photo mv j_zpshold1suy.gif

Selasa, 28 April 2015

CANTIKNYA SITI ELIZAD SHARIFUDDIN

Assalamualaikum...

Cantik nya pelakon Siti Elizad ni..
ini gambar2 dari rancangan Ketuk-Ketuk Ramadhan
Yang akan di siarkan pada bulan puasa nanti.


nak tahu Siti Elizad masak apa??
ni dia..
Ayam kari dalca..
Nanti kena tonton la kalau nak tahu resepinya..












Siti Elizad juga akan muncul dalam drama untuk 
siaran tv3 berjudul kasih kamelia.
gandingan bersama adik Nurqistina dan Shah Jaszle
ramai yang kata adik ni pandai berlakon..
kena tengok la..


sekian..

JALAN DAH ADA..TOLONG BANGUN DAN BERGERAK!

Assalamualaikum...

Saya memang ambil bayaran untuk review..
tak kira sama ada awak nak saya review produk jualan awak,'perkhidmatan
,facebook page atau pun awak nak saya review (promote )blog awak..
Bayaran nya jangan risau..boleh di runding..
dan saya letak harga mengikut keadaan semasa ,
dan juga berdasarkan jumlah UV dan PV blog saya..



Ramai yang tak faham konsep review berbayar nih..
blogger cuma memperkenalkan produk, laman web
atau perkhidmatan awak je..
bukan tugas blogger untuk meningkatkan jualan ..
Atau meningkat kan pageview atau jumlah pengujung laman web dan blog awak.
kami cuma memperkenalkan kepada orang ramai dan
menjadi rujukan untuk mereka yang Mula
nak dapatkan khidmat dan produk awak.
atau yang baru nak kenal2 blog awak..
itu sahaja..

Dulu saya pernah review satu blog ni..Pageview dia naik la jugak..
tapi tak lama ..dalam 2,3 hari je..
dia bajet blog dia boleh dapat pengunjung ramai setiap hari bila saya
dah review blog dia..
salah tu.saya cuma memperkenalkan blog  awak..
bila dah ada yang datang blog awak,
awak jangan la lepas tangan je..mula la blogwalking jugak.
saya sendiri walau pun uv sehari 4,5k tetap saya blogwalking .
kekalkan hubungan baik dengan raka blogger..
tak de saya duduk saja tunggu kawan2 datang blog saya ni..
kalau saya tak blogwalking pengujung blog saya sehari 3k sahaja tau..
jadi dah terbuka jalan nya tu awak pun bangun la usaha sikit..

Sama macam onlineshop2 tu..
blogger dah review,dah share FBpage dan Ig awak di merata2 ..
tapi awak tak buat apa2..dok harap dengan
modal 50-100 yang awak keluarkan sebagai modal untuk bayar pada seeorang blogger..
memang tak jalan la bisnes awak tu..


sekian..

MACAM-MACAM PERANGAI ORANG JUAL AYAM

Assalamualaikum...


Ayam mentah biasanya sya beli kat tesco,econsave atau kat pasar malam..
perasan tak kalau beli ayam kat tesco,
dia punya tukang potong ayam tu macam pemalas je..
macam nak tak nak je buat kerja..kan??
Sebab tu selalu jugak la beli ayam kat Tesco,
tak nak dia potong..malas nak tunggu lama mengadap orang
yang nampak sangt tak ikhlas buat kerja..



Kalau beli kat Econsave
ayam dipotong guna mesin..
selalunya suami saya yang akan beli ayam kat econsave sebab
saya tak berapa suka masuk econsave tu..
tak meriah..ekekke..

Beli ayam kat pasar malam paling best..
Ayam nya segar..
lepas tu kalau harga ayam tu 16.30..
dia akan bagi  harga 16 ringgit je..
kalau harganya..15.50..
dia bagi kita harga 15 ringgit..hehehe..
Yang tukang potong tu..
mak aih..punya la cepat dia potong..
nampak pisau dia..sekali tetak je..


Tapi yang saya perasan penjual ayam kat pasar malam tempat saya ni,
kalau dengan warga asing memang mereka garang sikit..
sebab warga asing ni dia orang suka pi beli ayam ramai2..
beli setengah ekor je tapi yang pi nya 6,7 orang..
hahaha..lepas tu mintak harga murah..
tak de harga syiling pun dia mintak kurang lagi..
Selagi tak dapat harga dia nak dia tunggu kat tepi ayam tu..ekekeke..
Sebab tu abam2 ayam tu kena buat2 garang dengan diaorang..
                                                                     
kemudian mereka pun beransur2 la ke kedai penjual
ayam yang lain..yang akan terima tawaran mereka..
alah..peniaga ayam tu pun nak untung jugak..
Warga asing ni banyak duit tau..
kalau kerap sangat menawar pun tak elok jugak la..
lagi2 benda yang kita dah sedia maklum harganya macam mana..
lain la kalau beli kasut ke,beg ke,baju ke..
yang tu bagus la tawar menawar..

kan??

sekian...
Related Posts with Thumbnails