Skip to main content

1st misz-ella.blogspot Contest

Assalamualaikum...



hari ni aku nak join kontest dari kakchik ella ni.
kalau nak tahu blog "dari jari2 halus ku" ini aku dah ikut sejak awal aku berblog lagi.
kalau tak salah dalam 4,5 bulan jugak la..
setiap entry dia buat aku rasa nak komen..
jadi otometik la aku layak join kontest kakchik ni..

korang yang baru kenal blog kakchik ella ni
mesti tertanya-tanya apakah istimewanye blog kakchik kat mata aku..

Aku suka membaca 'entry-entry' di misz-ella.blogspot kerana:

setiap entry dia memberi inspirasi pada aku untuk jadi lebih sempurna dari segi rohani dan jasmani.entry yang mempunyai nasihat dan panduan untuk amalan gaya hidup yang lebih sihat.gaya penulisan yang santai dan mudah di fahami menjadikan setiap entry di blog ini berasa dekat dengan aku.menjadi contoh juga kepada wanita2 yang bekerjaya untuk mempunya ruang yang lain selain kerja.itu yang ada dalam blog ini.


pada kawan2 yang nak join jangan lupa klik sini..dan jangan lupa tarikh tutup 18 january jam 4 petang..
sekian

Comments

  1. semoga berjaya diana..
    hari ni awk join GA dan kontes yer..

    hadiah dia sgt hebat..untuk kecantikan kaum wanita dan lelaki..

    ReplyDelete
  2. good luck diana... munna tgh perah otak nak cari idea utk slogan kakchik@ella ni

    ReplyDelete
  3. Good Luck sis..ellen pun berkira2 nak join tapi tak der idea..hadiah dia mantap kan..hehe

    ReplyDelete
  4. gudluck kak,,
    tak penah tgk akak join contest,, hehe

    ReplyDelete
  5. all the best kak diana... (^_^)

    ReplyDelete
  6. @sarah-najwan
    tanda sokongan untuk kawan2 je sarah..
    heheh

    ReplyDelete
  7. @munna
    terima kasih munna..
    slogan budak2 sekolah je saya buat ni..
    hhaha

    ReplyDelete
  8. @Ellen
    betul la ellen..
    hadiah dia tu yang buat akak tak mampu nak menolak..
    hehhe

    ReplyDelete
  9. @Fariq
    hari ni hari akak tersampuk hantu kontest la fariq..
    hahahah

    ReplyDelete
  10. @...
    terima kasih syera..
    jom la join..
    hadiah best tu..
    boleh wangi2..
    hhehe

    ReplyDelete
  11. gudluck ye :)

    i pun join contest ni gak :)
    wish me gudluck k. :)
    http://officiallyours.blogspot.com/2011/01/1st-misz-ellablogspot-contest.html

    ReplyDelete

Post a comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

RESEPI BIHUN SUP DAGING SEDAP DAN MUDAH

Assalamualaikum...



Suka watermark yang mana??Yang gambar atas  atau gambar kat bawah nun ??saya buat watermark ni guna app kat enpon je ..hehe..jadi lah.kan.Dari tak de..Ok..lupa kan pasal watermark tu..Hari ni makcik buat bihun sup..Punya la sibuk hari ni letih tak tau nak cakap la..sekali bihun sup dah siap makan sikit punya berselera..Bihun sup ni yang sedap sangat atau makcik yang lapar..tak tahu la..hehehh..

Dah selalu buat bihun sup tapi tak pernah terlintas nak share resepi kat blog..hari ni makcik turunkan ilmu buat bihun sup pulak..Saya guna daging 1/2 kilo sahaja.lepas tu hiris nipis2 sebab yang nak makan ni budak2.Masak pun cepat lembut..senang budak2 nak kunyah.kalau buat jual tu biasa nampak dia potong  tebal2 dalam 1 inci...ada yang potong kecik2.Ikut suka ampa nak potong macam mana yang penting kuah kena sedap.

Untuk sambal pulak saya buat sambal kicap.saya memang tak reti makan bihun sup dengan sambal merah tu..rasa tak selesa bila makan serbuk cili yang di tambah air…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …