Jumaat, 19 September 2014

UNTUK KOMEN JUGA ADA ETIKA

Assalamualaikum...

Selamat petang semua...
Ramai blogger mesti suka bila entry yang dia tulis mendapat komen2 dari pembaca.lagi2 kalau komen tu berbentuk positif.namun blogger harus tahu ada beberapa etika yang perlu diperhatikan dalam menulis komen di blog orang lain.


1-Baca sebelum komen
ini untuk mengelakan kita memberi komen yang tidak berkaitan dengan apa yang ditulis.sesetengah blogger tidak akan mengunjung balik ke blog yang meninggalkan komen yang tidak berkaitan.

2-jangan paksa pembaca untuk komen
kalau orang mintak follow pun kita tak suka.mintak komen pun aku tak suka.tak tahu la kalau korang sedar memang ramai blogger yang memaksa pembaca atau pengunjung untuk komen.

3-komen itu pendapat,bukan jejak untuk singgah balik.
ramai blogger yang singgah komen pasti akan meninggalkan link post mereka yang terbaru.tapi kalau tujuan nya sekadar untuk tinggalkan link di kotak komen,pasti komen yang ditinggal kan pun sekadar "asal ada".yang penting mesti tinggalkan link post terbaru.ada jugak komen yang sekadar menyapa tuan blog.."selamat berkenalan..singgah blog saya balik ye.."aku percaya ramai yang tak suka mendapat komen yang begini..bagi aku ianya semak.kalau nak tinggalkan mesej begitu tepi ni ada shoutbox.

aku rasa 3 ni yang paling penting.yang lain tu mungkin boleh dimaafkan.cuma kalau tak de apa nak dikomen tu tak payah la komen.ada orang yang tinggalkan komen sebab nak dapatkan komen yang banyak di post dia.tapi bagi aku kalau hubungan kita sesama blogger kita jaga,kita tak komen entry dia hari2 pun dia pasti akan datang komen entry kita..

sekian..

Khamis, 18 September 2014

TIDUR TELANJANG

Assalamulaikum..

Ini adalah salah satu entry di blig aku
yang pageview nya tinggi.

boleh ke tidur telanjang ni??
Kalau kat barat,depa kata tidur telanjang ni bagus.
apa yang bagus nya...




1-tidur lebih lena..
amboi..angin kena satu badan rasa sejuk ja,,,mau tak lena..kan??
(silap2 tidur tak bangun2 ..dah lena sangt..kan??rasakan la..)

2-menyihatkan vagina..
ececeh..rasa pelik tak bila orang tanya..apa kabar vagina awak?eekek
alasan:kawasan vagina selalu nya lembab,
jadi perlu sesekali melepaskan pkaian dan biar dia bernafas segar..
(datang nyamuk,kumbang,lalat mai gigit baru padan muka...
nyamuk tak pa lagi,kalau tebuan..ha!!bengkak seminggu oi..)



3-lebih awet muda
alasan :. tidur telanjang boleh melepas kan melatonin
iaitu satu hormon untuk mengenali waktu tidur kita.
bila hormon ni terperangkap dalam badan,waktu tidur jadi tak menentu,tidur tak
nyanyak dan muka nampak tua..

(bila dah tidur telanjang perasan macam baby pulak.elekucikuci cak!!
kena rogol kang baru tau..)

4-menurunkan berat badan.
alasan:tidur nyenyak tak mudah jaga malam..
selalunya bila terjaga malam,kita akan kedapur selongkar
jajan2 dan makan tak hengat dunia.

(kalau tidur telanjang sampai lena tidur pun,tapi bangun2 kau makan
macam esok nak kiamat,kau gemuk jugak la..)

5-lebih keyakinan diri.
alasan:waktu telanjang selalu kita perasan diri seksi.
bila rasa diri seksi,otometik kita yakin pada diri sendiir.

(toksah dok menipu la..aku kalau orang kata aku seksi,
aku malu.silap2 terus tak keluar umah...yakin diri apa benda macam tu??)

Makanya..tidur telanjang ni tak elok..
kalau umah terbakar masa kita tengah tidur
silap2 kita hangus dalam api tu sebab nak pakai spenda la,
pakai baju dalam,lepas tu nak pakai baju pulak..mana nak sarung kain batik lagi..
ingat sempat ka nak lari..??adoi la..
jangan tidur telanjang ye...

Dalam islam tidur telanjang ni Makruh..
malu la sama kat malaikat kiri dan kanan tu ye..

sekian..


INI SEBAB KENAPA SAYA TAK SUKA BLOG LEKAT LEKIT STORY

Assalamualaikum.



Dah beberapa blogger yang tag saya untuk
Jawab Liebster Award tu..
Tapi saya teringin sangat nak jawab tag dari blogger
Panas dan meletop2 ni..
Tambah2 dia nak bagi topup kat saiapa yang jawab tag dari dia tu.
Hahahaha..

Ok.sebnarnya bukan saya jawab sebab topup tu.
Tapi sebab soalan yang dia bagi tu..
saya rasa nak sangat jawab..
selama ni dok tahan2 je..
dia dah kasi lampu hijau tu..
Masa ni la nak serang dia cukup2..kan??
Hahahah

Tak sabar2 nak menjawab ni
Jom tengok soalan pertama..




Saya jumpa blog lekat lekit ni masa bw.dulu kami blogger2 ni suka bw.bukan macam sekarang yang cuma singgah blog2 yang rajin tinggal komen je.saya suka terjah bloglist orang.jadi kat situ la jumpa blog lekatlekit ni.tak ingat kat blog siapa.

ermm..ni soalan yang saya nak jawab sangt tu..yang paling saya tak suka tentang blog ni bila keluar je entry panas yang membahang tu mula la perasaan serba salah tu keluar.saya ni kalau tengok entry panas je mula la dan2 tu nak baca.padahal kita tengah sibuk.cuma sempat scroll fb je...time tu la dia nak keluarkan entry hangat meletop membara dia tu.siapa tak geram..kan??kita bukan nya 24 jam ngadap blog.huh...bayang kan la bila memasak pun jadi tak tentu arah sebab nak baca entry dia..

Saya manusia paling sukar difahami

ok..tu je...Tak de nak tag sesiapa..sebab takut menyusahkan orang..heheeh

sekian


Related Posts with Thumbnails