laki orang pun nak ke??

semua perempuan suke bila ade lelaki yang
minat kat dia..kan??
bagi tau aku sape yang tak suke..?
oh..kalau yang dah jadi bini orang tu lain la ye..
biar suami kita je yang minat kat kita tau
kalau yang gadis2 tu ade lelaki yang
kata minat kat korang
jangan semudahnye korang terima..
selidik dulu..
takut nanti terambik hak orang..
tau2 je la lelaki ni kan..
walaupun dah ade bini tetap rase bujang di hati..
biasenye lelaki2 yang dah beristeri ni akan
meraih simpati dari gadis2 yang nak di tawan..
ha..masa tu bermula la operasi memburuk kan isteri kat rumah..
isteri berpenyakit kronik laa...
isteri tak pandai layan..
isteri malas masak..
macam2 yang buruk la di jajanye..
pernah jumpa kan orang macam ni..??
lagi satu sebelum korang suke lelaki tu lebih2 tanye dulu pendapat orang..
jangan dah bercinta bagai nak rak baru nak tanye
":eh..ko rase ok tak aku rampas laki dia'?
hah!mase tu kalau kawan korang kata jangan
pun korang tetap nak teruskan sebab dah sayang..
dulu aku pun ade 2,3 kawan serumah yang
bercinta dengan laki orang ni..
satu yang aku perasan bile kawan dengan laki orang
biasenye laki tu akan sentuh jugak korang walaupun ade bini dah kat rumah..
jangan nak tipu aku la kalau ade yang kata
"eh!tak de la..dia tak pernah ape2 kan saye"
meh aku carut kat muka korang.. nak??
kalau dia tak gatal tak de la dia nak kat korang kan..
bile dia dah gatal,
sah le banyak benda yang dia nak buat..
kalau tak percaya tiap2 ahad bace la dalam metro ruangan dang setia tu..
mana yang bercinta dengan laki orang semua nye
dah melakukan sesuatu dengan lelaki tu..
ha..bile dah kena serang baru nak minta pandangn orang kan..
kan bangang namanye tu..

~sekian~

Post a comment

17 Comments

  1. betul tu...skrg ni macam2 hal..semua org patut berhati2..baik yg bujang mahupun yg dah berkawin dan beranak pinak..

    semua org terdesak aje skrg..dlm segala segi..sb itulah byk masalah skrg..

    donia..donia..

    ReplyDelete
  2. plg xsuka dgr statement, "laki org mmg digilai sbb hidup dh stabil.."

    waklu..

    klu dlm situasi camni xtau nk slhkn sape..si lelaki yg mulakn dlu atau si gurl yg menggedik duk melayan...haish -___-'

    ReplyDelete
  3. ini kira ulasan dari metro pagi nilah eh..hehe

    ReplyDelete
  4. sama2 je laki ke pompuan...yang pompuan menggoda dan lelaki melayan...kalo lelaki menggoda pompuan melayan...

    ReplyDelete
  5. la yeker??? -.-"

    xsuka laki cam tuh!!xsuka!!!xsukaaaa!!!!

    ReplyDelete
  6. dunia...
    macam2 hal jadi...
    *sigh*

    ReplyDelete
  7. suka sgt bce entry ni...
    bg abg la ade betulnya juga...
    x fhm abg npe nk buruk2kn isteri...
    teringat nabi kita yg sentiasa memuliakn isterinya...

    tp sbenarnya yg bersalah ialah diri sendiri...pmpuan dan laki ...
    sb xde iman...astagfirullah...

    ....abg masih solo....crkan sorang

    ReplyDelete
  8. ada pompuan sanggup gi nikah di siam sebab nakkan laki org pastu balik tak daftar..bila dah beranak problem nak wat sijil kelahiran. Wat plak masa tu dah krisis ngan laki lagi problem. Sape nak jawab?

    ReplyDelete
  9. awe pernah jumpa kak...sampai si suami ni cakap isteri dia nak bagus tutttt....selamat awe sedar..then terus tak contact dan block dia ngan wife dia dari ape2 pun connection...sebab wife dia awe kenal...

    ReplyDelete
  10. seram plak bila baca entry kali ni... sekarang ni memang kena berhati - hati... dah biasa sangat yg dah kawin, mengaku bujang... yg dah ada gf plak mengaku tak de... padahal, pasangan masing2 baik je... tak tau la knp nak gak cari lain...

    ReplyDelete
  11. haish..
    macam-macam sekarang ni.
    bahaya betul
    tak tahu nak salahkan siapa.lelaki,perempuan,sama jek.
    sekali dah terjebak,susah da nak patah balik..
    beringat lah~

    ReplyDelete
  12. Sakuta stuju sesangat...abih tue kte yang tukang nasihat nie jadi ape...Sakura letih la nak bersubahat sama taw...uhuhuhu

    ReplyDelete
  13. masa sy praktikal kt kl tower dlu, boleh dikatakan semua ada skandal ngan laki orang..
    yang laki dh ada bini, sibuk cari skandal.. ngeng!

    ReplyDelete
  14. perempuan macam ni cakap lelaki yg dah kawen ni bertanggugjwb..
    tu yg dorang nak kebas..
    mula2 nak kongsi la konon..bila dah dapat ...conqer die sorang..haiss...

    ReplyDelete
  15. perempuan macam ni cakap lelaki yg dah kawen ni bertanggugjwb..
    tu yg dorang nak kebas..
    mula2 nak kongsi la konon..bila dah dapat ...conqer die sorang..haiss...

    ReplyDelete
  16. tu la.. ai sebelum ni bercinta ngan BF org. terasa sangat teruk.. macam-macam konspirasi gak.. gf jahat la.. kaki kikis la.. takleh tinggal gf sebab mak terlalu obses ngan gf la.. such a liar! hakhaka

    ReplyDelete

sila tinggalkan komen anda...:)