Sabtu, 19 April 2014

POSISI TIDUR MENENTUKAN KUALITI HUBUNGAN ANDA DAN PASANGAN

Assalamualaikum...

Ingin tahu sejauh mana baiknya
hubungan Anda dengan pasangan Anda?
Cuba Anda perhatikan posisi tidur Anda dengan pasangan.

dikatakan pasangan yang tidur dekat tak
lebih dari satu inci menunjukkan bahawa
mereka menjalani hubungan yang bahagia.


Menurut kajian yang dilalukan oleh
University of Hertfordshire yang melakukan
survey kepada 1000 orang untuk mengetahui kebiasaan
tidur mereka ketika  bersama dan bersebelahan dengan pasangan.
Hasilnya, 86 peratus pasangan yang tidur bersebelahan
kurang dari satu inci adalah pasangan yang bahagia dengan hubungan mereka.
Sementara itu hanya 66 peratus pasangan
yang tidur bersebelahan dengan jarak lebih dari
30 inci merasa biasa-biasa saja dengan hubungan mereka.



Selain itu, sentuhan juga memiliki peranan
penting dalam kebahagiaan hubungan setiap pasangan.
94 peratus pasangan yang menghabiskan
waktu malam dengan saling bersentuhan satu sama
lain adalah pasangan yang bahagia dalam hubungan mereka.

SUMBER;womenshealthmag.com

#kalau musim hujan sedap la tidur dekat2..
mai musim panas,belengas aih ..peluh!
heheheheh

sekian..

Jumaat, 18 April 2014

ADA SEBAB LA KENAPA SAYA TAK NAK REVIEW WALAUPUN DIBAYAR

Assalamualaikum..



Entry luahan perasaan kejap..
sedih sebenarnya..bila orang cakap..
"jangan la memilih sangt..
jangan la tolak rezeki..
nanti Allah sekat terus rezeki tu.."

nak nangis pun ada bila orang cakap gitu..
manusia mana la yang giler bak tolak rezeki kan??
ini sebenarnya isu review produk je..

Aku memang memilih bab2 review ni.
seminggu sekali je aku nak ambik untuk review.
bukan sebab tolak rezeki.tolong la paham...
Aku tak nak seminggu sampai 5,6 kali
blog aku keluar cerita review dan promote barang dan sebagainya.
aku nak ada cerita lain jugak kat dalam blog aku ni.
tak nak la orang cop blog aku ni
blog review barang/page ..padahal aku ada banyak cerita lain nak tulis.

Bila setiap kali aku review barang/page/blog
atau apa2 je,bukan setakat tulis dan lepas tu senyap..
biasanya aku akan share entry tu kat twitter,kat page2 facebook yang
milik suami aku,dan biasanya dalam seminggu tu
5,6 kali aku share entry tu.
Aku rasa puas bila buat macam tu sebab nampak hasil walaupun sikit.

Bayangkan kalau seminggu ada 4,5 entry review/
korang rasa sempat tak aku nak share entry2 tu kat laman sosial
sedangkan satu hari je entry aku paling banyak ada 5.
paling sikit 2.

jadi ada sebabnya kenapa aku
tolak bila ada yang nak mintak aku review walaupun dia bayar.
bukan tolak rezeki.
korang pun bila bayar mesti nak
yang terbaik kan.tak nak sambil lewa..kan??
jadi paham la ye.

Mintak maaf sangat bagi yang terkecik hati,
dan ada rasa tak selesa dengan aku.
untuk 3 minggu ni dah ada yang tunggu giliran untuk review.
maknanya kalau nak review tunggu bulan 5 nanti ye.

##aku tanya dia,kalau nak entry keluar sabtu ahad boleh la..
tak nak pulak..ye la..sabtu ahad tak ramai yang buka internet..
aku paham..jadi kalau tak nak ,kena la sabar sikit..ye.



sekian..

GAMBAR TASHA SHILA BERLATIH MUAY THAI

Assalamualaikum...

Bila tengah bercinta hobi pun berkongsi dengan kekasih..kan??
Macam Tasha Shila ni..
Mesti kekasih dia yang ajak dia join muay thai ni..
Bagus jugak orang perempuan belajar seni mempertahan kan diri macam ni..kan??



Ni bukan kekasih dia ye...
Heheh


Yang baju hitam lengan celoreng2 tu
Kekasih dia..



Aku pun nak belajar Muay thai la.
Sapa kacau aku, siap la.
Aku hanyun penampaq thai kat muka dia..
hahahah...

Sekian..

Related Posts with Thumbnails