah, adik akak pun dah ada blog ye...hihi..

    cik tom dulu ada blog sebab tgk yaty asyik duk hadap blog..hihi

    ReplyDelete
  4. promote ek....???
    it's okey...xmarah pon....
    thx ajr..
    ngeeee~~~~
    tp xtau jd ke x...
    hahahaha.....
    kaler pink dh cun dh(sbb fav kaler..ha3..)..just touch up skit2 jew...

    ReplyDelete
  5. asyiknya tenet slow saja sekarang nih...sama lar kita kak diana.sebab itu selalu kelewatan untuk bw dan komen entry kawan2.

    pink n white sesuai lar untuk pompuan.

    ReplyDelete
  6. selamat bertukar rupa.
    wahh, fifiey punya kekal putih je. dull. tapi suka dgn putih, sebab senang nampak tulisan:)

    ReplyDelete
  7. rajinnyer diana..

    mesti kes tak kemana-mana hari kan..

    kita pun payah nak bw
    asyik hujan2 je ni..takut on9

    ReplyDelete
  8. akak!!dah rajin sangat ye..tolong kaler blog echah gak boleh?eheheh..
    akak!rindu nak kemari.lain sini sloww.uwaaa...




    echah anak mashuri

    ReplyDelete
  9. cantikla blog sis.seronok plak tuh bca entri kat sini.hehe :)

    ReplyDelete
  10. Jadi panas ati je klau line slow. Nak BW pun susah. bakar line btol! huH!
    Takpe takpe. Dengan ade nye blog adik akak tu. Sy tetap sabar menempuh line yg slow. Cewah!

    heheh..

    (^___^)

    ReplyDelete
  11. akak pun selalu tak privatekan blog masa nak buat apa2 perubahan.. wah baguslah adik diana pun ada blog.. nnt boleh terjah blog dia juga..

    ReplyDelete
  12. wah, sejak akhir2 ni sgt aktif mendekorasikan blog :) skg ni pasti sedang dlm pembinaan kan :)

    ReplyDelete
  13. tukaq kaler merah la... kan nak raya ni

    ReplyDelete
  14. elokla kalau ada idea baik nk tukar2 baju blog..PCL pn tggu masa je...kalau oner bosan tgk ape lagi dgn visitor lain ye tak !!...

    ReplyDelete
  15. suka kaler blog nih..
    chantek la..pandai wat blog =)

    ReplyDelete
  16. akak ada adik? wahhhh.. dia single lg x? nk ngorat bley? ;-p

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …