Rabu, 26 November 2014

HARGA,KHASIAT DAN KEGUNAAN SUSU KAMBING ASLI IQEEL

Sticky post!entrybaru ada di bawah..

Assalamualaikum...

Ramai yang bertanya pada saya tentang harga dan cara bagaimana nak dapatkan susu kambing asli IQeel..Di entry yang lepas pun owner kepada produk susu kambing asli IQeel sendiri ada meninggalkan komen untuk mereka2 yang bertanya kan soalan yang sama.Jadi kawan2 boleh rujuk entry sebelum ini  link ini:-


Saya pernah janjikan pada kawan2 nak tunjuk kan apa masakan yang kita boleh buat dengan menggunakan susu kambing asli IQeel ni.Sebenarnya kegunaan nya dalam masakan lebih kurang sama saja macam kita guna santan.Cuma bila guna susu kambing ni lebih berkhasiat dan tak de la kolestrol..kan??


Saya buat rendang kemarin pun saya masak je rendang tu macam biasa.tambah air je.bila dah kering sikit saya tutupkan api kemudian  masuk kan 1 sudu besar susu kambing asli.tak payah campur air dah.masuk kan susu dan kacau sebati..Rasa nya memang sedap.yang ni pulak menu 3 hari lepas..kari ikan..


gambaq kelabu sikit sebab wap kena kamera..hehe



Bila dah mendidih tutup api dan masuk kan bancuhan susu kambing asli IQeel.sedap rasa lemak2 susu tu.kalau buat untuk minum saya biasa guna setakat 4 scoop je tapi kalau untuk masakan saya guna 1-2 sudu besar.Bila minum susu ni buat saya teringat masa minum susu kat tadika dulu..hahhhaha


Yang ni pulak saya buat bubur butir nangka,comel tak??hehheh..saya guna 2 sudu susu kambing asli  IQeel.Saya buat bubur ni tak pakai daun pandan.saya memang benci bau daun pandan..heheh,tapi saya bubuh esen vanila dalam ni.wangi je bau bubur butir nangka nih..bila makan lagi la sedap berlemak cukup semua rasa.kalau tak bubuh esen kurang bau wangi la kat bubur saya ni sebab susu kambing asli IQeel ni tak de bau langsung...



Selain dua masakan ni saya dah buat bubur lambuk.,cup corn dan nasi lemak menggunakan susu kambing asli IQeel.Dan hasil nya memang memuaskan..Yang tu lain entry la saya tunjuk ye.sebab gambar lain saya nak guna untuk entry resepi2 pulak..ehheh..Saya dah rasa..awak bila lagi??

harga sekotak: Rm 43.00



sekian...


Jumaat, 21 November 2014

1st GIVEAWAY ~ Sayang Anak ~ by MamaMuiz

Assalamualaikum...




jom kita ramai2 meriahkan GA kawan kita nih..

sekian...

GAMBAR PAMERAN AIS TERBESAR DI DUNIA YANG MENAKJUBKAN

Assalamualaikum.

Wow..cantik sungguh ukiran ais yang dipamerkan di Winter Wonderland Hyde Park ,London ini..
Pameran ais terbesar didunia ini menampilkan pelbagai patung ukiran ais yang 
diukir oleh lebih 50 artists berbakat seluruh dunia  seawal bulan Julai  sebelum pameran
mula di buka hari  ini.

Sebanyak 250 tan  salji dan 100 tan ais digunakan untuk membuat ukiran ais 
yang diberi nama Magical Ice Kingdom
pada pameran kali ini.












Siapa yang nak bercuti di London boleh la singgah di Winter Wonderland Hyde Park..

selamat bercuti...

sekian..

Related Posts with Thumbnails