Isnin, 27 Oktober 2014

TEMPAHAN KEK , CREAM PUFF DAN BROWNIES

Sticky Post!!Scrool Untuk Entry Terkini

Assalamualaikum...

Sebelum apa2 saya jamu dulu mata kawan2 dengan ini..


Nak rasa kek coklat  ini??


Atau nak kan rasa lebih ringan seperti pavlova ini??


Apa kata saya syor kan kawan2 mulakan dengan Cream Puff ini??


dan brownies ini dah tentu tak kan mengecewakan kawan2

Tempahan kek, cream puff dan brownies untuk apa-apa majlis


Kalau berminat boleh la hubungi kak Tina Firman..
Kak Tina Firman menerima tempahan kek ,pavlova
Brownies,cream puff dan macam2 lagi untuk apa -apa majlis.
Boleh tengok album produk di sini 

Selain tu ada juga kek lapis,tart nenas ,double chocolate chips cookies
serta apa saja jenis kek yang kawan-kawan mahukan.

Kalau nak tempah untuk makan sendiri pun boleh..
hubungi  Tina Firman 

Telefon:  012 337 6648
(Tempahan sekitar Kuala Lumpur sahaja)



sekian..



Isnin, 20 Oktober 2014

KENAPA CHARGER CABLE SAMSUNG GALAXCY TAB NI MUDAH ROSAK?

Assalamualaikum...



Dah dekat 2 minggu saya tak bermanja-manja dengan Samsung Galaxcy Tab saya ni..memang pincang sikit la aktiviti blogging saya..Sebab Tab ni memang banyak membantu saya.Gara2 charger cable tab ni rosak tak banyak benda saya boleh buat sebab banyak gambar2 saya simpan dalam ni.

Sebenarnya ni dah masuk charger cable yang ke tiga selama 2 tahun lebih bersama Samsung Galaxcy Tab ni .Saya pun tahu la kenapa charger cable Samsung Galaxcy Tab mudah rosak.


Kerosakan nya sama je..saya nak sebut pun tak reti tengok gambar ni.ha..nampak??sampai suami saya terpaksa buka semua tu sebab nak tahu apa punca kerosakan nya.dia cuba sambung kan tapi tak befungsi jugak.nampaknya terpaksa lah beli yang baru..




Masa mula2 rosak dulu kami ke Samsung dan harga yang dikenakan untuk charger cable tu ialah RM80.mahal2 pun terpaksa la bayar..kan??ingat beli yang mahal tahan lama.tapi rosak jugak..Disebabkan suami kerja dari pagi membawa ke malam baru hari ni la dia sempat pi beli yang baru..



Tapi bukan beli kat samsung nun..tapi kat kedai telefon je..harga pun lebih murah ..RM30.


kat kotak dia tulis RM49...tapi harga yang dia bagi 30.ada yang lebih murah kot.sebab kawan kata dia beli 25 je.tak pe la..asalkan Samsung Galaxcy Tab saya ni kembali memberi khidmat untuk saya..Saya sendiri pun tak tahu kenapa Samsung Galaxcy Tab mudah rosak.??ada siapa2 yang tahu??



sekian..

HUKUM PAKAI PEWARNA KUKU

Assalamualaikum...



Saya ni memang dari zaman anak dara lagi suka betul pakai pengilat kuku
dan pewarna kuku...nampak cantik kuku kita bila pakai warna warni gitu..
Tapi tak semua orang bersikap terbuka bila bab2 pewarna dan pengilat kuku ni.
Saya sendiri pernah di tegur sorang makcik ni..

"eh..kamu pakai pewarna kuku ni,macam mana nak sembahyang..berdosa pakai ni..air sembahyang tak kena..kalau kamu tiba2 mati cemana??tak sempat nak cuci..'

ha..macam tu la bunyi dia men'sekolah"kan saya masa tu..
macam saya ni buat dosa besar pulak.
saya mampu senyum je la kat makcik tu..
saya anggap makcik tu ambil berat dan sayangkan saya..



Saya mengenakan pewarna kuku supaya kuku saya sentiasa nampak bersih.
dulu saya bekerja di bahagian stor dan ada masanya saya kena buka kotak2 untuk check barang.
Bila jari saya ni terkena kotak,bahagian bawah kluku saya akan pecah2 kulit nya..
kadang2 kuku saya akan jadi pucat dan kotor

Makcik tu mungkin tak tahu
ada cecair yang boleh kita guna untuk buang pewarna kuku tu bila kita nak solat.
tak sampai 5 minit pun nak cuci nya..
kalau kita mati pun dah tentu2 orang akan cuci kuku kita tu dulu..kan??
Tak kan la bodoh sangt manusia ni sampai
nak kebumikan kita gitu je tanpa mandi semua..huh!

Hukum memakai pewarna kuku..

Semalam pun ada yang komen di entry Ini katanya haram memakai pewarna kuku.
Islam ni bukan la susah pun.tak de hadis yang mengatakan memakai pewarna kuku adalah haram.
Rujuk di sini..

sekian..


Related Posts with Thumbnails