Skip to main content

moden sangat ke engko???

semalam mase dok buka blog aku ade dapat satu mesej ni kat shoutbox aku..
aku try klik.nak tengok la jugak moden sangat ke cara dia tu yang dok peleceh kita yang pakai cara tradisional ni..
rupa2 nye cara dia guna tu macam menipu la..
yang ni baru betul2 orang gila duit dan tamak..
buat penat je la kita dok update entry baru hari2 tapi dia ajak orang isi shoutbox je..
ape2 pun aku lebih senang guna cara tradisional ni dari guna cara ko yang moden sanagt tu...
bongok!!
kenapa gambo dia kecik sangat ye??klik la untuk bagi besor..
kena belajo lagi cara nak print screen ni..
hahah..aku kan tradisional....

Comments

  1. betul2..pelik2 je kan org...

    ReplyDelete
  2. er..tak paham la..

    apakah dia dpt duit ngan shout box???

    ReplyDelete
  3. mmg agak pedas ala ala cr gado je msg dia tu..huhu~

    abaikn aja =)

    ReplyDelete
  4. sabar jelah kak..org mcm tu bkn tahu pn psl blog2 ni..dia x tau sgt pn keseronokannyer...

    ReplyDelete
  5. ish3... ada gak org macam ni ye...

    ReplyDelete
  6. eiffel..
    tak tahu la ..
    akak ni bukan pandai benda2 macam ni..
    akak kan tradisional...

    ReplyDelete
  7. yana..
    tu yang akak
    panas hati tu..
    kalau nak promot pun cube bagitau elok2 kan..
    tak le orang angin..
    dah la cara dia salah..
    nak kurang ajar lak..

    ReplyDelete
  8. lyd a.k.a makcik..
    dia buat blog untuk duit saje agak nye..

    ReplyDelete
  9. ha..ha..lama x dengar perkataan bongok tu..

    ReplyDelete
  10. Yang pemalas jer guna sofware cam
    tu. Shoutbox kita dah jadi tempat
    dorang spam bukan lagi tempat nk
    bertegur sapa antara blogger. Kalu
    ramai lagi yg ikut blogger pemalas
    ni terpaksa ar black list kan IP
    dorang dekat shoutbox tu.

    ReplyDelete
  11. btoi2.. software tu utk org yg pemalas nk blogwalking..

    ReplyDelete
  12. haa..pagi ni koi tekan shoutbox akak terus ternampak kak diana terSENYUM...SENYUM..

    ReplyDelete
  13. tak pe lah kak...dunia blog ni macam2 orang ada kak..yang sombong, peramah, berlagak..dan macam2 lah

    ReplyDelete

Post a Comment

sila tinggalkan komen anda...:)

Popular posts from this blog

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU

Assalamualaikum...

RESEPI WAFFLE PALING SEDAP,LEMBUT DAN GEBU Rasa seronok betul bila dapat Waffle maker ni. Waffle maker ni hadiah dari Lazada Malaysia . Saya dapat Voucher Rm100 dan saya pilih Waffle maker ni .Banyak betul barang dari Lazada kat rumah ni..hahaha..Order hari ni , esoknya dah sampai..Cepat je..kan??Bila sampai terus google resepi, bancuh tepung nak buat Waffle..hahah...Nampak macam gelojoh kan?sebenarnya sebab teruja. :p
Banyak juga resepi Waffle yang saya baca..saya try 2,3 resepi tapi tak menepati citarasa .Saya suka Waffle yang tebal ,lembut ,gebu.Bila dah sejuk pun dia tetap lembut. Ada resepi yang saya cuba jadi  keras dan masak tak sekata mungkin sebab Waffle padat dan jadi keras.

Ini lah waffle yang keras tu..Dia membakar pun tak sekata..Tompok2  je..Resepi nya dari mana??tak perlu la saya bagitau..hahahah..Tapi bagi yang suka waffle keras dan padat macam ni mungkin tak jadi masalah..
Tapi selepas beberapa percubaan akhirnya dapat juga satu resepi yang kena den…

30 MENU BERBUKA PUASA YANG RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN

Assalamualaikum


Masuk je bulan ramadhan benda yang kita selalu fikir ialah nak masak apa untuk berbuka dan bersahur.kalau boleh kita nak juadah yang sedap , mudah di masak dan tak ambil masa yang lama.




Hari ni saya nak senaraikan 30 juadah lauk pauk yang kita boeh buat sepanjang ramadhan ni...Semoga lepas ni tak de la masuk je dapur dah pening kepala nak masak apa..Last2 ke bazar ramadhan juga dia merayau cari lauk..eheheh..Anggaran memasak setiap hidangan cuma dalam 10-20 minit sahaja..kalau guna dapur 2,3 tungku tak sampai sejam siap semuanya..



30 MENU BERBUKA PUASA YANG  RINGKAS SEPANJANG RAMADHAN
1- Ayam masak merah + ikan goreng +acar timun

2-Daging masak kicap + ikan goreng + taugeh tumis air

3-Gulai ayam + tumis kacang buncis + ikan keli goreng

4-kurma daging + kerabu mangga + ayam berempah

5-asam pedas ikan pari + ayam goreng kunyit +sambal belacan +ulaman

6-ikan keli masak lemak + terung berlada + ayam goreng

7-singgang ikan +kangkung goreng belacan + ikan goreng

8-Sup dagi…

CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL

Assalammualaikum..



CARA ELAK KAN RUMAH DIMASUKI TOYOL DAN CIRI-CIRI ORANG MEMBELA TOYOL Saya belum pernah ada pengalaman melihat toyol..Semoga saya tidak diberi peluang melihat nya. hahha..Orang kata toyol ni macam budak-budak yang badan bulat, kepala nya botak,  semua giginya runcing , badan nya berbulu dan berlendir.Sifatnya seperti kanak-kanak yang suka bermain.Dari apa yang digambar kan ,memang tidak la Toyol ni kita kategorikan sebagai comel..kan??hahah...

Toyol hanya boleh di lihat dengan mata kasar oleh penjaganya sahaja.Orang lain memang tak dapat nak tengok Toyol.kalau ada yang tengok Toyol mungkin ada ritual atau cara-cara tertentu nak melihat makhluk nakal ni.Nak menjaga nya pun macam jaga budak kecil.Kena diberi susu setiap pagi dan petang.Bukan susu dalam tin tu ye ..Tapi menyusu badan.Kalau yang membelanya adalah lelaki, isteri lelaki tu la akan menyusukan toyol tu.kalau tuan nya wanita, wanita tu sendiri akan menyusukan nya.Sanggup tak??hahhah

Kalau di Malaysia ni saya …